udało mi się pozbyć Outlandera |
Autor |
Wiadomość |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-07-2011, 14:19
|
|
|
joachim69 napisał/a: | rozumiem że q5 to zony bo chłopa jakoś w tym wozie nie widzę ? oglądałem Pajero ale dla mnie to jest ten sam syf co Outlander , skóra plastikowa klima jedno strefowa itd także dałem spokój do tego to wnętrze nawet jak na woła roboczego wygląda jak sprzed 15 lat , paskudny samochód choćby miał uciągu 30 ton nie chciał bym tym jeździć nawet w weekend
xdrive daje rade po mieście na zadupiu nie mieszkam także nie potrzebuje blokady mostów itd
łódki nie ruszam bo nie mam kat C żeby ją przetransportować także musi styknąć x5 |
Troche generalizujesz i lekko cie ponosi..pewnie w wyniku zlosci na outka
To auto (Pajero) ma po prostu taki swoj styl.
zobacz jak wyglad bryka za ktora mozana by kupic kilka Pajerasow taki Mercedes G - mistrz kantow i spartanstwa...za niewyobrazlna kase.
Jego wnetrze w porownaniu kabina Pajero wizualnie dzieli roznica kilku dekad... |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-07-2011, 15:11
|
|
|
Tylko, że wspomniana przez ciebie G Klasa jest autem kultowym znanym od lat, posiadającym swój styl, charakter, gdzie wyglądu marka nie chce zmieniać, jako charakterystyczny model. A Pajero wraz z nowym modelem stara się być bardziej nowoczesne, ale najwyraźniej twórcom to nie wychodzi, więc proszę nie porównuj dwóch różnych rzeczy do tego MB z Mitsu i dwóch różnych zastosowań aut. |
|
|
|
 |
-WALDOR-
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 18-07-2011, 19:58
|
|
|
joachim69 napisał/a: | rozumiem że q5 to zony bo chłopa jakoś w tym wozie nie widzę ? oglądałem Pajero ale dla mnie to jest ten sam syf co Outlander , skóra plastikowa klima jedno strefowa itd także dałem spokój do tego to wnętrze nawet jak na woła roboczego wygląda jak sprzed 15 lat , paskudny samochód choćby miał uciągu 30 ton nie chciał bym tym jeździć nawet w weekend
xdrive daje rade po mieście na zadupiu nie mieszkam także nie potrzebuje blokady mostów itd
łódki nie ruszam bo nie mam kat C żeby ją przetransportować także musi styknąć x5 |
zastanawiam się ile razy jeszcze napiszesz ,ze poza Twoim jakże cudnym, nowym wyborem jest tylko ciemność i marnota...
zważ może na fakt ,ze nie każdego stać zaraz na bmw x5 za 250 tysi i ludzie jeżdżą poczciwym colcikiem, galantem czy pajero rocznik np.98 i naprawdę cieszą się każdym przejechanym kilometrem ..myślę,że nie należy koniecznie udowadniać ,ze jeżdżą byle czym, bo może to właśnie zakup tych pojazdów okupili miesiącami ciężkiej pracy, a prace należy szanować zawsze..kpienie z wyborów innych bez chęci zrozumienia ich motywów czyni z nas nadętych dupków... poza tym głowę daje ,że po zjeździe z twardego na Twoich slikach 20", byś na byle gruntówce wiejskiej po deszczu siedział na pieńku i chlipał by taka pojaka, starowinka chciała Cię z tego błotka wyturlać, no i te Twoje 300 kucy wyścigowych...swoja drogą byłby wtedy ciekawy przypadek gdy "wół" ciągnął by "barana"
ps. nowa pojarka to super wozidelko, które niczego nie udaje... |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 19-07-2011, 09:43
|
|
|
@-WALDOR- na reszcie ktoś mu dokopał. Na prawdę nie każdego stać na X5 to ze ciebie stać świetnie oby tak dalej, ale nie krytykój całego Mitsubishi z powodu twojego niezadowolenia z samochodu bo być może twój nowy nabytek okaże się jeszcze gorszy. Swoją drogą największą wadą BAWAREK jest to że są ładne tylko prze ROK.
[ Dodano: 19-07-2011, 13:53 ]
No patrząc na awaryjnośc twojego x5 jest gorzej niż z Outlanderem:
http://www.auto-swiat.pl/...ale-nie-bez-wad
http://autokult.pl/2011/0...lemy-bmw-x5-e53
to tylko 2 pozycje z wielu wiec nie chwal dnia przed zachodem słońca ! |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 20-07-2011, 15:00
|
|
|
joachim69 napisał/a: | Jestem szczęśliwym człowiekiem gdyż udało mi się zakupić mój wymarzony samochód i pozbyć się problemu w postaci Outlandera , przeżyłem z nim 8 miesięcy i mam go serdecznie dosyć . Udało się szwagra namówić na nowe auto i tym samym pozbyłem się kłopotu a zakupiłem wreszcie auto ze śmigłem na masce .
Cieszę się jak dziecko ,co prawda dokonałem zakupu wirtualnie ale mam nadzieję że Bmw mnie nie rozczaruje tak jak Mitsu .
