Gdzie tankujecie? |
Autor |
Wiadomość |
lucxxx
Forumowicz
Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-08-2009, 08:00
|
|
|
a czy ktoś był na tyle odważny żeby nalać do DIDa paliwo z Auchan?
jak miałem Forda to tankowałem tam benzynę i było OK, ale do common rail to trochę się boje ropę tam tankować.
Moje przećwiczone stacje to Statoil (koło UR), BP (koło Tesco) a ostatnio to tylko na Bliskiej tankuję |
|
|
|
 |
pelo99
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 08-08-2009, 17:46
|
|
|
no i ja się przejechałem na paliwie i to z markowej stacji Shell, i zrobiło masakrę. Teraz będę roszczył sobie odszkodowanie, jak się tylko da. na czasie zrobię zdjęcie tego co było w baku. Mam próbkę w słoiku do badań, jakby ich to bolało. Aha paliwo Shell V-power 95 - Shell na ul. lubelskiej w Rzeszowie. A mogłem zatankować Racing i byłby spokój. |
_________________ Moje GDI na forum:
http://forum.mitsumaniaki...p=522041#522041 |
|
|
|
 |
scb
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0 TD
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 12-08-2009, 18:16
|
|
|
Ja długi czas tankowałem na leclercu i oszołomie. teraz przesiadłem sie wyłacznie na BP. Jednak jakaś różnica jest! czasami mialem silne wrazenie słabości rekina. A juz tym bardziej przy włączonej kimie - straszny muł sie wtedy robil z niego. Jak srobowałem na BP zrobiłem ponad 50km wiecej niz na leclercu No i powiedzcie mi - co to za oszczedność tankowac tanie paliwo jak to kwestia kilku zl, a masz cos pewniejszego? dodatkowo zbierasz punkty za tankowanie. co tanie to drogie..... |
|
 |
yama
Nowy Forumowicz
Auto: GS 1gen
|
Wysłany: 22-11-2009, 08:05
|
|
|
na oszolomie zatankowalem 2 razy i dosc jak mi zawory zaczely stukac jak w ciagniku to przestalem
osobiscie ostatnio watkem na P w-wy niezle paliwo |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-11-2009, 19:59
|
|
|
trzeba było to zgłosić - oni mają surową kontrolę paliwa i generalnie nie powinni pozwolić by dochodziło do chrzczenia
ja tankuje na auchan Gdańsk od lat i uważam, że paliwo jest świetne a na pewno dużo tańsze |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2009, 20:12
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | ja tankuje na auchan Gdańsk od lat i uważam, że paliwo jest świetne a na pewno dużo tańsze | Ja Darku muszę Ci powiedzieć że tankowałem też na Auchanie ale ostatnio i od jakiegoś czasu coś mnie spalanie niepokoiło bo zawsze wychodziło takie same -nawet na trasie. Zatankowałem na BP i jest OK, drugi raz na Orlenie i też OK -nie wiem może zimą coś innego leją... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-11-2009, 20:15
|
|
|
na www.4x4.pl mam test długodystansowy Colta i Galanta - możesz tam zobaczyć jak kształtowało się spalanie tych aut
Colta na auchan tankuję jakieś 2 lata |
|
|
|
 |
Obywatel
Forumowicz

Auto: RAV4 III Corsa E
|
Wysłany: 04-05-2012, 14:36
|
|
|
ann87 napisał/a: | A benzyna z Ukrainy ale sama jeżdze to wiem co tankuje bo od kogoś kupować wschodnią to nie polecam. |
Jak wygląda kwestia tankowania na Ukrainie od strony prawnej? Będę na urlopie w woj. podkarpackim i z chęcią zaopatrzyłbym się w kilka baków ukraińskiej benzyny. Czy niemiejscowi też mogą bez zbędnych formalności skoczyć po paliwko na Ukrainę ? |
_________________ Był Lancer 1.3 '98 CK1A |
|
|
|
 |
Jarucha
Forumowicz
Auto: Saab 9-3 2.0t
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-07-2012, 15:39
|
|
|
Obywatel napisał/a: | ann87 napisał/a: | A benzyna z Ukrainy ale sama jeżdze to wiem co tankuje bo od kogoś kupować wschodnią to nie polecam. |
Jak wygląda kwestia tankowania na Ukrainie od strony prawnej? Będę na urlopie w woj. podkarpackim i z chęcią zaopatrzyłbym się w kilka baków ukraińskiej benzyny. Czy niemiejscowi też mogą bez zbędnych formalności skoczyć po paliwko na Ukrainę ? |
Możesz bez przeszkód zatankować pełny bak +10 w kanistrze, tylko Ukraińcy lubią za to brać opłatę na granicy (jeśli wiesz o czym ja mówię). Ja do GDI leje z auchana i ukraińska i nie zauważyłem uszkodzeń czy spadku mocy, spalanie też w normie. |
_________________ I walked ten thousand miles, ten thousand miles to see you
 |
|
|
|
 |
|