pożyczanie auta znajomemu/koledze |
Autor |
Wiadomość |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-05-2006, 20:55
|
|
|
od ubieglej soboty NIKOMU ALE TO NIKOMUSIENKU!!!! maska do prostowania i malowania, sanki do prostowania, pompa wspomagania do wymiany. Styknie. Jak na razie poszlo 450zl zostalo jeszcze prostowanie i malowanie maski
Dalem sie przejechac koledze. Maska owszem, ale na sanki i pompe to juz nie ma winnego.
Szkoda gadac o okolicznosciach, faktem jest ze juz NIKT NIGDY nie bedzie jezdzil moim autem, poza mna oczywiscie |
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 30-05-2006, 21:03
|
|
|
piwkotom napisał/a: | od ubieglej soboty NIKOMU ALE TO NIKOMUSIENKU!!!! maska do prostowania i malowania, sanki do prostowania, pompa wspomagania do wymiany. Styknie. Jak na razie poszlo 450zl zostalo jeszcze prostowanie i malowanie maski
Dalem sie przejechac koledze. Maska owszem, ale na sanki i pompe to juz nie ma winnego.
Szkoda gadac o okolicznosciach, faktem jest ze juz NIKT NIGDY nie bedzie jezdzil moim autem, poza mna oczywiscie |
hmmm, to grill sie udał ? a na serio współczuję... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 30-05-2006, 21:19
|
|
|
piwkotom napisał/a: | faktem jest ze juz NIKT NIGDY nie bedzie jezdzil moim autem, poza mna oczywiscie |
trzeba wiedziec komu dawac, ja jak wsiadlem to spokojniutko nie to co inni ze hamulce sie dymily:P
a kolega co do automatu nie przyzwyczajony ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 30-05-2006, 22:32
|
|
|
Matejko napisał/a: | a kolega co do automatu nie przyzwyczajony ?? |
e tam, nadzwyczaj sprawnie krecil koleczka....
szkoda gadac....
wniosek jest jeden.... zalozyc sobie zamek na linie papilarne i nie dac sobie reki uciac
Chooper..... ano udal sie.... nadzwyczajnie... |
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2006, 11:25
|
|
|
nawet żonie nie pożyczam
fotel przestawi, lusterkiem pokreci a potem jeszcze porysuje |
|
|
|
 |
doli73 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2006, 00:28
|
|
|
Jak to mówią <żony i wozu się nie pożycza> |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2006, 01:19
|
|
|
Ja mam kilka osob, ktore maja u mnie duzy kredyt zaufania i bez mrugniecia bym im zostawil samochod a gdyby nie daj boze cos sie stalo to mysle ze na tyle jestesmy dorosli, ze nie robili bysmy sobie nawzajem problemow...
...zreszta to tylko samochod |
|
|
|
 |
Dudo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2006, 11:47
|
|
|
gumas_72 napisał/a: | nawet żonie nie pożyczam |
Ja to mam dobrze, bo żona Mitsu mi pożycza!
A jak w temacie -jest jedna osoba króra może pożyczyć -TEŚĆ - sorry Tatuś |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
|
Wysłany: 09-06-2006, 12:51
|
|
|
Auto pożyczam tylko najblizszej rodzinie... ale zawsze moge liczyć na to że i oni mnie poratują w potrzebie. Zresztą tak jakoś wychodzi, że to ja częściej pożyczam od kogoś samochód.
piwkotom napisał/a: | od ubieglej soboty NIKOMU ALE TO NIKOMUSIENKU!!!! |
no to sie jeszcze załapałem
a na poważnie to przykro że tyle problemów Ci sie porobiło...
Zresztą trzeba widzieć w tym i plusy bedziesz miał pomalowaną maskę i nie będzie na niej już tych dziwnych sladów które wyszły po woskowaniu |
|
|
|
 |
doli73 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2006, 11:23
|
|
|
Można pożyczyć misiaczka ale tylko osobie którą się daży mocnym zaufaniem że nam go nie rozbije i gdy wiemy jak sobie radzi na drodze. Jeśli się mu załącza żyłka rajdowca to takiemu nie ma co pożyczać. |
|
|
|
 |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2006, 09:53
|
|
|
Ja osoboście pożyczam samochód osobom naprawde zaufanym, żonie nie musze jest wspolwlascicielem |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2006, 23:58
|
|
|
Pożyczyć to nikomu, ale dać się przejechać (oczywiście ze mną na fotelu obok) to już prędzej. Kilku kumplom pozwoliłem się przejechać, tylko po to, żeby ich od takiego Colta przekonać, że to fajne i w ogóle. Raz pozwoliłem kumplowi jechać moim autem beze mnie, bo ja byłem w mieście i tankowałem, a nie byłem w stanie wracać (nawet pieszo ), a i Misia się bałem w centrum miasta zostawiać samego, co by mi go nikt nie uszkodził.
Zazwyczaj jednak jest tak, że jeśli daję się przejechać (tylko nielicznym, kilka osób), to truję jak instruktor podczas pierwszej lekci na prawo jazdy i bardzo chętnie się zamieniają ze mną miejscem
Mój ojciec nawet nie siedział na fotelu kierowcy, ale szefowi dałem kluczyki i powiedziałem, że jak by co, to mi zależy żeby chociaż dach był cały i przód |
|
|
|
 |
tansky [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2006, 21:55
|
|
|
bartek_nkm napisał/a: | Mój ojciec nawet nie siedział na fotelu kierowcy, ale szefowi dałem kluczyki |
Rozumiem że to taki szef któremu ciężko się sprzeciwić ?
Ja mając zaliczone "śmieszne" 20 tysięcy za kółkiem uważam, że dowolny obywatel ma większe doświadczenie w prowadzeniu samochodu niż ja. Dlatego nie mam oporów przed wręczeniem kluczyków bliskim i kolegom. Ale AC i tak mam. |
|
|
|
 |
STRUSIU
Mitsumaniak Pomysłowy Dobromir

Auto: Ford Mondeo MK4 2.2TDCI 2011r
|
Wysłany: 13-06-2006, 23:10
|
|
|
Kiedyś pożyczyłem samochód dobremu koledze. Był w potrzebie to pomogłem.
Ale kiedy ja sprzedałem swój i potrzebowałem pożyczyć od niego wykręcił się sianem.
Od tego czasu nikomu nie pożyczam.
Jeździ nim moja kochana Ika i ja.
Innym mogę dać się przejechać, ale będę siedział jako pasażer.
Motto na dziś: "Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" |
_________________ Była Mitsubishi Carisma 1.8 GDI LS '98 sedan
Było Mondeo MK4 2.0 TDCI '08 kombi
Jest Mondeo MK4 2.2 TDCI 200KM `11 kombi
00187/KMM
Ave Gość - Witamy w świecie MITSUMANIAKÓW! |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 13-06-2006, 23:33
|
|
|
co do pozyczania, to poniewaz jezdze tez na motocyklu.... ostatnio w wawie byla akcja ze jeden gosc pozyczyl suuuuper koledze moto, zeby ten sie kawalek przejechal w efekcie tamten jak wracal z malej rundki (mozna powiedziec ze w kolo latarni) nie zapanowal nad motocyklem (jakis garb w jezdni) i skasowal trzy inne stojace zaparkowane z boku motocykle... Na szczescie poza dwoma motocyklami chyba do kasacji i dwoma do sporych poprawek lakierniczych nic nikomu sie nie stalo.
pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
|