Pzdr i idę ze szczęścia się upić |
Obyś się nie oszukał
Ja przeszedłem odwrotną drogę przesiadłem się z auta z pod znaku gwiazdy do
diamentów .I jestem bardzo zadowolony a auta z pod znaku gwiazdy wrogowi nie życzę. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 20-07-2011, 15:39
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | I jestem bardzo zadowolony a auta z pod znaku gwiazdy wrogowi nie życzę. | EEeeeeee tam....... Bez gwiazdy nie ma jazdy |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 20-07-2011, 20:32
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | EEeeeeee tam....... Bez gwiazdy nie ma jazdy |
Ja więcej raczej nie skorzystam z usług tej marki |
 |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 20-07-2011, 23:26
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | EEeeeeee tam....... Bez gwiazdy nie ma jazdy |
A ja i mój ojciec wręcz przeciwnie - nic złego o tej marce nie możemy powiedzieć, a w rodzinie były 2 Mietki, no chyba, że licząc Smarta to 3 i z żadnym nie było problemów. Lejesz i jedziesz A ML I generacji to trochę wynalazek MB i 90% społeczeństwa na niego narzeka. |
|
|
|
 |
-WALDOR-
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 21-07-2011, 07:42
|
|
|
[quote="Muciek"] 13zbyszek13 napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | EEeeeeee tam....... Bez gwiazdy nie ma jazdy |
A ja i mój ojciec wręcz przeciwnie - nic złego o tej marce nie możemy powiedzieć, a w rodzinie były 2 Mietki, no chyba, że licząc Smarta to 3 i z żadnym nie było problemów. Lejesz i jedziesz A ML I generacji to trochę wynalazek MB i 90% społeczeństwa na niego narzeka.[/quote
mój znajomy to pasjonat merca(miał ich już z 8.)...tyle ,ze od 3 modeli kupuje te zza wielkiej wody...i od 3 modeli klnie jak szewc...amerykańce czyli ML...R...nowe G klepane są w USA...a tam jak trochę skrzypi to nie skrzypi...jak pali 20 na 100 to jest w kategorii ekonomic...grunt ,ze tani...i za 30% taniej można przymknąć oko na to i owo zwłaszcza,ze w porównaniu z jeepem to i tak bajka...problem w tym ze te same egzemplarze u polskiego dealera są już w normalnej, czytaj wysokiej cenie a niedomagania zostały... a ,że niedomagania są często nietypowe(tak jak i te modele) jak na europejski rynek to oczekiwanie na części a co za tym idzie naprawę trwa i miech...
jako ciekawostkę powiem ,że już 2 razy mu zawieszenie kompleksowo naprawiali w 2 letniej R...co z tego,ze z winy producenta jak wóz na miesiąc uziemiony...a iuż w ML czym bliżej końca gwarancji tym dłużej u dealera...cieszył się jak dziecko jak go wzięli w rozliczeniu za R... |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 21-07-2011, 08:12
|
|
|
Gwiazda Merca już nie lśni tak jak kiedyś to już nie te samochody, gdy ktoś mi teraz mówi że kupił merca bo jest niezawodny chce mi się śmiać. Teraz merca kupujemy bo jest towarem "ekskluzywnym" z wyrobioną marką taka "wyższa półka" ale co do niezawodności uuuuuuuuu bez komentarza |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 21-07-2011, 09:01
|
|
|
Samochód samochodem a serwis to druga bardzo ciekawa historia, dla mnie ogólnie dziadostwo i tyle. |
 |
|
|
|
 |
Muciek
|
Wysłany: 21-07-2011, 10:28
|
|
|
Nawet na forach Mercedesa można usłyszeć, że ta marka skończyła się na modelu W124, ale zawsze Mercedes. Kolega mojego taty ma nowego ML'a od 2 lat i nic się z nim nie dzieje, więc to też zależy na jaki egzemplarz się trafi, co nie zmienia faktu, że to już nie to co kiedyś. |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

|
Wysłany: 21-07-2011, 19:12
|
|
|
Muciek napisał/a: | Nawet na forach Mercedesa można usłyszeć, że ta marka skończyła się na modelu W124, ale zawsze Mercedes. Kolega mojego taty ma nowego ML'a od 2 lat i nic się z nim nie dzieje, więc to też zależy na jaki egzemplarz się trafi, co nie zmienia faktu, że to już nie to co kiedyś. |
W moim prywatnym rankingu MB zajmuje zasłużone ostatnie miejsce aut pożądanych. |
 |
|
|
|
 |
joachim69
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2, M3 E36 Estoril
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sty 2011 Posty: 245 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-07-2011, 01:09
|
|
|
odebrałem auto jakieś 2 tygodnie temu , przejechałem pierwszy 1000km jak zalecali w ASO i zrobiłem program według race logicą udało mi się urwać z katalogowych osiągów ponad 0,5 s i wyniki miałem na poziomie 5,9 do 100km
Póki co jestem bardzo zadowolony , poza paskudnym kolorem wnętrza furak mi bardzo opowiada ,na zimę chce zostawić sobie te 20tki a na lato wrzucić 20 cali z emki bo jest dużo fajniejszy wzór
aha oczywiście run flaty wywaliłem na poziomie salonu
jutro cykne fotki i wrzucę |
|
 |
jaceksu79
Forumowicz

Auto: actyon sports
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lip 2011 Posty: 850 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 27-07-2011, 10:44
|
|
|
Po co kupować nowy samochód i psuć go programem? Nie lepiej już przy zakupie sugerować się osiągami? Tak trochę nie rozumiem tego... |
|
|
|
 |
|