Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CS9 2.0DOHC] Jaki to Lancer?
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-01-2014, 06:59   

juar_78 napisał/a:
miał coś malowane, mimo że wkażdym opisie bezwypadkowy.

Wiesz. Po pierwsze wypadek, a kolizja to 2 różne rzeczy jakby nie patrzeć.

juar_78 
Forumowicz

Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Wysłany: 13-01-2014, 09:53   

krzychu napisał/a:
juar_78 napisał/a:
miał coś malowane, mimo że wkażdym opisie bezwypadkowy.

Wiesz. Po pierwsze wypadek, a kolizja to 2 różne rzeczy jakby nie patrzeć.

Ja tam podchodzę z rezerwą. Jest oferta na tablicy. Lancer Sedan CS - chyba 25 tys. Przebieg ekstremalnie niski - 40 tys., lecz niczym nie udokumentowany. W tylnym zderzaku brak halogenów - ponoć ukradli. Dopiero przy kolejnych pytaniach okazuje się, że tył malowany. Więc ukradli, czy malowany?

cefaloid 
Forumowicz

Auto: 1.6
Wysłany: 13-01-2014, 11:44   

juar_78 napisał/a:
Ja już jakiś czas szukam polifta. Choć chcę na niego przeznaczyć do 23 tys. - porażka. Wszystko sprowadzane. Każdy - już we wstępnej korespondencji wychodzi - miał coś malowane, mimo że wkażdym opisie bezwypadkowy.

Ja tez staram sie unikac aut z dopiskiem 'sprowadzony' bo juz dawno zrozumialem ze handlarz nie sprowadza auta najlepszego tylko takie na ktorym najwiecej zarobi. Prawa rynku i trudno sie im dziwic ze dzialaja tak a nie inaczej.

Natomiast szukanie auta 7+ letniego ktore nigdy nie mialo nawet drobnej stluczki to ja bym sobie na Twoim miejscu po prostu darowal. Jak nie ty, to ktos takie zdarzenie spowoduje. Jak nie czlowiek, to zwierze. To jest po prostu statystyka i musi sie wydarzyc.
Kwestia kupienia takiego gdzie byla to drobna stluczka i naprawa to byla kosmetyka, a nie dzwon.

Aut gdzie nic nie bylo lakierowane to mozna szukac wsrod 2-4 latkow maksimum. Z kazdym rokiem szanse upolowania takiego drastycznie maleja a dla 7+ lat wg mnie sa bliskie zeru.

aduko 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS0 Sport Wagon
Wysłany: 13-01-2014, 13:17   

Jak się sprzedający upewnił, że chce auto kupić, to pokazał miejsca naprawiane - tylna klapa lekko przemalowana z prawej, wgniecenie na dachu - po kradzieży relingów ( :( ) oraz na stałe wspawany halogen bo wcześniejszy urwany na krawężniku.

W tygodniu jadę do ASO na przegląd i mam nadzieję, że się nie dowiem, że kupiłem kota w worku ;)

juar_78 
Forumowicz

Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Wysłany: 13-01-2014, 14:02   

cefaloid napisał/a:
juar_78 napisał/a:
Ja już jakiś czas szukam polifta. Choć chcę na niego przeznaczyć do 23 tys. - porażka. Wszystko sprowadzane. Każdy - już we wstępnej korespondencji wychodzi - miał coś malowane, mimo że wkażdym opisie bezwypadkowy.

Ja tez staram sie unikac aut z dopiskiem 'sprowadzony' bo juz dawno zrozumialem ze handlarz nie sprowadza auta najlepszego tylko takie na ktorym najwiecej zarobi. Prawa rynku i trudno sie im dziwic ze dzialaja tak a nie inaczej.

Natomiast szukanie auta 7+ letniego ktore nigdy nie mialo nawet drobnej stluczki to ja bym sobie na Twoim miejscu po prostu darowal. Jak nie ty, to ktos takie zdarzenie spowoduje. Jak nie czlowiek, to zwierze. To jest po prostu statystyka i musi sie wydarzyc.
Kwestia kupienia takiego gdzie byla to drobna stluczka i naprawa to byla kosmetyka, a nie dzwon.

Aut gdzie nic nie bylo lakierowane to mozna szukac wsrod 2-4 latkow maksimum. Z kazdym rokiem szanse upolowania takiego drastycznie maleja a dla 7+ lat wg mnie sa bliskie zeru.

Ja się z Tobą zgadza. Jednak co innego, jak sprzedający mówi od razu co i jak a inaczej, gdy najpierw wszytko idealne, bardzo dobre, etc. a potem jak podążysz to zaczyna się dopiero odkrywanie kolejnych prawd i kończy się konkluzją, zależy czego pan oczekuje.

kgebczyk 
Forumowicz

Auto: Inny
Wysłany: 13-01-2014, 16:17   

Nie przypominam sobie takiego lancera w Radomiu :D a nie jeździ tego za dużo - na bank bym zauważył.
Z ciekawości - wyślij mi na PW, lub zamieść tutaj (bo jakie to ma znaczenie, blachy i tak zmieniasz) jakie miał rejestracje. Powiem Ci mniej więcej od którego roku jeździł na nich.

Pozdro

aduko 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-01-2014, 23:56   

Pytanko, czy normalne jest w tych silniach (2.0), że podczas zimy trzeba kontrolować poziom płynu chłodniczego i dolewać niewiele raz miesiąc/dwa?

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-01-2014, 06:48   

Ja nie dolewałem jeszcze..... Raz wymieniłem.

aduko 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-01-2014, 10:51   

Po kupnie chciałbym podjechać do jakiegoś serwisu aby mi wszystko sprawdzili, czy były właściciel mówił prawdę. Czy opłaca się jechać do serwisu mitsubishi (mitcar) czy poszukać zwykłego serwisu? (Warszawa)

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 15-01-2014, 17:38   

aduko, ja zaczynam od stacji diagnostycznej i dokładnego przeglądu, bo po tym etapie już wiadomo czy bardziej skupiać się na oględzinach czysto mechanicznych czy także blacharskich :wink:

smk 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS3A, 4G18 + LPG
Wysłany: 15-01-2014, 21:24   

Możesz uderzyć do chłopaków na Oliwską (Serwis Mitsumaniaków) . Na pewno wszystko sprawdzą.

mirek38 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer CS0 Intense 2006r
Wysłany: 16-01-2014, 20:13   

smk napisał/a:
Możesz uderzyć do chłopaków na Oliwską (Serwis Mitsumaniaków) . Na pewno wszystko sprawdzą.

Potwierdzam, chłopaki znają się na rzeczy. Robiłem u nich przegląd przed zakupem swojego Lancera 8)

smk 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS3A, 4G18 + LPG
Wysłany: 17-01-2014, 00:16   

Ja też :) i od tej pory serwisuje u chłopaków swoje auto.

markos007 
Forumowicz
Think. Feel. Drive

Auto: Lanos
Wysłany: 19-01-2014, 10:30   

mam pytanie, czy Lancer 2.0 16v 135 KM mają hydrauliczną regulację luzów zaworowych? w znaczący sposób ułatwi to eksploatację auta na gazie

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-01-2014, 12:36   

Tak. A instalację to trzeba zestroić pod obciążeniem, żeby elektronika nie zgłaszała błędów w trasie... Znaczy się trzeba dobrego gazownika, a nie takiego co wiertara, cyk na postoju ustawimy instalkę i następny pacjent.

Odpowiedz do tematu