Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Outlander II DID 2007
Autor Wiadomość
mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 20-07-2011, 13:17   

lexus napisał/a:
Jak widać mitsu jest tu w środku tabeli ,a ogólnie w tym teście zdobył PIERWSZE miejsce ,zresztą nie tylko w tym ale i w kilku innych które mam.I do tych aut można porównywać outlandera a nie z brykami za 250tyś

Zgadzam sie, aczkolwiek ja nic takiego nie sugerowalem.... :wink: Chodzi o innego Warszawiaka

Dominik

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-07-2011, 15:16   

Ja osobiście nie wiem o czym wy tu piszecie / głośność / ja nie słyszę tego problemu. Dużo nie jeżdżę około 3000 kkm miesięcznie i nic tu mi nie przeszkadza.
a powyżej 120 km/h to i tak rzadko jeżdżę na cmentarz się nie spieszę.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-07-2011, 15:34   

13zbyszek13 napisał/a:
a powyżej 120 km/h to i tak rzadko jeżdżę na cmentarz się nie spieszę.
I tutaj odpowiedziales sobie sam na pytanie. Powyzej 110-120 km/h szum staje sie miarodajnie wyzszy porownujac z innymi autami.

Dominik

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 20-07-2011, 16:24   

outek jest ok, jedyny minus jak zawsze pisałem to hałas - wyeliminowałem go idąc drogą mits00 no i mam benzynę co też ma znaczenie. Pokonuje od czasu do czasu duze dystanse i niezbyt wolno :) , jest naprawdę wygodny, duży bagażnik - po zainstalowaniu wzmocnionych sprężyn nie szoruje po ziemi. Wczśniej jeździłem vw passatem i muszę przyznać, że fotele są wygodniejsze w outku.
Do tej pory po 1,5 roku eksploatacji miałem tylko jedną awarię, wyciek oleju z tylnego mostu wyeliminowany w ciągu tygodnia- dwóch w ramach gwarancji (dostawa części tyle trwała).
Mogę go naprawdę polecić a nie jest to mój 1 wózek, dla rodziny i do codziennego użytku.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 20-07-2011, 17:38   

13zbyszek13 napisał/a:
powyżej 120 km/h to i tak rzadko jeżdżę na cmentarz się nie spieszę.
Czasami są drogi, na których poniżej 120 to nawet TIR'y rzadko jeżdżą i jak ktoś dużo jeździ to raczej szybciej niż wolniej

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 20-07-2011, 18:51   

Gwoli ścisłości to ciężarówki (nie TIR'y :twisted: ) mogą jeździć tylko 90km/h ew. 95km/h, do odblokowywania raczej nie ma śmiałków, bo to wiąże się z poważnymi konsekwencjami, nie mniej jednak rozumiem o co chodzi. Z drugiej strony 120km/h to nie tak dużo, bo wiem jak mój tata jeździ. Ostatnio jechaliśmy do Sopotu i z powrotem, to na autostradzie było znacznie powyżej 120km/h no i niestety muszę stwierdzić, że jest głośo, ale znośnie z kolei. Jako transport do jazdy po mieście i wypadów w trasy tylko na wakacje uważam, że jest bardzo OK :D

13zbyszek13 
Forumowicz

Wysłany: 20-07-2011, 20:30   

rezon napisał/a:
Czasami są drogi, na których poniżej 120 to nawet TIR'y rzadko jeżdżą i jak ktoś dużo jeździ to raczej szybciej niż wolniej

Jak byś wiedział coś na temat jazdy tirem i urządzeń pomiarowych zamontowanych w tych autach to nie pisał byś takich bzdur. Zwróć uwagę jak dużo śmigasz po autostradach to jadą prawym pasem max 100.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 21-07-2011, 12:54   

13zbyszek13 napisał/a:
Jak byś wiedział coś na temat jazdy tirem i urządzeń pomiarowych zamontowanych w tych autach to nie pisał byś takich bzdur. Zwróć uwagę jak dużo śmigasz po autostradach to jadą prawym pasem max 100.
chyba mało jeździsz po autostradach

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 21-07-2011, 14:06   

rezon napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:

A tutaj się zgodzę z kolegą 13zbyszek13 i ma w 100% rację... To chyba ty kolego mało jeździsz po autostradach, bo niestety ale w ciężarówkach są tachografy i jeśli tam wyjdzie ponad 90km/h-100km/h to już są takie konsekwencje, że nikt nie podejmuje się prób większych prędkości a co dopiero zdejmowania blokady...

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-07-2011, 14:54   

Muciek napisał/a:
A tutaj się zgodzę z kolegą 13zbyszek13 i ma w 100% rację... To chyba ty kolego mało jeździsz po autostradach, bo niestety ale w ciężarówkach są tachografy i jeśli tam wyjdzie ponad 90km/h-100km/h to już są takie konsekwencje, że nikt nie podejmuje się prób większych prędkości a co dopiero zdejmowania blokady...
No to ja dorzuce swoje 3 grosze: wpisz w Google "Wylaczanie Tacho" i zdziwisz sie jak to popularne i ogolnie praktykowane jest.... Nie raz widzialem jak TIR-y i autobusy gnaly 100-110 km/h, a przeciez moga max 80-90 km/h :twisted:

Dominik

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 21-07-2011, 15:03   

No a czy ja mówię, że takiego czegoś zrobić nie można? Podkreślam tylko, że to wiąże się z bardzo wysokimi konsekwencjami, a sam jeszcze nie spotkałem się z tak pędzącą ciężarówką. Ja wiem, że wszystko można ale mało osób to praktykuje, a wiem bo mój ojciec sam posiada zestaw i prawo jazdy kategorii C+E, więc też z nim trochę pojeździłem i mimo wszystko nigdy się nie spotkałem z takimi "tirolotami". W Ameryce owszem, tam swoimi ciągnikami to i 150km/h jeżdżą, ale tam są miejsca gdzie można. Nie mniej jednak znacząco odbiegliśmy od tematu :P

Pozdrawiam. :)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-07-2011, 15:15   

Muciek napisał/a:
No a czy ja mówię, że takiego czegoś zrobić nie można? Podkreślam tylko, że to wiąże się z bardzo wysokimi konsekwencjami, a sam jeszcze nie spotkałem się z tak pędzącą ciężarówką. Ja wiem, że wszystko można ale mało osób to praktykuje, a wiem bo mój ojciec sam posiada zestaw i prawo jazdy kategorii C+E, więc też z nim trochę pojeździłem i mimo wszystko nigdy się nie spotkałem z takimi "tirolotami". W Ameryce owszem, tam swoimi ciągnikami to i 150km/h jeżdżą, ale tam są miejsca gdzie można. Nie mniej jednak znacząco odbiegliśmy od tematu :P

Pozdrawiam. :)
Jak bedziesz troche starszy i pojezdzisz to sie przekonasz czy to popularne czy nie......? Ja piszac rzeczy wody nie leje, tylko pisze z wlasnego doswiadczenia. A po PL zrobilem przez ostatnie 10 lat chyba z 500 kkm i to i owo widzialem.

Dominik

13zbyszek13 
Forumowicz

Wysłany: 21-07-2011, 19:14   

rezon napisał/a:

Być może mało ale ta wiedza którą posiadam wystarczy mi do tego żeby zabierać zdanie na ten temat.

pkwiat 
Forumowicz

Auto: O II 2.0 DID MY 2008
Wysłany: 21-07-2011, 23:36   

13zbyszek13 napisał/a:
Być może mało

Dokładnie.
Opierając się na Twoich danych z motostat.pl to od 10.2010 przejechałeś autostradami jakieś 150 km ( co prawdopodobnie zabrało Ci ok. 1 - 1,5 godz.).

-WALDOR- 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 22-07-2011, 11:44   

lexus napisał/a:
Panowie wszystko zależy od kasy jaką się posiada lub chce wydać na auto .mnie stać było na outlandera i jestem zadowolony ,jak bym miał na zbyciu jeszcze ze 200tyś to pewnie bym kupił infinity albo lexusa .Co nie oznacza że jestem z outka niezadowolony wiedziałem co kupuję nikt nie wymaga od suv-a zachowania limuzyny nie ten segment.Kolego Detlef nie słuchaj za bardzo kolegów którzy tak narzekają na outlander ,.Ten samochód zawsze kiedy o nim mowa czy to w prasie czy radio czy tv ma mega pozytywne opinie .Jest najepiej sprzedającym suv-m w swojej klasie ,i to od kilku lat .to naprawdę solidne auto ,co nie znaczy że bez wad.Ja mam kupione używkę i zero problemów od 1,5roku (07rok).W trasie robie ok 1500km bez problemu na raz i czuję się całkiem dobrze .Nie jest też głośno jak tu piszą , a przynajmniej porównywalnie do innych aut segmentu.Np.w tescie motoru nr 27 z 2010r mierzono poziom chałasu w 8 autach( z dieslem) tego segmentu . cytuję Chałas przy 50/godz FORD-59,8 ,, HONDA- 59,0,, HYUNDAI-60,3 ,, MITSUBISHI-61,1,, SKODA -61,2 SUZUKI-62,2 TOYOTA-59,5 VW-60,2 ,,,,, Przy 100/godz; F- KUGA-67,0 ,, H-CR-V -65,8 ,, HY-IX35-66,2 ,, M-OUTLANDER 66,6 ,, S-YETI-65,5 ,, S-GR.VITARA- 68,6 ,, T-RAV4-66,4, , VW-TIGUAN 66,0 . Jak widać mitsu jest tu w środku tabeli ,a ogólnie w tym teście zdobył PIERWSZE miejsce ,zresztą nie tylko w tym ale i w kilku innych które mam.I do tych aut można porównywać outlandera a nie z brykami za 250tyś

w pełni zgadzam się z powyższa opinią...od siebie dodam, że poziom hałasu zmniejszył się w outku po lifcie...przynajmniej w moim subiektywnym odczuciu i nie jest jakoś szczególnie dokuczliwy...testowałem ostatnio Outka na trasie Gdynia - Praga z jednym postojem , a w samochodzie 2 osoby dorosłe, 3 dzieci w tym 2 w fotelikach i pies w kojcu, w bagażniku plus bagaże na tydzień...bez bagażnika dachowego...10 godzin jazdy w dzień i spoko...plecy nie bolą ,klima działa, rodzinka wyspana ,pies też...średnia na całej trasie 91km/h..spalanie 7,5l/100 z załączonym AWD..
spowrotem podobnie...pomimo ,że temperatura na zewnątrz w cieniu wynosiła 30-32 stopnie..po takim "rajdzie" człowiek nie jest styrany i może w spokoju oddać się degustacji wytworów browarnictwa wszelakiego bez pomocy ortopedycznej.. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu