Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:15
MMCS
Autor Wiadomość
WiValdiBB 
Forumowicz
WiValiBB

Auto: Outlander, Navara, XX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-03-2011, 05:45   

RTW napisał/a:
Dlatego nieśmiało pytam (o ile tylko mogę), rozumiem, że szanowny MMCS jest taki (znaczy jedna z wersji modelu twardodyskowego przed 2010)?
http://i339.photobucket.c...onectores_2.jpg
Oczywiście ze tył jest właśnie takowy jak i we wszystkich wersjach US, RU czy JP, i zdjęcie to jest doskonale mi znane, ktoś zrobił opis Paintem że jest to port iPoda ale czy to prawda? Jeżeli tak, to wydaje się być ono w jakiś sposób nieaktywne. Stąd moje zapytanie :)
RTW napisał/a:
i jeżeli twa odpowiedź pozytywną jest, to do niego, przepraszam, że ujmę to tak... "oryginalnie wtykamy" produkt Kenwooda
Wetknąć to sobie można, tylko co z tego skoro nie znalazłem nikogo komu by to w takiej (europejskiej czy amerykańskiej) konfiguracji zadziałało, a właśnie takowych konkretnie poszukuję :)
Kit wskazany przez Waszmościa zdaje sie być przeznaczonym do tych inszych aussowych MMCS'ów http://www.mitsubishi-mot...tes/triton-mmcs
RTW napisał/a:
http://i339.photobucket.com/albums/n446/jsrd/h113iP500-o_2.jpg
Jako niewiedząca ciemna masa nieśmiało tylko napomknę, że jeżeli mimo wszystko "tył" twojego MMCS innym jest niż w linku wskazany, to racz mnie oszczędzić...
MMCS H/U wersji australijskiej jest całkowicie inne, i przynajmniej wydaje się być produktem właśnie Kenwooda, looknij na: http://forums.evolutionm....ionality-2.html
RTW napisał/a:
i w dziale Pajero IV zechciej dostrzec link do manuala, a w tym manualu schematy podłączenia MMCS Pajero 2009, które niewątpliwie rozwieją wątpliwość dotyczącą wzmacniacza.
Schematy oblookam, dzięki, niestety mam aktualnie zawyżone normy i brak mi czasu. Muszę pędzić do fabryki na taśmę koła dokręcać :)
RTW napisał/a:
Wybacz mi, że swojego Pajero z MMCS z RF nie wybebeszę w celach fotograficznych ale talent do łamania spinek ogromny posiadam.
Również nie cierpię tych zatrzasków, zaczepów, może i produkcyjnie fajnie robi się click-click ale obecnie rozmontować coś nie uszkadzając tego to prawdziwa sztuka. Są wprawdzie pomocne narzędzia do tego ale wiadomo jak czasem jest z tworzywkiem :) Całym sercem jestem za stara oldskulową śrubą :)
RTW napisał/a:
Gdyby jakość (rozdzielczość) schematów Pajero niemiłą dla Szanownego Przedpisacza była, to ewentualnie manual EVO X wariant PDF lepszym być może dostępny on jest
Dzięki za info, bom faktycznie starym, leciwym wiekiem jużem je i letko niedowidzącym :)
Hubeeert napisał/a:
Idźcie na jakieś piwo w garażu przy wybebeszaniu MMCSów zamiast się tu przerzucać "uprzejmościami" ;-)
Nie macie tak daleko do siebie :P
Drogi Hubeeercie, podczas pracy nie spożywamy !!! :) Jednym szkoda sobie robic smaka, a elektronika nie toleruje żadnych niedokładności, to nie mechanika gdzie jak się cuś zrobi z letka niedokładnie to i tak przewaznie będzie to działać, może nieco gorzej czy krócej :)
A co do meetingu piwkowego to jestem jak najbardziej za :) Kiedyś wrzuciłem parę flaszek do kufra i pociąłem motkiem do Londynu z kumplem to obalić, i do dziś wspominam jako najdroższe spożywanie w życiu bo poszło parę peso na prom i paliwo :)

RTW 
Forumowicz

Auto: carisma/ Pajero II, III, IV
Wysłany: 25-03-2011, 12:16   

WiValdiBB napisał/a:
Wetknąć to sobie można, tylko co z tego skoro nie znalazłem nikogo komu by to w takiej (europejskiej czy amerykańskiej) konfiguracji zadziałało, a właśnie takowych konkretnie poszukuję

Też nie "wtykałem" ale nie wytrzymałem i zadzwoniłem do Serwisu poględziłem chwilę wyłuskałem, że mi o czarne okrągłe w tyle chodzi i miły pan po konsultacji z elektrykiem oddzwonił, że za cirka about pięć paczek zaaplikuje rozwiązanie autoryzowane wetknięte w gniazdo właściwe.

Podobno on dwa warianty widzi jeden w pełni poprawny (właśnie gniazdo i ori wtyk) drugie mniej poprawne "czincze" wykorzystujące--> wariant z "czinczami" podobno pełnej satysfakcji mi niezapoda albowiem sobie z kierownicy "niepozmieniam'.

Jako, że Iphona się pozbyłem sensu do wywalenia pięciu paczek nie widzę dlatego chyba nie pójdę w projekt inwestycyjny, raczej zakup nowej mapy na 2010 przemyślę aczkolwiek dziewięć paczek za ciągle niewybudowane drogi we Wrocku to zdziebko dużo, tym bardziej, że autoamapa aktualna zawsze... znacznie tańsza za rok jest.

Na piwo zdecydowanie możemy wyskoczyć :D ale ja MMCS-a wybebeszać raczej nie będę (czyli elementu wybebeszania zabraknie) a to za przyczyną plastików, które jak uczy moje doświadczenia pewnie by popekały i całą zabawę w koszmar za tysiące pozamieniały :lol:

Pozdrawiam
RTW

WiValdiBB 
Forumowicz
WiValiBB

Wysłany: 25-03-2011, 12:46   

RTW napisał/a:
WiValdiBB napisał/a:
Wetknąć to sobie można, tylko co z tego skoro nie znalazłem nikogo komu by to w takiej (europejskiej czy amerykańskiej) konfiguracji zadziałało, a właśnie takowych konkretnie poszukuję

Też nie "wtykałem" ale nie wytrzymałem i zadzwoniłem do Serwisu poględziłem chwilę wyłuskałem, że mi o czarne okrągłe w tyle chodzi i miły pan po konsultacji z elektrykiem oddzwonił, że za cirka about pięć paczek zaaplikuje rozwiązanie autoryzowane wetknięte w gniazdo właściwe.

Podobno on dwa warianty widzi jeden w pełni poprawny (właśnie gniazdo i ori wtyk) drugie mniej poprawne "czincze" wykorzystujące--> wariant z "czinczami" podobno pełnej satysfakcji mi niezapoda albowiem sobie z kierownicy "niepozmieniam'.

Jako, że Iphona się pozbyłem sensu do wywalenia pięciu paczek nie widzę dlatego chyba nie pójdę w projekt inwestycyjny, raczej zakup nowej mapy na 2010 przemyślę aczkolwiek dziewięć paczek za ciągle niewybudowane drogi we Wrocku to zdziebko dużo, tym bardziej, że autoamapa aktualna zawsze... znacznie tańsza za rok jest.

Na piwo zdecydowanie możemy wyskoczyć :D ale ja MMCS-a wybebeszać raczej nie będę (czyli elementu wybebeszania zabraknie) a to za przyczyną plastików, które jak uczy moje doświadczenia pewnie by popekały i całą zabawę w koszmar za tysiące pozamieniały :lol:

Pozdrawiam
RTW
No i właśnie zaproponowali Ci badziewne rozwiązanie podłączenia iPoda/Phona pod AUX przez cinche/RCA ale zagadkowa sprawa te ori wtyk/kabel. Czy na pewno na każdej wersji MMCS E-1, E-2, E-3 pójdzie? Bo wiemy że E-4 sa zmienione hardwarem i mogą mieć i USB i BlueToth A2DP oraz oczywiście iPod'a/Phona.
Spróbuje sam wypytać serwis, choć oni prawie w temacie MMCSa słabo się znają
Co do map to może już nie będę komentował faktu sprzedaży mapy z 2010 w roku 2011 uważanej za aktualną a faktycznie zawierające dane Navteqa z 2009 !!! za cenę dobrej nawigacji np. Tomtom'a z najnowszymi świeżutkimi mapkami
Pozdrówka i Szerokiej Drogi i takowegoż uśmiechu :)

RTW 
Forumowicz

Wysłany: 25-03-2011, 16:36   

WiValdiBB napisał/a:
MMCS E-1, E-2, E-3 pójdzie? Bo wiemy że E-4 sa zmienione hardwarem i mogą mieć i USB i BlueToth A2DP oraz oczywiście iPod'a/Phona.

Zerknij na You Tube (klucz "MMC Fuse') reklama OUTKA US 2011 jak odpalisz pełny ekran, to na moje oko MMCS ma oznaczenie N-03.

Pozdrawiam
RTW

WiValdiBB 
Forumowicz
WiValiBB

Wysłany: 26-03-2011, 08:37   

RTW napisał/a:
WiValdiBB napisał/a:
MMCS E-1, E-2, E-3 pójdzie? Bo wiemy że E-4 sa zmienione hardwarem i mogą mieć i USB i BlueToth A2DP oraz oczywiście iPod'a/Phona.

Zerknij na You Tube (klucz "MMC Fuse') reklama OUTKA US 2011 jak odpalisz pełny ekran, to na moje oko MMCS ma oznaczenie N-03.

Pozdrawiam
RTW
Ruskim tez działa na R-03 ale oni maja tylko trzy wersje bo na R-01 ani na R-02 ni chu chu, N-03 nie jest odpowiednikiem E-03, niestety

RTW 
Forumowicz

Wysłany: 29-03-2011, 16:17   

WiValdiBB napisał/a:
N-03 nie jest odpowiednikiem E-03

Może wiesz, czym się różnią (chodzi mi o istotne elementy, bo pewnie procesor lepszy, pamięć itd.)?

Tak się zastanawiam mamy na pokładzie:

1) MMCS - komputer z "systemem operacyjnym" - jeżeli wejdziemy w menu service i po Ver Indication. Info + Menu to teoretycznie mamy możliwość załadowania nowego "systemu" - na moje oko to sugeruje, że ktoś kiedyś pomyślał o wgraniu w MMCS-a nowszej wersji "systemu"

2) Moduł BT - który jest "oddzielny" w stosunku do MMCS-a i on niewątpliwie do kosza bo jest technicznie inny niż w wersji "FUSE"

3) ETACS - który jest nazwijmy to "warstwą pośrednią" --> niestety tutaj mogli coś pozmieniać i to może być problem

4) okablowanie i gniazda - tu niewątpliwie pozmieniali ale to tylko kabelki

5) w US jest Sirius - ale to też "oddzielna skrzynka" z aktywacją w MMCS (zresztą był wcześniej).

Pozdrawiam
RTW

WiValdiBB 
Forumowicz
WiValiBB

Wysłany: 02-04-2011, 09:50   

RTW napisał/a:
WiValdiBB napisał/a:
N-03 nie jest odpowiednikiem E-03

Może wiesz, czym się różnią (chodzi mi o istotne elementy, bo pewnie procesor lepszy, pamięć itd.)?
Niestety, praktycznie zero info w temacie, ja mam E-03 w aucie i E-02 na stole, bo do eksperymentów, udało mi się bardzo tanio za psie pieniądze kupić MMCSa z rozbitka.
Wiem że w starszych HU jest procek Renesans SH 7770 opisany szerzej tu z datasheet tutaj a cala rodzina tych procków jest tu

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 03-06-2011, 00:08   

Dziś, byłem do przeglądu w serwisie i mój MMCS z Citroena zgłasza się już z logo Mitsubishi. Widać panom serwisantom przeszkadzało to bardziej niż mi. :biggrin:

P.S.
Po głębszym zastanowieniu, przyczyna zamiany było chyba odłączenie akumulatora bo logo sam wgrywałem.

esawicki 
Forumowicz

Auto: Outlander 2
Wysłany: 23-06-2011, 09:15   Nowe mapy 2010 r.

Huraa. Mam nowe mapy 2010

sylb 
Forumowicz

Wysłany: 23-06-2011, 21:40   

Gratuluje. Ostatnio jechałem nową obwodnicą i navi pokazywało zielone pole a pech chciał, że szukałem skrótu.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 24-06-2011, 07:21   

sylb napisał/a:
Gratuluje. Ostatnio jechałem nową obwodnicą i navi pokazywało zielone pole a pech chciał, że szukałem skrótu.
Dlatego cenię chińczyka z AM 6.8 - (zresztą głównie dlatego cenię chińczyka). Ciekawą bazę adresową ma też Navigo, którego bezpłatną wersję z jakiejś gazety wgrałem do telefonu - nawiguje gorzej niż AM, ale adresów ma chyba więcej, bo kilka nie istniejących w AM (np. Krosno Pużaka 49) w nim jest.

sylb 
Forumowicz

Wysłany: 24-06-2011, 22:06   

Wiadomo, że aktualizacje się przydają nowe drogi ect. Trochę mnie dobija adresówka w MMCS, tym bardziej, że w freekowej mapie jest pełna.

EDIT by Jackie - działalność niezgodna z prawem!
[ Dodano: 28-06-2011, 21:49 ]
Najważniejsze, zmiany jakie zauważyłem w nowej wersji to różnica we wprowadzaniu nazwy ulic. Wcześniej było, że należało najpierw wpisać „ulica, Prusa B” a teraz jest „Prusa B.,ulica”, niestety dalej jest tak że cześć ulic zaczyna się od imienia a część od nazwiska. Tak że w jednym mieście możemy mieć „Władysława Orkana, ulica” a w innym „Orkana Władysława, ulica”.
Ostatnio zmieniony przez Jackie 07-10-2011, 10:49, w całości zmieniany 1 raz  

esawicki 
Forumowicz

Wysłany: 06-10-2011, 20:13   Nowe mapy 2011

EDIT by Jackie - działalność niezgodna z prawem!
Ostatnio zmieniony przez Jackie 07-10-2011, 10:50, w całości zmieniany 1 raz  

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 07-10-2011, 10:55   

Panowie esawicki i sylb już zostali nagrodzeni paskami za działalność niezgodną z prawem czyli podawanie linków do NIELEGALNYCH map. Od tej pory jeżeli pojawi się na forum podobny link jego autor zostanie zbanowany na forum bez dalszych ostrzeżeń. Odwołanie od tej decyzji nie przysługuje.
Pozdrawiam

esawicki 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2011, 11:31   

Obiecuję, że więcej nie będe grzeszyć. Pozdrawiam szefa. Hej.

Odpowiedz do tematu