|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Carisma... bez charyzmy |
Autor |
Wiadomość |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 16:51
|
|
|
Jak kupowałem samochód miała być vectra i tylko vectra, jak zobaczyłem cari obrót o 180 stopni. W moim przypadku przeważył środek , vectra w środku wygląda jak wóz z poprzedniej dekady. Carisma ma poprostu swój urok , charakter i "charyzmę" i mucha nie siada, bąk nie kuca. |
|
|
|
 |
mario-borek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 14:19
|
|
|
To zupełnie jak ja , oglądałem się za vectrą a wyjechałem carismą, kto by pomyślał, wcześniej nie miałem pojęcia że taki samochód istnieje |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 20-11-2006, 23:24
|
|
|
...w sumie, to ja czarna Laguna II w t.dieslu (full opcja) mialem jezdzic ...ale na szczescie w pore wypatrzylem, a raczej moj Tata wypatrzyl moja piekna Carisme
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
romus [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2006, 21:43
|
|
|
Czytaliście opis Laguny. Ten gość to klasyczny maniak Volksów, jak wiekrzość redaktorów czasopism. Wszystkie samochody sa dobre ale golfy i passaty najlepsze. |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2006, 22:05
|
|
|
romus napisał/a: | Czytaliście opis Laguny. Ten gość to klasyczny maniak Volksów, jak wiekrzość redaktorów czasopism. Wszystkie samochody sa dobre ale golfy i passaty najlepsze. |
W wakacje miałem okazję pośmigać Passatem 3.0TDi (silnik taki jak w Audi A8)
w full opcji, nówka 2006r
samochód miał 22tys km przebiegu i najlepsze jest to, że już waliło, stukało zawieszenie Wogóle jazda była "nieprzyjemnie twarda" pomimo tego, że przesiadłem się do tego VW z BMW Coupe (a bmw seryjnie obniżone i jeszcze sam usztywniałem), jedyna zaleta to silnik miał niezłego kopa jak na diesla. Ale i tak każda mądra osoba, która jechała nowym passatem powiedziała " kiedyś jeszcze można było kupić paska, a teraz to totalna lipa"
Kolejny przykład jak podbijałem przegląd. Przyjechał panocek Golfem 2002r. Ale były jaja bo facet nie podbił mu przeglądu (i słusznie) - amortyzatory były duuuużo mniej skuteczne w golfie niż te co ja mam ORYGINALNE w galancie '85 hehehe.
Staram się nie faworyzować bo zarówno Niemcy jak i Japonia mają gorsze i lepsze konstrukcje ale jedno wiem na pewno - Nie wiem co kupię w przyszłosci ale nie będzie to VW ! |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 27-11-2006, 23:18
|
|
|
leser napisał/a: | W wakacje miałem okazję pośmigać Passatem 3.0TDi (silnik taki jak w Audi A8) |
czemu tak szczególnie zwracasz uwagę na jednostkę napędową, a potem i tak pada krytyka na zawieszenie. Z zawieszeniem się zgodzę, może faktycznie jest lipa, ale ten 3.0 TDI, to jest motor jak z bajki, nic mu zarzucić nie mozna, doskonała konstrukcja, i w sumie taki "flagowy" motor, i jest nawet trend, że powtórzy i pobije sukces jaki odniósł kiedyś 2.5 TDI. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2006, 23:30
|
|
|
zawieszenie wielowachaczowe dla mnie tez jest bajeczne, inna kwestia sa nasze polskie drogi ktore skutecznie je zabijaja,
choc w sumie A6 zrobilem ok 30tys po Polsce, a do wymiany poszly tylko dwa wachacze i jeden silentblock (kola 19 i minus 40mm w dol).
cala zawiecha jak przywiozlem auto bylo seryjne od nowosci, a dopiero polskie drogi zaczely je niszczyc. |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-11-2006, 01:36
|
|
|
arturro napisał/a: | zawieszenie wielowachaczowe dla mnie tez jest bajeczne, inna kwestia sa nasze polskie drogi ktore skutecznie je zabijaja |
leser napisał/a: | samochód miał 22tys km przebiegu i najlepsze jest to, że już waliło, stukało zawieszenie |
arturro, zawieszenie wielowahaczowe to jest bajka. I prawdą jest, że polskie "drogi" szybko je wykańczają. Ale NAWET Alfy przejeżdżają po polskich "drogach" więcej niż 22tys km |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 08:08
|
|
|
nie no tak,
moja carisma trafila do serwisu po 30km od wyjechania z salonu (na drugi dzien) bo wyciekl caly plyn od wspomagania ktore przestalo dzialac.
