Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy telefon komórkowy ??
Autor Wiadomość
Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2011, 13:16   

że mapy słabe to wiedziałem od razu, czekam na automapę na antka ma być na październik :P

z tą baterią to nieźle u Ciebie ja ładuje narazie średnio co 1,5 dnia, ale też raczej dużo jeszcze się bawię.

co do połączeń z netem to mam w play 1gb szybkiego, a potem bez limitu ale już pewnie muła :P i powiem Ci że przez pierwsze 15 dni zabawy tym telefonikiem wykorzystałem dopiero jakieś 100 mb łącznie z pobieranymi grami.
aktualizację antka masz oficjalną czy jeszcze jakiś wypust przed oficjalny? bo u mnie od wyciągnięcia z pudełka jest 2.2 i zastanawiam się czy jest senes bo w sumie nie narzekam na szybkość działania.

wifi masz ciągle włączone czy ręcznie wyłączasz i włączasz ?

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2011, 17:52   

Aktualizacja oficjalna. sprawdź Menu>Ustawienia>Info o telefonie>Aktualizacja oprogramowania. Wchodzi ze strony HTC
Co do Internetu ja mam tylko 100MB bo resztę biorę z WiFi domowego czasem na jakiegoś Hot Spota wlazę,
Jeśli chodzi o włączanie to, zbedne rzeczy właczam i wylączam z ręki, BT też. Co ciekawe BT połoączył się z HFS mojego Lancera bez problemu, chociąż byłem sceptykiem.
Też czekam AM dla Androida. Mam wpradzie pod WM6(trochę przeterminowaną) ale jak tylko wyjdzie na Z-etkę nowa to kupie aktualizację (chyba będzie to jeszcze możliwe)

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 19-07-2011, 21:23   

Derpin napisał/a:
czekam na automapę na antka ma być na październik :P

no to byłaby rewelacja ... póki co używam CoPilota i moim zdaniem jest to najlepszy soft na Androida ...niektórymi funkcjami przewyższa AM ... ale chyba, jednak jak będzie AM to wrócę do AM :)

[ Dodano: 19-07-2011, 21:28 ]
Trik napisał/a:
Jest parę zbędnych dupereli typu społecznościówki (twiter, sryter itp) ale to mam na końcowym pulpicie

to są widgety które możesz łatwo usunąć (z pulpitu, nie z telefonu), jakbyś chciał powrócić to w 5 sec wstawisz sobie ponownie.

Trik napisał/a:
Internet, po WiFi śmiga, po G3 też. Po EDGE fatalnie wolny, ale to dla tego że ....

...że EDGE z definicji jest spooooooro wolniejsze od G3 czy HSDPA
Trik napisał/a:
Czytałem że ciągle ciągnie internet, mimo wyłączenia

to wszystko zależy od ustawień Androida - tzn to ma być aktualizowane automatycznie, co ma być synchronizowane automatycznie, dochodzą do tego np takie bajery jak lokalizacja czy funkcja współrzędne w google

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2011, 22:56   

akbi, co do automapy

http://forum.android.com....djae-cia-60207/

kwestia tylko kiedy, bo wątpię żeby było to tylko plotki.

no i najważniejsze działająca wersja:

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 20-07-2011, 01:08   

akbi napisał/a:
to są widgety które możesz łatwo usunąć (z pulpitu, nie z telefonu), jakbyś chciał powrócić to w 5 sec wstawisz sobie ponownie.

tyle to ja wiem, ale np jeden z pulpitów Friend Strim jest zbędny lub nie wykorzystany i tu poprawka z mojej strony pulpitów jest przeca 7.
Wszelkie procesy automatyczne mam wyłączone poza WiFi i BT

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2011, 12:55   

rzeczywiście, jest update do antka 2.3 o dziwo wcześniej gdy klikałem tam żeby sprawdzić co nowego może zassać, to były jakieś bieżące łatki tylko ale nie przeskok na 2.3, jednak po wgraniu nowego systemu gdy korzystam z klawiatury sprzętowej podkreśla mi wyrazy na czerwono i nie mogę tego wyłączyć... jakieś pomysły ?

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 20-07-2011, 14:40   

Derpin napisał/a:
podkreśla mi wyrazy na czerwono i nie mogę tego wyłączyć... jakieś pomysły

Na forum androida też nie mają na to pomysłu. Powodem jest język klawiatury sprzętowej bo ino anglijskij. Parę tygodni i moze coś dołatają. Przyznam ze jeszcze ne próbowałem. :mrgreen: Walę sprawdzić.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 21-07-2011, 14:36   

Derpin, a sprawdzałeś ustawienia tu: Menu/Ustawienia/Język i klawiatura/Ustawienia klawiatury/Wprowadzanie tekstu ??
dokładnie Ci nie zasugeruje, bo ja mam DHD który nie ma klawiatury mechanicznej.

...a co do AM na Androida to czytałem dzisiaj kolejne wieści:

http://android.com.pl/new...a-androida.html

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2011, 14:55   

akbi, niestety tak jak pisał Trik problem leży po stronie softu i mimo wyłączenia sprawdzania pisowni to też ją sprawdza, gdy wprowadzamy tekst po angielsku to błąd nie występuje bo słowa są poprawne. Bug już znany na forum android, kwestia kiedy tylko będzie łatka :P

Odpowiedz do tematu