Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chip tuning Kraków.
Autor Wiadomość
fufaj3 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2010, 15:43   

Ostatnio jak był naprawiany to sprawdzali ja i wszystko bylo ok. ale po naprawie zrobilem juz ponad 17000km i znowu plyn ubywa przy 20000 byl przeglad a teraz mam 25000km i plynu ponizej min

tomko 
Forumowicz

Auto: Outlander II ,09 2,0 DID
Wysłany: 22-04-2010, 15:54   

co wiekszosc postow z tego tematu ma z nim wspolnego ?

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 22-04-2010, 21:45   

fufaj3 napisał/a:
Czy każdego tak sprawdzacie ( pod wzgledem oszustwa )

Nie, zazwyczaj wychodzi to przy akcji zmiany oprogramowania (aktualnie zalecone dla Outlandera II przed liftem). Ale chyba zacznę....Tracę powoli wiarę w ludzi.
Pozdrawiam

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 22-04-2010, 22:09   

Jackie napisał/a:
fufaj3 napisał/a:
Czy każdego tak sprawdzacie ( pod wzgledem oszustwa )

Nie, zazwyczaj wychodzi to przy akcji zmiany oprogramowania (aktualnie zalecone dla Outlandera II przed liftem). Ale chyba zacznę....Tracę powoli wiarę w ludzi.
Pozdrawiam

Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? O co dokładnie chodzi, jakieś znaczące zmiany?

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 22-04-2010, 22:34   

Jackie napisał/a:

Nie, zazwyczaj wychodzi to przy akcji zmiany oprogramowania (aktualnie zalecone dla Outlandera II przed liftem).

czy jest na to obecnie jakas akcja serwisowa? mam auto z lipca 2008 i nikt mnie na akcje nie wzywal a na przegladzie dopiero co bylem (jakies 2 miesiace temu) wiec niepredko bede w serwisie...

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 22-04-2010, 22:38   

KowaliK napisał/a:
Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat? O co dokładnie chodzi, jakieś znaczące zmiany?
dab napisał/a:
czy jest na to obecnie jakas akcja serwisowa?

Z tego co wiem to tylko jakieś uaktualnienie ale zapytajcie Jackasu będzie wiedział więcej ;)
Pozdrawiam

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 23-04-2010, 12:26   

Jackie napisał/a:
zapytajcie Jackasu

Kogo dokładnie?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-04-2010, 12:42   

jaceksu25

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

banzajek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Wysłany: 23-04-2010, 12:43   

ZbigniewD napisał/a:
http://www.ttc.pl/
ten licznik programowań to jest jeden parametr w mapie ,który każdy tuner usunie bez problemu ,ale oczywiście zaraz tutaj napisze ci ktoś że jest to niemożliwe i zaraz wykryją program przy awarii spryskiwacza
Mogę poświadczyć że Dominik i Daniel naprawdę znają się na robocie. Może nie jest najtaniej ale przynajmniej konie od nich nie są wirtualne . Naprawdę poczujesz poprawę.

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 23-04-2010, 14:15   

Pisał już ktoś do jaceksu25? Co by milion razy o to samo nie męczyć chłopaka.. :wink:

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 24-04-2010, 14:50   

KowaliK napisał/a:
Pisał już ktoś do jaceksu25? Co by milion razy o to samo nie męczyć chłopaka.. :wink:

pewnie wszyscy czekaja naCiebie 8) Daj znac jak sie czegos dowiesz 8)

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 26-04-2010, 21:46   

ZbigniewD napisał/a:
taki ma to związek że samochód był z Twojego salonu prowadzony przez Twojego pracownika ,podaj email to wyśle ci zdjęcia które znalazłem w necie ,jeżeli nie lubisz cwaniactwa i jesteś prawym obywatelem to powinieneś wyciągnąć konsekwencje

Nadal nie mam zdjęć...Tak jak pisałem w PW - nie akceptuję takiego zachowania i naprawdę chciałbym ten temat poruszyć. Raz jeszcze bardzo proszę o zdjęcia (muszę ustalić kto siedział za kierownicą, bo dziś wszyscy byli święci i nie przekraczali 60 km/h....)
Pozdrawiam

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 27-04-2010, 12:25   

dab napisał/a:
KowaliK napisał/a:

pewnie wszyscy czekaja naCiebie 8) Daj znac jak sie czegos dowiesz 8)

Odnośnie 2.0 to:

Cytat:
reprograming na gasnący zimny silnik przy ruszaniu

konradx 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsu Outek i Dziunia CRV
Wysłany: 03-06-2010, 18:01   

Witam wszystkich po raz pierwszy... tak sobie czytam ten post i zastanawiam się na czym dokładnie polegało "cwaniactwo" opisane przez Jackie? wgranie mapy jest nielegalne... patrz Pan to coś nowego:
w lutym br. odebrałem nowego Outka II 2.0TDI a Pan sprzedawca z salonu i Pan "kierownik ASO" proponowali wgranie nowej mapy za 1.5kPLN w "zaprzyjaźnionej" stacji - bo oryginalny chip (box) MMC jest słaby a kosztuje 5kPLN... na pytanie co z gwarancją, czy nie będzie kłopotów, dowiedziałem się, że 70% Outków jeżdżących po polskich drogach ma wgraną "legalnie" mapę przez ASO i że jest "ciche porozumienie" między ASO, żeby przeprowadzać naprawy gwarancyjne w takich przypadkach... bo przecież MMC zapłaci...
Finalnie nie zgodziłem się na mapowanie zaproponowane przez ASO, bo serwis w Poznaniu mi odradził a że outek służbowy utrata gwarancji mogła by się źle skończyć ;)
a teraz do sedna - z czystej ciekawości: jak bym podjechał do ASO w Białymstoku ze zmienionym oprogramowaniem przez inne ASO pt. naprawa gwarancyjna - to co byście Panowie zrobili... rozumiem, że odesłali mnie z kwitkiem na lawecie?

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 03-06-2010, 18:56   

konradx napisał/a:
dowiedziałem się, że 70% Outków jeżdżących po polskich drogach ma wgraną "legalnie" mapę przez ASO i że jest "ciche porozumienie" między ASO, żeby przeprowadzać naprawy gwarancyjne w takich przypadkach... bo przecież MMC zapłaci...
Niezłe, ale szczerze mówiąc pierwszy raz o tym słyszę.
Trzeba było poprosić o jakiś glejt z ASO potwierdzający to co Pan "kierownik ASO" mówił, bo "na gębę" to można cuda zdziałać. ;)
Poza tym, - MMC zapłaci, a co w przypadku gdy MMC nie zapłaci? Ciekawe czy koszt naprawy Pan "kierownik ASO" wziąłby na siebie, ew. swoją firmę. :?:
Szczerze wątpię. :roll:

Inną sprawą jest te 70% mapowanych silników. No chyba, że nawet na forum ktoś nie chce się chwalić. :lol:
Może zrobić ankietę? ;)

Poza tym to witamy na forum :D

Odpowiedz do tematu