Kilka Lancerów X do oceny z Polski południowej: |
Autor |
Wiadomość |
miksell
Forumowicz
Auto: Audi A4 / Lancer X
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2014, 14:44
|
|
|
A szukałeś na stronach salonów w internecie, czy może chodziłeś po salonach? |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 23-02-2014, 15:08
|
|
|
miksell - widzę, że się napaliłeś na Lancera
Podzwoń po salonach i pogadaj - na spokojnie bez podpalania się - co mają na stanie...
Czasami zdarza się, że ktoś coś zostawił w rozliczeniu - zawsze zostaw do siebie maila i poproś o konkretną ofertę - bądź pewny siebie i negocjuj cenę! (ale dopiero po otrzymaniu maila.., albo pogadaj o ubezpieczeniu za free - cokolwiek, co obniży cenę).
PS Ten w czerwieni z fotelikiem wygląda spoko - ja bym brał - ale też na spokojnie
W myśl zasady, co nagle to po diable. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 23-02-2014, 15:16
|
|
|
miksell napisał/a: | A szukałeś |
hm...
Maelen napisał/a: | przejrzAŁAM |
Miksell. Pewnie nie zauwazyłeś, że płeć piękna też użytkuje to forum Tak, sam znam wspaniałe forumowiczki,którym temat samochodów nie jest ani obojętny ani obcy |
|
|
|
 |
Maelen
Forumowicz

Auto: Fiesta/Tucson
|
Wysłany: 23-02-2014, 15:56
|
|
|
miksell napisał/a: | A szukałeś na stronach salonów w internecie, czy może chodziłeś po salonach? |
głównie internet, mąż odbył jedną wycieczkę do Poznania. Do salonu pojechałam "przymierzyć" się do zakupu nowego auta i całkiem przypadkiem dowiedziałam się że mają używane na sprzedaż.
RalfPi napisał/a: | Ten w czerwieni z fotelikiem wygląda spoko |
Mnie zastanawia tylko dlaczego on pod machą taki czyściutki
RalfPi, Ty masz, zdaje się, takiego? Może wkońcu pokażesz się na spocie? Na przykład dzisiaj?;)
miksell, Zastanów się przede wszystkim czy chcesz Sedana czy potrzebujesz lepszy bagażnik z SB. Stosunek zawartości wypasów do proponowanej ceny jest dużo lepszyw czerwonym , ja też raczej optowałabym za SB w tym przypadku. Sama mam sedana w podstawowej wersji, nie narzekam na brak multimedialnej kierownicy czy też automatycznej klimy. Ale to już kwestia indywidualna. |
_________________ Lancer CYA`10 1,8- by?
Ford Fiesta `08 -MÓJ
Hyundai Tucson `17- rodzinny
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 23-02-2014, 16:04
|
|
|
Maelen napisał/a: | miksell, Zastanów się przede wszystkim czy chcesz Sedana czy potrzebujesz lepszy bagażnik z SB |
Jakoś nie widzę tej "lepszości" bagażnika w SB od sedana. Porównywałem i może w sedanie nie ma szokującego wykończenia oraz składanych siedzeń to jednak pojemność jest większa. |
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 977 Skąd: Rumia
|
Wysłany: 23-02-2014, 16:12
|
|
|
mjsystem napisał/a: | składanych siedzeń |
W moim sedanie się składają
miksell, ten z przebiegiem 7500km to już wersja po pierwszych zmianach, rocznik modelowy 11. Poszperasz po forum to się co nieco dowiesz.
Maelen napisał/a: | Mnie zastanawia tylko dlaczego on pod machą taki czyściutki |
Są tacy zboczeńcy co lubią się bawić i mają tak czysto pod maską, coś wiem w tym temacie |
_________________  |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 23-02-2014, 18:28
|
|
|
Lucas123w napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
składanych siedzeń
W moim sedanie się składają |
Ops, to nie wiedziałem, widziałem tylko kilka aut w wersji bez składania
Tym bardziej na plus dla sedana
[ Dodano: 23-02-2014, 18:29 ]
Lucas123w napisał/a: |
Maelen napisał/a:
Mnie zastanawia tylko dlaczego on pod machą taki czyściutki
Są tacy zboczeńcy co lubią się bawić i mają tak czysto pod maską, coś wiem w tym temacie |
Ha! To mój wygląda jak po Dakarze |
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 977 Skąd: Rumia
|
Wysłany: 23-02-2014, 19:03
|
|
|
mjsystem napisał/a: | Ha! To mój wygląda jak po Dakarze |
Mój chyli się ku tym zboczonym
miksell, zastanów się czy nie dołożyć (o ile jesteś w stanie) i poszukać dobrej oferty Lancera nawet po jazdach z małym przebiegiem lub z rocznika 2013 z dobrym upustem. |
_________________  |
|
|
|
 |
miksell
Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2014, 08:01
|
|
|
RalfPi napisał/a: | miksell - widzę, że się napaliłeś na Lancera |
Czy ja wiem. Po prostu chce solidne i bezawaryjne auto na co najmniej 5 lat bezawaryjnego jeżdżenia. Takie, które będzie mnie cieszyć i mi się podobać. Lancer na razie spełnia te założenia. A jaki będzie - może się przekonam. Nie ukrywam iż obecne Audi ma kilka zalet. W lancerze obawiam się słabego wyciszenia
Maelen, - SORKI. Zakręcony byłem
Maelen napisał/a: | miksell, Zastanów się przede wszystkim czy chcesz Sedana czy potrzebujesz lepszy bagażnik z SB. |
Sedan mi się podoba, jednak przód z SB mnie urzeka. Dodatkowo poziom wykończenia bagażnika w SB do mnie przemawia. Lancerem planuję jedzić 5 - może 10 lat. przez ten czase mogę stanąć przed zadaniem pakowania wózka dziecięcego do bagażnika - w SB jest to możliwe w sedanie chyba nie
Lucas123w napisał/a: | miksell, zastanów się czy nie dołożyć (o ile jesteś w stanie) i poszukać dobrej oferty Lancera nawet po jazdach z małym przebiegiem lub z rocznika 2013 z dobrym upustem. |
Takie zastanawianie skończy się zakupem nowego auta za 100 Zawsze kupowałem auta za ok 20 000. Teraz dokładnie to przeanalizowałem i lepiej wyjdę na zakupie auta nowszego w okolicach 30 -35 000. A mam czym jeździć więc będę szukać powoli. Nie ukrywam iż może się okazać że kupię coś droższego. Założenie jest takie: najmłodsze + najniższy przebieg i wyposażenie: alufelgi+kierownica w skórze+sterowanie radiem z kierownicy. |
|
|
|
 |
lurek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan'08 1.8
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lip 2013 Posty: 422 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 24-02-2014, 08:41
|
|
|
miksell napisał/a: |
Maelen napisał/a: | miksell, Zastanów się przede wszystkim czy chcesz Sedana czy potrzebujesz lepszy bagażnik z SB. |
Sedan mi się podoba, jednak przód z SB mnie urzeka. Dodatkowo poziom wykończenia bagażnika w SB do mnie przemawia. Lancerem planuję jedzić 5 - może 10 lat. przez ten czase mogę stanąć przed zadaniem pakowania wózka dziecięcego do bagażnika - w SB jest to możliwe w sedanie chyba nie |
Jak świeży Tatuś mogę ci podpowiedzieć że sedan daje radę Mały bagażnik i do tego mam jeszcze sub ale wózek z gondolą się mieści (i tyle ) zresztą nie ma co panikować, z takim wózkiem będziesz męczył się może z 4-5 miesięcy, potem spacerówka (mniejsza:) ) i po ok 2-3 latach luz. Do tego sedan (choć pewnie SB też) ma bardzo dużo miejsca z tyłu, spokojnie bagaże wciśniesz między siedzenia.
W tym roku wybieramy się nad morze
Jeśli szukasz do 35k. to mogę ci też polecić Mazdę 3 (nie udało mi się upolować sedana) ale koniecznie po 2006! (wcześniej niestety rdza zjada, jak obecny mojej żony) - wózek też spokojnie wejdzie (HB). |
|
|
|
 |
miksell
Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2014, 11:34
|
|
|
mazda z 2006 - mam wrażenie, że za 35k kupię młodszego lancera |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-02-2014, 11:54
|
|
|
miksell napisał/a: | W lancerze obawiam się słabego wyciszenia |
i słusznie Lancer 1.8 z 2008 powyżej 100km/h robi się niestety głośny. Jest to praktycznie jedyna rzecz, która mi się nie podoba w tym samochodzie i rzeczywiście jest męcząca. Na szczęście nie jeżdżę często w trasy "autostradowe". |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2014, 13:26
|
|
|
Luk napisał/a: |
miksell napisał/a:
W lancerze obawiam się słabego wyciszenia
i słusznie Lancer 1.8 z 2008 powyżej 100km/h robi się niestety głośny. |
Za konkretne pieniądze i ten problem można rozwiązać. Spytaj tyku, on ma auto wyciszone. Szaleństwo, ale się da. Zresztą czego Rafał nie ma |
|
|
|
 |
lurek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan'08 1.8
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lip 2013 Posty: 422 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 24-02-2014, 14:58
|
|
|
miksell napisał/a: | mazda z 2006 - mam wrażenie, że za 35k kupię młodszego lancera |
nie Z a OD za 35k trafisz 2007/8 w zależności od wyposażenia. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2014, 15:01
|
|
|
lurek napisał/a: |
miksell napisał/a:
mazda z 2006 - mam wrażenie, że za 35k kupię młodszego lancera
nie Z a OD za 35k trafisz 2007/8 w zależności od wyposażenia. |
Plus bonus Ruda gratis |
|
|