Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:51
[Cari 1.8 GDI] Kupno Carismy, prośba o ocenę auta i porady
Autor Wiadomość
t_a_s 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI, 98 rok
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 05-06-2008, 13:59   

radko, ale cena i tak wysoka :)
Moja Carisma jest z tego samego rocznika, z tym, że pierwsza rejestracja była w 99 roku nie ma tylko podgrzewanych foteli i alufelg, a dałam 2 tys mniej :) Na początek włożyłam 700 zł i śmiga aż miło, jest z pełną dokumentacją, także warto się jeszcze potargować.

A ta ma taki sam kolorek i moja i taką samą tapicerkę :)

radko
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2008, 14:09   

Mysle ze powinienem zejsc do 14500 ale jeszcze zobaczymy. Ciezko sie z nimi negocjuje, ale teraz mam dodatkowe argumenty. Ile dalas za swoja t_a_s?

Tu niedawno byl wymieniany rozrzad i jest ubezpieczenie prawie na rok dlatego taka cena tez podejrzewam. Poza tym ten wydech nowy, sporo w niego zainwestowali.

t_a_s 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-06-2008, 14:16   

Dałam 14900, wydech też miałam nowy, nowy akumulator, rozrząd wymieniony przy 90 tys, a ja kupowałam, jak miała 121 tys przebiegu, więc jeszcze sobie pojeżdżę zanim trzeba będzie go wymienić, bo teraz ma niewiele ponad 122, bo generalnie mało jeżdżę.

Powodzenie w negocjacjach.

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 06-06-2008, 07:32   

radko napisał/a:

Halogeny: mechanik stwierdzil ze mozliwe ze bylo cos lekko stukniete z przodu. Konstrukcyjnie wszystko w porzadku. Oczywiscie brak halogenow odbije sie na cenie.

Co do silnika: byl dokladnie obejrzany, zdjeta pokrywa, takze tu nie bylo zastrzezen.

no widzisz, nikt tak raczej sobie nie myje calej komory razem z silnikiem, takie cos robi sie zeby ewentualnei poukrywac rozne felery (np. gdzies tam byl wyciek),
skoro zachodzi podejrzenie ze byla mala stłucza to mogla byc i duza - a w reklamie masz jak byk "bezwypadkowy", jakby byla mala to halogeny ocalały, musialabyc wieksza skoro wstawili nowy zderzak z ramkami, natomiast halogenow nieoplacilo sie juz kupowac bo drogie (komplet ok. 500 zł)

kupujepolskieprodukty.pl

t_a_s 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-06-2008, 09:50   

radko, mi się tylko nasuwa pytanie, czemu sprzedają tak szybko autko, w które tyle zainwestowali, bo z tego, co widzę, to chyba w Polsce zostało zarejestrowane w listopadzie 2007, czyli kilka miesięcy temu. Jak ja bym kupiła samochód i tyle pieniędzy w niego włożyła, to raczej nie sprzedawałbym go tak szybko, no chyba, że by mi się psuł, albo wymagał znów dołożenia dużej sumy.

Lepiej dłużej pomyśleć i poszukać, niż później żałować.

radko
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2008, 13:24   

t_a_s, samochod docelowo mial byc na dluzej dlatego tyle w niego zainwestowano. Wlasciciel ma drugie auto (stara Corse), a teraz potrzebuje kasy i musi sie tego pozbyc.

Moze czytajac ta wypowiedz brzmi to naiwnie, ale rozmawiajac z ta osoba odnioslem wrazenie, ze to prawda (ojciec z synem, na oszustow nie wygladaja). Z reszta samochod byl u mechanika i o wszystkim wiem. Zdaje sobie sprawe jakie koszty bede musial poniesc i co w niej zrobic i kiedy. Mysle ze swiadomosc stanu technicznego i odpowiednia wycena jest najwazniejsze w kupnie uzywanego samochodu. Wlasnie dlatego decyduje sie na to autko dzis popoludniu finalizacja tranzakcji :) Oczywiscie nie ukrywam, ze autko bardzo mi sie podoba, co tez ma wplyw na zakup :)

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 06-06-2008, 13:59   

Mnie też nurtują te halogeny.
Samochód z DK + hak. Ciekawe co ciągał ?
Stojąc przodem do silnika:
- prawe mocowanie chłodnicy pokryte korozją (OK), a lewe nie (?)
- cała prawa strona wygląda na mniej błyszczącą (mocowania błotnika, kielich amortyzatora). Może to tylko złudzenie optyczne.

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Wysłany: 06-06-2008, 14:43   

cns80 napisał/a:
Mnie też nurtują te halogeny.

moze wykręcił i są na Allegro ;) , w koncu radko pisze ze gośc porzebuje pilnie pieniędzy

a zreszta to stara spiewka - porzebuje kasy bo cos mi wypadlo a mam drugie auto,

radko - nigdy nie wierz sprzedawcy, bardizej bym ufał opini mechanika, zadawaj kłopotliwe pytanka ;)

zreszta pewnie juz kupione bedzie wiec Gratulacje i oby sprawował się bezawaryjnie :) :) :)

kupujepolskieprodukty.pl

radko
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2008, 14:46   

Kupione bedzie o 18, kurcze, ale te Wasze uwagi mnie niepokoja...
Moze sie jeszzce wycofac? Ale musze pamietac, ze ciezko mi bedzie znalezc taka wersje gdzies w mazowieckim.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 06-06-2008, 14:48   

Ja swojego szukałem rok. Z czego połowę bardzo intensywnie.

radko
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2008, 15:35   

Tyle nie moge czekac. Co innego gdybym mial inny samochod. W kazdym razie zasugeruje sie zdaniem mechanika, ktory mowil, ze jak byl jakis dzwon to lekki i samochod nie byl uszkodzony mocno. Wloze w niego troche pracy i bedzie cacy :) Niedlugo sie pewnie pochwale w odpowiednim watku.

Edit: Kupilem piękną Carismę :) Jak znajde chwile czasu to sie na pewno pochwale. Wszystkim dziękuję za pomoc, musze przyznac, ze znacie sie na rzeczy. Mam nadziej, ze spotkamy sie kiedys na jakims spocie/zlocie.

Pozdrawiam

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 07-06-2008, 08:57   

radko napisał/a:
Mam nadziej, ze spotkamy sie kiedys na jakims spocie/zlocie.
My Ciebie oczekujemy :) . Na podforum Mazowieckim znajdziesz informacje co do terminów i lokalizacji.

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Wysłany: 07-06-2008, 14:54   

:) jak zachaczysz o Podkarpacie to stawiasz browca ;)

zawsze radze znajomym jak juz kupili - telefon do sprzedawcy i pytanie -Panie skoro auto juz moje to niech Pan powie z łaski swojej i szczerze co go boli i czego sie spodziewac :) ??

kupujepolskieprodukty.pl

radko
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2008, 15:01   

gulgulq napisał/a:
:) jak zachaczysz o Podkarpacie to stawiasz browca ;)

Nie ma sprawy :)

gulgulq napisał/a:
zawsze radze znajomym jak juz kupili - telefon do sprzedawcy i pytanie -Panie skoro auto juz moje to niech Pan powie z łaski swojej i szczerze co go boli i czego sie spodziewac :) ??

Dobra rada, ja i tak bede jeszzce dzwonil bo zapomnialem sie spytac o akumulator, kiedy byl wymieniany itp.:/

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 07-06-2008, 15:02   

tia, tez juz sie nie raz z telefonami o których pisze Gulgulq. i jest to na pewno jakaś metoda.
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi