Zamknięty przez: mkm 20-06-2012, 20:17 |
SUZUKI GSF 600N Bandit by pawela |
Autor |
Wiadomość |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 14-06-2010, 19:43
|
|
|
było trochę zakupów więc czas na up:
kurtka alpinestars T-RC-1 RED-WHITE
buty alpinestars S-MX 5 RED-WHITE
kask HJC CS 12N TIKI MC1F
rękawice ADAMOTO 880 RIDE BLACK
I Bandzior dostał nowe klocki na przód TRW Lucas, nowy płyn DOT-4.
Śmiga bezproblemowo |
|
 |
costa brawa
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 `00
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sty 2009 Posty: 563 Skąd: mielec
|
Wysłany: 14-06-2010, 22:06
|
|
|
a "gatki" masz do tego ? hehe
fajny komplecik na moto
mnie z ojcem ostatnio korci strasznie zeby VTX`a kupic ale szkoda mi zeby stal w garazu bo nie mam kiedy jezdzic ...
a jak ogolnie wrazenia z jazdy ? bardzo narwany bandzior ? |
_________________ Mój misiek
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33851
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 14-06-2010, 23:39
|
|
|
Gratki Pawle Musisz mnie przewiesc |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-06-2010, 10:47
|
|
|
Cytat: | a "gatki" masz do tego ? |
wydałem prawie 2k jednego dnia na to wyżej, na razie styka costa brawa napisał/a: | nie z ojcem ostatnio korci strasznie zeby VTX`a kupic ale szkoda mi zeby stal w garazu bo nie mam kiedy jezdzic ...
| na to się zawsze znajdzie czas i pretekst costa brawa napisał/a: | jak ogolnie wrazenia z jazdy ? bardzo narwany bandzior ? |
do 6000 jest w pełni przewidywalny, obliczalny, spokojny, powyżej ciężko powiedzieć, bo mój mózg nie nadąża za sytuacją a poważnie, to jeździ się super, pozycja świetna, lekki w prowadzeniu rosomak1983 napisał/a: | Musisz mnie przewiesc | wiesz gdzie mieszkam |
|
 |
wyderka
Mitsumaniak

Auto: 1
|
Wysłany: 11-07-2010, 21:40
|
|
|
fajny motorek bezpiecznej jazdy życzę , u mnie na podwórku stoi coś podobnego a dokładnie HONDA HORNET 600 , wrażenia z jazdy bezcenne |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-09-2010, 17:28
|
|
|
żeby nie było, że się nic nie dzieje, moto jeździ codziennie, ma się znakomicie, nic się nie dzieje
kilka dni temu wreszcie go oznakowałem
dorwałem w śmiesznej kasie OEM pokrowiec:
Dostałem w prezencie spodnie DAINESE, ale są kurcze nieco za duże, szczególnie w łydkach, buta nie mogę dopiąć, a jak dopne, musze mieć podciągnięte spodnie, czyli slidery mam na kolanach, a czasem wręcz nad nimi, uwierają...
i jakieśtam fotki sprzed kilku tygodni:
 |
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-09-2010, 12:03
|
|
|
niewiele, 3600km |
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-05-2011, 14:47
|
|
|
dawno nic nie pisane, coś można odświeżyć:
Bandzior całą zimę przespał w garażu, odpaliłem go tylko na jakieś 20 min w grudniu i lutym, za każdym razem bez problemu po 3-4 sek kręcenia. Aku trzymałem w domu i nie z nim problemów.
Z nowości kupiłem sobie wreszcie pas nerkowy : Adrenaline GTX
Kominiarkę Adrenaline z jonami srebra:
Wskaźnik temperatury oleju, z racji tego, że dużo latam po mieście i wolę mieć na to oko:
Myślę także nad spodniami, skórzane Dainese do mnie nie przemawiają, ciężkie, gniotą pod kolanami, i ledwie mieszczą się w buty. Zastanawiam się nad takimi comanchami, styl jeansów imo bardzo do nakeda pasuje, mają kevlar na udach i doopsku i protektory kolan i ud:
Parę przejażdżek już w tym sezonie zaliczonych, zastanawiałem się nad synchrem gaźników, ale ostatni pomiar spalania w cyklu mieszanym dał wynik 5,87 więc nic nie tykam Pozbyłem się na razie OEM ciężarków na kierownicę bo bardzo ją poszerzają i ciężko się przeciskało w korkach.
Tu wczoraj gdzieś z kolegą
A no i błotnik mam do malowania, naklejki naszego forumowego magika od stickerów są tak trudne do usunięcia, że zeszły z lakierem
 |
|
 |
jacekxx
Forumowicz

Auto: mitsubishi galant EA2W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Lip 2009 Posty: 255 Skąd: Tarnawatka
|
Wysłany: 01-05-2011, 22:07
|
|
|
Pas nerkowy jest przydatny, w kominiarce osobiście nie lubie jeździć a co do spodni to jeżeli więcej jeździsz po mieście to lepiej wziąśc te ze wzmocnieniami z kewlaru bo w skórzanych w lecie na mieście się zagotujesz. Chyba że jeździsz w jakieś większe trasy to wtedy polecam jakieś spodnie z goretexu. Życzę udanego sezonu. |
_________________ Zobacz i oceń mojego gala
 |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 01-05-2011, 23:10
|
|
|
pawela napisał/a: | Zastanawiam się nad takimi comanchami, styl jeansów imo bardzo do nakeda pasuje, mają kevlar na udach i doopsku i protektory kolan i ud: |
Takie spodnie to jaki wydatek w przybliżeniu ? |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-03-2012, 22:02
|
|
|
jeszcze w zeszłym roku pospawałem plastikiem i pomalowałem błotnik
dorwałem w śmiesznej cenie crashpady na wzór Puig z zamówienia grupowego na pbc
Ostatni raz jeździłem banditem w sierpniu, potem wstawiłem do garażu, garaż zastawiłem materiałami budowlanymi i moto poszło w odstawkę. 2 tygodnie temu go przepaliłem, było ze 20 min zabawy, musiałem go pochylić, bo paliwa na dnie było poniżej rurki, odpalił gdzieś za 5 razem.
W międzyczasie w zimie w dobrym prajsie sprzedałem tłumik, więc praca na samym kolektorze wyzwoliła u sąsiadów nagły atak negatywnych emocji w kierunku mojej osoby
Na tygodniu wziąłem się za bandziora, dostał nowe filtry, olej, naciągnąłem łańcuch, wymieniłem 2 żarówki, wyregulowałem obroty i założyłem OEM wydech, który jest po szlifie, pięknie nie wygląda, ale praca z pastą polerską dała jakiś efekt. Za to jaki się zrobił cichutki
Dziś polatałem sobie popołudniem, początkowo przerażony, bo moto myszkowało i nie chciało współpracować, ale podjechałem na stację dopompować koła i miałem tam po ok 1 bar... Dobiłem do nominału, przeciągnąłem ze 3 razy do odcinki i rozpocząłem sezon |
|
 |
cns80

|
|
|
|
 |
jacekxx
Forumowicz

Auto: mitsubishi galant EA2W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Lip 2009 Posty: 255 Skąd: Tarnawatka
|
Wysłany: 26-03-2012, 19:14
|
|
|
Życzę szerokiej drogi w nowym sezonie. Ja również w sobotę rozpocząłem sezon. Fajnie pojeździć trochę po zimowej przerwie. |
_________________ Zobacz i oceń mojego gala
 |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 27-03-2012, 07:44
|
|
|
pawela napisał/a: | Pozbyłem się na razie OEM ciężarków na kierownicę bo bardzo ją poszerzają i ciężko się przeciskało w korkach. | Tak z ciekawości: Próbowałeś puszczać kierownicę po zdjęciu ciężarków ? |
|
 |
|