Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie tankujecie?
Autor Wiadomość
lucxxx 
Forumowicz

Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-08-2009, 08:00   

a czy ktoś był na tyle odważny żeby nalać do DIDa paliwo z Auchan?
jak miałem Forda to tankowałem tam benzynę i było OK, ale do common rail to trochę się boje ropę tam tankować. :rolleyes:
Moje przećwiczone stacje to Statoil (koło UR), BP (koło Tesco) a ostatnio to tylko na Bliskiej tankuję

pelo99 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 08-08-2009, 17:46   

no i ja się przejechałem na paliwie i to z markowej stacji Shell, i zrobiło masakrę. Teraz będę roszczył sobie odszkodowanie, jak się tylko da. na czasie zrobię zdjęcie tego co było w baku. Mam próbkę w słoiku do badań, jakby ich to bolało. Aha paliwo Shell V-power 95 - Shell na ul. lubelskiej w Rzeszowie. A mogłem zatankować Racing i byłby spokój.
http://forum.mitsumaniaki...p=522041#522041

scb 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 TD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 12-08-2009, 18:16   

Ja długi czas tankowałem na leclercu i oszołomie. teraz przesiadłem sie wyłacznie na BP. Jednak jakaś różnica jest! czasami mialem silne wrazenie słabości rekina. A juz tym bardziej przy włączonej kimie - straszny muł sie wtedy robil z niego. Jak srobowałem na BP zrobiłem ponad 50km wiecej niz na leclercu :) No i powiedzcie mi - co to za oszczedność tankowac tanie paliwo jak to kwestia kilku zl, a masz cos pewniejszego? dodatkowo zbierasz punkty za tankowanie. co tanie to drogie.....

yama 
Nowy Forumowicz

Auto: GS 1gen
Wysłany: 22-11-2009, 08:05   

na oszolomie zatankowalem 2 razy i dosc jak mi zawory zaczely stukac jak w ciagniku to przestalem
osobiscie ostatnio watkem na P w-wy niezle paliwo

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-11-2009, 19:59   

trzeba było to zgłosić - oni mają surową kontrolę paliwa i generalnie nie powinni pozwolić by dochodziło do chrzczenia

ja tankuje na auchan Gdańsk od lat i uważam, że paliwo jest świetne a na pewno dużo tańsze

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2009, 20:12   

Krzyzak napisał/a:
ja tankuje na auchan Gdańsk od lat i uważam, że paliwo jest świetne a na pewno dużo tańsze
Ja Darku muszę Ci powiedzieć że tankowałem też na Auchanie ale ostatnio i od jakiegoś czasu coś mnie spalanie niepokoiło bo zawsze wychodziło takie same -nawet na trasie. Zatankowałem na BP i jest OK, drugi raz na Orlenie i też OK -nie wiem może zimą coś innego leją...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-11-2009, 20:15   

na www.4x4.pl mam test długodystansowy Colta i Galanta - możesz tam zobaczyć jak kształtowało się spalanie tych aut
Colta na auchan tankuję jakieś 2 lata

Obywatel 
Forumowicz

Auto: RAV4 III Corsa E
Wysłany: 04-05-2012, 14:36   

ann87 napisał/a:
A benzyna z Ukrainy ale sama jeżdze to wiem co tankuje bo od kogoś kupować wschodnią to nie polecam.

Jak wygląda kwestia tankowania na Ukrainie od strony prawnej? Będę na urlopie w woj. podkarpackim i z chęcią zaopatrzyłbym się w kilka baków ukraińskiej benzyny. Czy niemiejscowi też mogą bez zbędnych formalności skoczyć po paliwko na Ukrainę :) ?

Jarucha 
Forumowicz

Auto: Saab 9-3 2.0t
Kraj/Country: UK
Wysłany: 25-07-2012, 15:39   

Obywatel napisał/a:
ann87 napisał/a:
A benzyna z Ukrainy ale sama jeżdze to wiem co tankuje bo od kogoś kupować wschodnią to nie polecam.

Jak wygląda kwestia tankowania na Ukrainie od strony prawnej? Będę na urlopie w woj. podkarpackim i z chęcią zaopatrzyłbym się w kilka baków ukraińskiej benzyny. Czy niemiejscowi też mogą bez zbędnych formalności skoczyć po paliwko na Ukrainę :) ?

Możesz bez przeszkód zatankować pełny bak +10 w kanistrze, tylko Ukraińcy lubią za to brać opłatę na granicy (jeśli wiesz o czym ja mówię). Ja do GDI leje z auchana i ukraińska i nie zauważyłem uszkodzeń czy spadku mocy, spalanie też w normie.

Odpowiedz do tematu