Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
09-01-2007, 00:33
Wylaczajacy sie XP
Autor Wiadomość
deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 22:05   

arekp napisał/a:
deenbe napisał/a:
tak sie sklada ze mam acera i kazdy recover domyslny(bez wczesniejszych backup'ow) przywraca system do stanu poczatkowego(czyli taki jaki dostajemy)

Ktory Acer? Uzywalem modeli TM290, TM6000 i TM8000 i kazdy dawal taka mozliwosc. Wystarczylo wejsc we wlasciwa opcje podczas wykonywania recevery. Niestety teraz nie sprawdze jak dokladnie sie tam wklikiwalo bo przesiadlem sie na IBMa.

prosze

[ Dodano: 10-01-2007, 22:07 ]
zadna opcja nie umozliwia przywrocenia systemu(czystego bez bledow) z plikami ktore miales na dysku.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 22:11   

dalej nie moge znalezdz sensownego wytlumaczenia na takie "dzialanie" back up'a. niech sobie rznie wszystko na systemowym dysku.
nie da sie tego partycypowanego dysku oddzielic jakims programem na stale?

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2007, 23:02   

WIĘKSZOŚĆ płytek recovery do notebooków (przynajmniej tych, które ja robiłem a było tego spoooooooooro) ma opcję: sformatuj dysk c i postaw system lub partycjonuj dysk i postaw system.
W ten sposób możemy sobie zrobić kilka partycji na dane, a podczas odzyskiwania skasuje nam tylko zawartość partycji c:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 18:48   

wracajac do wirusow, po kliknieciu na zakladke na tym forum zobacz posty od ostaniej wizyty wyskakuje mi cos takiego, potem po kliknieciu na neutralize all dostaje komunikat ze wirusa nie znaleziono.

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 11-01-2007, 20:21   

arturro napisał/a:
wracajac do wirusow

Polecam zaczac uzywac FireFox i Thunderbird zamiast IE i OE widocznych na screenshocie ;)

ps. jakie rybki trzymasz?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 20:35   

arekp napisał/a:
Polecam zaczac uzywac FireFox i Thunderbird zamiast IE i OE widocznych na screenshocie

narazie mam dosc instalowania czegokolwiek, wkoncu kiedys to zrobie.
edit, juz zainstalowalem, teraz mam potanie czy w thunderbird da sie zarzadzac tozsamosciami jak oe?

arekp napisał/a:
ps. jakie rybki trzymasz?

narazie jestem w trakcie remontu pokoju i "instalowaniu"nowego zbiornika (stary na zdjeciach ponizej)
jak narazie nie moge sie na nic konkretnego zdecywodac, napewno bedzie to akwarium roslinne (3x150W HQI) z biotopem, czyli np. albo ameryka pld. - paletki lub australia - teczanki.
mam czas do lutego, akwarium 225x55x50, fotki ponizej:

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-01-2007, 22:33   

arturro napisał/a:
czy w thunderbird da sie zarzadzac tozsamosciami jak oe?

START => Programy => Mozilla Thunderbird => Profile Manager

arturro napisał/a:
narazie jestem w trakcie remontu pokoju i "instalowaniu"nowego zbiornika

Pochwal sie jak skonczysz. U nas w domu akwaria pojawialy sie kilka razy w przeciagu ostatnich 15 lat.

Paletki chodowalismy w `85 roku. Mama czasem wspomina jeszcze jak musiala im siekac watrobke na delikatne kosteczki ;) Trzymalismy 4 dorosle sztuki w zbiorniku 300l; drugi 250l zbiornik zamieszkiwaly paletki.

Kilka lat pozniej ja wrocilem do hodowli jednak natlok pracy spowodowal, ze zaniedbywalem zbiorniki i postanowilem ostatecznie je zlikwidowac.

