|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS9 2.0DOHC] Obroty silnika - podnoszą się ? |
Autor |
Wiadomość |
SQ
Mitsumaniak

Auto: Lancer '07 2.0 Sport Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2012, 08:00
|
|
|
ok, nie będę się przejmował. ale co to za pstryknięcie? |
_________________ 02705/KMM |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 06-01-2012, 12:04
|
|
|
Pawel`85 napisał/a: | Ja jeszcze wtrącę co do tych skoków obrotów przy kręceniu kierownica, wciśnięciu hamulca czy sprzęgła.
Te wszsytkie rzeczy są hydrauliczne więc jak kręcisz kierą albo wciskasz pedały rosną obroty by zwiększyc ciśnienie w układzie. Dobrze myśle? |
Raczej odwrotnie. Rośnie obciążenie na silniku i elektronika podnosi obroty. Pompa wspomagania będzie miała jakiś baypas więc jak jest ciśnienie (nie ruszasz kiernią) to nie generuje zbędnego oporu. Hamulec może zaburzać odczyt przepływki ponieważ używa układu dolotowego do generowania podciśnienia dla wspomagania. Ze sprzęgłem nie zauważyłem... |
|
|
|
 |
Pawel`85
Forumowicz Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 295 Skąd: 3 Miasto
|
Wysłany: 06-01-2012, 12:07
|
|
|
krzychu napisał/a: | Raczej odwrotnie. Rośnie obciążenie na silniku i elektronika podnosi obroty. Pompa wspomagania będzie miała jakiś baypas więc jak jest ciśnienie to nie generuje zbędnego oporu. Hamulec może zaburzać odczyt przepływki ponieważ używa układu dolotowego do generowania podciśnienia dla wspomagania. Ze sprzęgłem nie zauważyłem... |
Masz rację, o to samo mi chodziło. |
|
 |
|
|