Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Debata na temat regulaminu konkursu (wydzielone)
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2011, 22:18   

shutter napisał/a:
jak będzie, to leży w gestii tych co tu rządzą.
Czyli użytkowników. To ich opinia jest tu wiążąca.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 29-04-2011, 08:06   

krzychu napisał/a:
uwierz to co jest fabrycznie w laptopach, a po kalibracji miernikiem to 2 różne światy...

Wiem, wiem... mam kalibrator więc sobie skalibrowałem swoje monitory.

[ Dodano: 29-04-2011, 08:15 ]
shutter napisał/a:
I na koniec moich przemyśleń: gdyby nie ograniczenie regulaminowe, może ktoś, kto do tej pory po prostu pstrykał fotki, podszedł by do sprawy bardziej ambitnie, sięgnął by po nawet najprostsze narzędzia i w ten sposób poszerzył by swoje możliwości i umiejętności. Bo nawet w przedszkolu zabawa ma ma na celu jakąś naukę.

Słusznie, bo trzeba zawsze równać do lepszych. Każdy kiedyś zaczynał focić a początki zawsze są trudne jednak z czasem przy odrobinie chęci i talentu efekty są coraz lepsze.

Ja niestety wg mnie kompletnie nie mam zmysłu artystycznego bom techniczny stąd bardziej mi leży fotografia reporterska, wojenna, dokumentalna itp. niż studyjna czy artystyczna. Widzę i potrafię docenić piękno ale nie bardzo potrafię samemu go skonstruować ;-)

Większość moich znajomych lubi foty gładkie (np. styl glamour) a ja wolę twarde, ostre, kontrastowe, charakterne, postarzające (czyli np. styl Andrzeja Dragan'a http://andrzejdragan.com ), brudne a nie uładnione ulizane itp. ale o gustach się nie dyskutuje choć gusta można tworzyć.

shutter 
Mitsumaniak

Auto: Pajero'02 3.2DiD v78
Wysłany: 29-04-2011, 21:58   

saphire napisał/a:
Ja niestety wg mnie kompletnie nie mam zmysłu artystycznego bom techniczny stąd bardziej mi leży fotografia reporterska, wojenna, dokumentalna itp. niż studyjna czy artystyczna. Widzę i potrafię docenić piękno ale nie bardzo potrafię samemu go skonstruować ;-)

Doskonale Cię rozumiem - u mnie tak samo :)

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
  Wysłany: 30-04-2011, 12:14   

Cytat:
Tym bardziej że Canon'owy system weryfikacji oryginalności fotki został złamany...

Najpierw złamali zabezpieczenia Canonów:
http://www.elcomsoft.com/canon.html

Teraz zrobili to także z Nikonami:
http://www.elcomsoft.com/nikon.html

:badgrin:

[ Dodano: 20-05-2011, 12:07 ]
Pozwoliłem sobie pobuszować trochę w sieci w temacie określenia co to jest lub raczej czym jest
fotka niemodyfikowana i znalazłem ciekawą definicję i opis tego, co jest uznawane za modyfikacje a co nie.

Przeczytajcie proszę (niestety po angielsku - ale przetłumaczę to później) ten opis na photo.net:
Unmanipulated Photos

Odpowiedz do tematu