Caly czas marze jednak o dwoch zbiornikach, jeden z morskim klimatem a drugi mocno roslinny (dla klimatu) zamieszkany przez duze stada malych ale efektownych gatunkow typu neony (np. w ilosci 100 sztuk) z odpowiednim oswietleniem.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 22:47   

arturro napisał/a:
START => Programy => Mozilla Thunderbird => Profile Manager

nie moge sie w tym polapac, narazie bede jednak uzywal oe

Cytat:
Pochwal sie jak skonczysz.

napewno sie pochwale co z tego wyszlo

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 13-02-2007, 14:33   

Q....a wczoraj to g..o i mnie dopadło. Objawy takie jak u artura. Sprawdzałem już wszystkie skanery online i nic. Sprawdzałem też symatekiem na blastera i sassera i też nic. Dodatkowo miałem na to poinstalowane wcześniej łaty. O co chodzi ?? Moze to jakiś nowy syf w sieci ale objawy ma takie jak dwa wyżej wspomniane. Walcze z nim już drugi dzień i chyba sie poddam. A nie za bardzo moge robić format bo mam tam dużo ważnych danych. Laptop to Compaq i przy instalacji systemu wywali mi tak jak w HP pozostałe partycje. POMOCYyyyy

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-02-2007, 15:53   

A miales wczesniej zainstalowanego AV i byl aktualny? Jesli nie to proponuje zaczac od kartki i listy danych, ktore nalezy zabezpieczyc a potem szczesliwego wypalania na plytkach i krotkiej reinstalki zakonczonej zakupem licencji na soft AV ;-)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 18:03   

piotrek wspolczuje, ja sobie nie poradzilem z tym i wyszlo jak wyszlo, wszystko poszlo w pizd....
wlasnie sie zastanawiam czy sobie nie kupic kasperskiego na legalu, na allegro sa po 79zl z roczna subskrybcja, nie bardzo sie orientuje ale taka wersja ma wszysto co powinna miec? troche cena jakby za mala imho :)

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 13-02-2007, 18:48   

Tez sie zastanawiam nad kasperskim bo norton chyba zszedł na psy. Przeleciałem go jeszcze raz online i kasperski wypisał mi co jest zainfekowane. Wyprułem dysk z laptopa i usuwam recznie pliki na stacjonarnym kompie (dobrze że miałem go czym podłączyć).
A takie wirusy znalazł mi skaner:
Backdoor.Win32.Agent.ale
Trojan-Dropper.Win32.Delf.va
not-virus:Hoax.Win32.Renos.gc
Trojan.Win32.Agent.afg
Trojan-Dropper.Win32.BHO.b
Trojan-Downloader.Win32.Small.ciw
Trojan-Dropper.Win32.Delf.va
SpamTool.Win32.Agent.u
Teraz sprawdzam go jeszcze spyware doctor i już widze że znalazł jeszcze 3 których nie wykrył kasperski. Wyglada na to że trzeba mieć chyba klika programów AV. Zobaczymy czy to coś da bo jak nie to już chyba tylko format zostaje.
Wydaje mi się ze chyba nawet wiem jak go złapałem. Podejżewam że coś musiało już byc w systemie ale kulminacja nastąpiła potym jak wyświetlił mi się dymek z uwagą o spyware i nie trafiłem w "X" żeby go zamknąć tylko właśnie w tą info. Myśle że wtedy coś musiał zassać z sieci bo norton pare komunikatów wykazał ale jak widać i tak puścił.

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-02-2007, 00:47   

Mam podpisana umowe dystrybucyjna z Kaspersky Labs. Jesli ktos bedzie zainteresowany zakupem z FV to zapraszam na PW.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 08:41   

Ja od dłuższego czasu używam BitDefender Professional (pakiet AV, firewall, antyspam, itp.) - po odpowiednim nauczeniu go jak ma działać (i dodatkowym postawieniu oddzielnego firewalla i zablokowaniu nieużywanych portów) mam ZERO problemów z syfem krążącym po sieci. Polecam...

Odpowiedz do tematu