Co się stało z lancerami? |
Autor |
Wiadomość |
Orzel75
Nowy Forumowicz
Auto: SB 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-11-2013, 08:42
|
|
|
Orka25 napisał/a: | Tez sie zastanawiam od dluzszego czasu- czemu Lancery sa w ogole nieznane na zachod od Wisly. Dosc czesto jestem we Francji, przez pare tyg jezdze duzo, tez Szwajcaria , Niemcy czasem. Na te tysiace samochodow na autostradach, parkingach itp - w tym roku widzialam slownie 2 outlandery, 3 AXy i jednego lancera !! [ i nie byl to sb].Na tegorocznym Salonie w Genewie[ bylam, widzialam] kacik mitsubishi w stosunku do innych marek byl mikroskopijny[ niemal niezauwazalny]. Stal w nim nowy Ax [ 2 szt w roznych kolorach] i outlander. Ktos wie, dlaczego tak sie dzieje |
Witam
Jak byłem w Berlinie z rodzinką, to sporą sensację u moich dzieciaków wzbudził żółty Lancer - zdaje się że tam takimi jeździ poczta, albo jakaś inna instytucja. Dlaczego się słabiej sprzedają?
1. Niemcy (i nie tylko) dbają o swój przemysł dlatego tam egzotyczne marki są droższe (cła).
2. W Niemczech takie auto nie przejdzie przeglądu http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Znajomy ostatnio w BMW (rocznik ok. 75) został cofnięty do usunięcia usterek - rdza na bębnach hamulcowych z tyłu i na jednym wahaczu.
Mam nadzieję że nieco rozjaśniłem.
Pozdrawiam
PS. Jak ktoś bardzo lubi ledy to co za problem dokupić taki zestaw:
http://www.aliexpress.com.../556181701.html |
_________________ Dlaczego te samochody gniją?
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 26-11-2013, 09:03
|
|
|
piker napisał/a: | Na pewno oferta modeli/silników/konfiguracji jest zbyt uboga. | Dokładnie. Tak sobie w sobotę pomyślałem jadąc właśnie za Lancerem, że gdyby do zwykłego, cywilnego Lancera wpakowali napęd 4x4 (obojętnie jaki - czy to ten, który był w poprzednich generacjach i w O1, czy ten, który jest teraz w ASX) i możliwość wyboru silników 1,6/1,8/2,0 to byłby extra samochód. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
piker
Forumowicz
Auto: Eclipse Cross 2wd CVT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Kwi 2013 Posty: 147 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 26-11-2013, 10:36
|
|
|
JCH, kupując autko miałem wielką chęć na ASX. Niestety, jako że chciałem benzynę, to miałem do "wyboru" tylko 1.6. A gdzie choćby /nie idealny/ 1.8 lub 2.0, do tego z możliwością 4x4...
Tak swoją drogą Lancer to porządny samochód w swojej klasie. Ale przeciętny kupujący szukając kompakta już na starcie zawęża wybór do Golfa, Focusa, Astry, Octavii. Dlaczego? Bo inni kupują? Bo dużo tego jeździ? A to znaczy, że dobre... |
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 977 Skąd: Rumia
|
Wysłany: 26-11-2013, 10:41
|
|
|
W USA cały czas jest Lancer w benzynce 2.0. , 2.4 z napędem 4x4 w przeliczeniu na złotówki 60 tyś. Więc się da ale Europa musi zarabiać na cle, ekologi itp. |
_________________  |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 26-11-2013, 11:00
|
|
|
- sam sobie zaprzeczasz, polecając takie lampy
W Polsce z tymi ledami bez homologacji, też auto nie powinno przejść przeglądu, a i o mandat łatwo. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
Orzel75
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-11-2013, 12:04
|
|
|
tyku napisał/a: | sam sobie zaprzeczasz, polecając takie lampy
W Polsce z tymi ledami bez homologacji, też auto nie powinno przejść przeglądu, a i o mandat łatwo. |
Nie polecam - pokazuję że są. |
|
|
|
 |
zenker
Mitsumaniak

Auto: Lancer X 1.8 Sportback Intense
|
Wysłany: 26-11-2013, 15:06
|
|
|
Może kogoś to zainteresuje wczoraj byłem w salonie rozmawiałem z o lancerach dlaczego ich nie ma ,będą w marcu we wszystkich salonach czekają na dostawę , a pełen lifting ma zostac wypuszczony w 2015 roku
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bart210
Mitsumaniak
Auto: Lancer X
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2013 Posty: 204 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 26-11-2013, 17:40
|
|
|
Wreszcie jakaś pozytywna informacja. Ciekawe czy szykują jakieś nowe silniki.
Właściwie to nie opłaca im się sprowadzać aut przed końcem roku. Lepiej poczekać kilka miesięcy. |
|
 |
Orzel75
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-11-2013, 21:31
|
|
|
Nie ciekawi Cię dlaczego w USA użytkownikom serwuje się taki zapis: "Anti-Corrosion
7-year/100,000-mile Anti-Corrosion Perforation Limited Warranty" a u nas 12 lat? Inna fabryka to produkuje, czy mają lepsze sądy? |
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 977 Skąd: Rumia
|
Wysłany: 26-11-2013, 21:42
|
|
|
W Stanach to bym sobie sprawił Evo za te pieniądze co u nas mam 1.8 i bym miał naprawdę w głębokim poważaniu anty korozje |
_________________  |
|
|
|
 |
|