Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Amerykaniec a sprawa polska
Autor Wiadomość
jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-04-2012, 00:09   

suchysusz napisał/a:
soczewka to soczewka :) 400 z przerobieniem tak?

400 soczewka chyba.
Za soczewki, za tylne przeciwmgłowe plus robota dałem 1200zł.

PS nie wyglądają paradnie bo dosyć małe są, szkło soczewki ma średnicę 5cm :(

forfiter 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GTS 2.0
Wysłany: 11-04-2012, 13:00   

sory ze podłacze sie do tematu ale nie chce robic syfu i zakladac nowego a bardzo mi sie spieszy 8)
Mam pytanie czy jest jakas róznica miedzy tylnymi lampami w sedanie z USA i europejskimi?
Mam Lancera z 2008 z USA i lewa tylna lampa w klapie zamiast przeciwmgłowego ma swiatło wsteczne tak jak prawa, chce ja wymienic na europejska i mam pytanie czy rózni sie czymkolwiek - wymiarami, rozstawem srub itp.
I drugie pytanie czy lampa z EVO tez bedzie pasowac do zwyklego Lancera GTS?
pozdro

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-04-2012, 13:09   

forfiter, Bardzo pomocny wątek:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=71138

forfiter 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-04-2012, 17:37   

ok ogarnąłem juz temat świateł, ale ciekawi mnie jedna sprawa i bardzo bym prosił o wypowiedzi posiadaczy GTS-ów ze USA 8)
Gdzie ubezpieczacie swoje fury i w jakich pakietach? Ile płacicie i przy jakich znizkach? I jak to jest w ogole z tym rocznikiem? 2007 czy 2008? Bo w zadnej ubezpieczalnie nie ma Lancera 2.0 w roczniku 2008 a w 2007 jest tylko jakas dziwna wersja:) pzdr

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-04-2012, 19:48   

CY amerykański nie występuje u ubezpieczycieli - jest problem z ubezpieczeniem przez directa :)
Ja wybieram najbardziej podobną wersję europejską i na zasadzie porównania z agentem podpisujemy umowę. jedne towarzystwa dają wolna rękę agentom, inne muszą zaakceptować wycenę w centrali

dobromir 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 2.0 '11
Wysłany: 15-04-2012, 20:46   

Witam
Czy ktoś się może orientuje czy w wersji 2,0 ES
układ chłodzenia się odpowietrza?
Miałem trafioną chłodnicę po jej wymianie i jej zalaniu do układu weszło mi ok 5,50 litra płynu a wg instrukcji powinno wejśc ok 7 litrów.

forfiter 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-04-2012, 19:36   

Mam kolejne pytanie odnosnie Lancera GTS z USA.
Otoz jak juz kiedys pisałem w moim autku nie działa centralny zamek z pilota ani kluczyka, działa tylko z przycisku w drzwiach. Myslalem ze to wina wymiany akumulatora i wymiany baterii w pilocie. Jak sie okazało po podłaczeniu do komputera uszkodzony jest moduł.
Ale moje pytanie dotyczy alarmu bo powinien byc chyba zgrany z centralnym... czy w GTS sprowadzonym z USA jest seryjnie montowany alarm i po czym rozpoznac ze jest w aucie. Mechanik ktory ma naprawic ten centralny powiedział mi ze w zdecydowanej wiekszosci aut z USA nie ma alarmow. I tu moje pytanie czy w Lancerach tez niema?
I jakby jeszcze ktos mogł mi tak w skrocie opisac działanie alarmu - jak go uzbroic i rozbroic, czy jest jakas dioda sygnalizujaca działania itp bo gdzies to na forum czytałem juz kiedys ale nie moge tego znalezc.
Z góry dzieki

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-04-2012, 21:28   

Lancer DE nie ma alarmu. Lancer ES i GTS ma alarm seryjnie.