22tys to tez sporo zwazywszy ze ten ktos mogl codziennie jezdzic po najwiekszych polskich dziorach i w nie wpadac. |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 10:14
|
|
|
Chooper, właśnie zaznaczyłem, że silniczek super chodził
ale zawieszenie fujj, dodam, że te 22 tys km było przejechane od nowości TYLKO w Niemczech. Z passkiem najmniej miałem do czynienia ale w niemczech sporo jeździłem zabawkami spod znaku VW np. Tuareg, Phaeton, LT28, Golf...
Każda jazda mnie przekonywała, żeby trzymać sie z daleka od tych aut. |
|
|
|
 |
romus [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 17:29
|
|
|
Mój znajomy mechanik spotkał się z dwoma passatami 2.0 TDi 150KM, które po 150 tys. km brały olej, i powiedział że już nie kupi wymażonego Audi tylko toyote. Według mnie pogoń za mocą powoduje coraz mniej trwałe silniki. W danych czasach silniki z volkswagena miały mało mocy a przejeżdżały 500tys. |
|
|
|
 |
Tanpit [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 22:11
|
|
|
Panowie, nie przesadzajmy juz z tym "jechaniem" na VW. Sam nie jestem fanem niemieckich samochodow, ale badzmy obiektywni - sa to dobre auta. Rozpisujecie sie o wadach VW, ale tak samo daleko im do doskonalosci, jak Mitsubishi. Dziwi mnie tez porownywanie Audi do VW - to zupelnie inne samochody pod wzgledem jakosci. Audi maja genialne silniki i sa znakomicie wykonczone, przede wszystkim nie ma w nich tak durnych usterek, jak wylamujace sie przyciski od szyb, czy piszczaca tylna polka. Nie oszukujmy sie - w autach tej klasy co chociazby Carisma, to nie powinno miec miejsca.
Cytat: | jeździłem zabawkami spod znaku VW np. Tuareg, Phaeton, LT28, Golf...
Każda jazda mnie przekonywała, żeby trzymać sie z daleka od tych aut. |
Nie przesadzaj, nie wmowisz mi, ze phaeton'em czy tuareg'iem kiepsko sie jezdzi. Jako fani mitsu mozemy sobie tylko pomarzyc o takich autach.
Rowniez jezdzilem wieloma modelami VW i nie powiem o nich zlego slowa. Ostatnio smigalem nawet nowym Crafterem. Ten dostawczak ma wyposazenie jak osobowe auto i jest fajnie wykonany.
Kazda, nawet szanujaca sie marka ma swoje wady, ale mowienie, ze vw czy bmw to gowno jest dla mnie smieszne, bo kazdy posiadacz jakiegos niemieckiego auta moze to samo powiedzec o miskach.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 30-11-2006, 23:22
|
|
|
Prawda jest taka, ze kazdy samochod jest dobry, ...ale ten ktory "my/sami" posiadamy jest najlepszy i przewaznie Go chwalimy
Pozdrooo4all |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2006, 10:47
|
|
|
Tanpit,
Skrzypiącą tapiecerkę też trafisz co kilka egzemplarzy w golfie. Od carismy też nie ma co za wiele wymagać, to nawet nie jest rodowity japończyk.
Tanpit napisał/a: |
Nie przesadzaj, nie wmowisz mi, ze phaeton'em czy tuareg'iem kiepsko sie jezdzi. Jako fani mitsu mozemy sobie tylko pomarzyc o takich autach. |
Zależy co masz na myśli przez kiepsko.
Phaeton, przy odbiorze którego byłem osobście w Glaserne Manufaktur w Dreźnie, potem przez 2 lata wiecej stał w serwisie niż jeździł. To samo tyczy tuarega, co chwilę waliła się elektronika.
Porównaj Phaetona do innych aut w swojej klasie A8, bmw 7, merc S. Skoro zachciało im, się zrobic coś na wyzszym poziomie niech zrobią to dobrze. (Mam porównanie gdyż sporo też jeździłem 7'ką, S500, czy CL600)
Jesteś zafascynowany VW, oczywiście Twój wybór - mi nic do gustów innych osób. Tylko zastanawiam się ile tys ja przejechałem każdym z tych samochodów a ile Ty.
Ja nie jestem przeciwnikiem niemieckich aut (też maja swoje walory).
Ja jestem przeciwnikiem VW ! |
|
|
|
 |
romus [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2006, 18:04
|
|
|
Volkswageny według mnie nie są złe samochody, ale denerwuje mnie że w Polsce redaktorzy w gazetach szcególnie je lubują i wychwalają. Wiem że inne samochody niemieckie też są dobre(może oprócz Opli). Co do Carismy to brakuje mi trochę japońskiej precyzji, jest ona bardziej europejska(lepsze wyposażenie i wnętrze), w przeciwieństwie do surowych Motsu z Japonii. |
|
|
|
 |
|
|