Alarm jest zgrany z zamykaniem i otwieraniem drzwi. Jak jest uzbrojony to na centralnym panelu miga okrągła czerwona dioda. inna metoda sprawdzenia czy alarm się uzbroił to dwukrotne nieciśnięcie zamykania drzwi. jak Lancer pierdnie to znaczy że alarm uzbrojony. Otworzenie bagażnika nie dezaktywuje alarmu. Naciśnięcie otwierania drzwi powoduje dezaktywacje. Ale po 30s jak nie otworzysz drzwi alarm się uzbraja ponownie i rygle zamykają. Wszystko to z pilota. Jak to działa z hand free nie wiem. Ale jest opisane w instrukcji...

tomcia 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 2.0 ES
Wysłany: 02-01-2013, 09:38   

Witam,

temat już trochę umarł, ale potrzebuję informacji, czy są różnice w przednim zawieszeniu między wersjami 2.0 ES (USA) i 1.8 (Europe). Miałem niewielki poślizg i niefortunnie uderzyłem w krawężnik, że pękła prawa zwrotnica. W serwisie po VIN wyszukać nie mogą i chcą kasę za "dowiedzenie się" z centrali. Prawdopodobnie do wymiany będą też drążki kierownicze i McPerson, choć to już nic pewnego, czy ktoś wie może czy te wersje sie różnią?

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 02-01-2013, 16:14   

tomcia,
Sprawdź najpierw tu: http://old.japancars.ru/cat/mitsubishi/ możesz wklepać VIN
i po numerze części dalej.
Nie jestem pewien czy dobrze znalazłem z tego linka co podałem.
dla 2,0 ES i dla 1,8 EU nr 4410A011 (takie coś poziome co idzie od kolumny kierowniczej w stronę kół) oraz końcówka drązka (akurat lewego) 4422A018, z prawym pewnie podobnie.
Także numery są te same dla tych części.
Proponuję sprawdzić dodatkowo kolumnę kierowniczą, czy się nie obróciła, bo może być potem problemik ze ściąganiem.

tomcia 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 2.0 ES
Wysłany: 03-01-2013, 12:37   

Trik,

wielkie dzięki, brakuje mi tylko przykładowego VIN europejskiego pewnie już gdzieś był wpisany na forum, to poszukam. A tak, rzeczywiście wygląda na ten sam numer - to dobrze. Co do kolumny kierowniczej, informowałem o tym warsztat i zobaczymy co powiedzą.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 03-01-2013, 18:06   

tomcia napisał/a:
wielkie dzięki, brakuje mi tylko przykładowego VIN europejskiego

W linku który Ci podałem, możesz dokonać wyboru modelu po roczniku i wersji wyposażenia, ja tak właśnie robiłem (VIN przecież mi nie dałeś :P ). Trochę trzeba przypomniec Cyrylicę, albo skorzystać z tłumacza. Może spróbuj jeszcze pod tym linkiem: http://mitsubishi-motors....DCY%252CCZ%257C

qbuss 
Forumowicz

Auto: Lancer GTS 2,0 Instyle
Wysłany: 28-10-2014, 20:24   

Witam, odświeżę trochę temat, bo nie było tutaj precyzyjnej informacji. Ostatnio na parkingu pewna pani wjechała mi w przedni zderzak, czy orientujecie się, czy do amerykańskich sedanów będzie pasował zderzak z europejczyka? I dodatkowe pytanie, czy zderzak ze sportbacka będzie ok? Z góry dzięki!

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 28-10-2014, 21:15   

qbuss napisał/a:
I dodatkowe pytanie, czy zderzak ze sportbacka będzie ok? Z góry dzięki!

Nie pasuje.

CrazyGambler 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer SE 2.4l 2017
Wysłany: 19-09-2019, 19:02   Jakie reflektory do modelu 2017?

Witam, niedawno udało mi się wyhaczyć perełkę w Kanadzie, w przyszłym tygodni będzie tu płynąć, ale potrzebuje oba przednie reflektory oraz tylnie światło przeciwmgłowe, I teraz nie wiem czy reflektory od 2007 się zmieniły w jakimś stylu czy powinny pasować ze starszych wersji?

Odpowiedz do tematu