Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co polecacie silnik 1,6 czy 1,8 GDI??
Autor Wiadomość
saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2007, 22:31   

Co do cen to nie znam ale zadzwoń i popytaj Japanese - namiary w polecanych sprzedawcach.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 23-03-2007, 07:35   

Co do Japaneeze to bym nie przesadzał, trzy razy wysyłałem meile i dzwoniłem w sprawie dość pokaźnego zakupu i żadnej odpowiedzi, olewka totalna.
Chyba kupię w Intercarsie

krzysio1972 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Wysłany: 23-03-2007, 09:53   

Student napisał/a:
Co do Japaneeze to bym nie przesadzał, trzy razy wysyłałem meile i dzwoniłem w sprawie dość pokaźnego zakupu i żadnej odpowiedzi, olewka totalna.

No nie przesadzaj, tak tragicznie to nie jest, czasem trzeba poczekac, ja juz kilka razy kupowalem i nie bylo problemow (telefon+mail), sproboj przez kontakt z allegro.

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 09:53   

Sam nie cierpie francuzow i ich wynalazkow ale powiem Wam ze nie moge narzekac na ta skrzynie w Cari 1.6 '97. Mam przejechane 205k i dopiero teraz czuc jakis luz na lewarku - przyczyne poznalem dzieki specom na forum - kwestia tulejek za 100PLN.
Z biegami nie ma problemu, dziajaka jak trzeba.

Aaaa, nie mowcie ze nie wiem co sie dzialo przez te XXX km zanim ja mialem bo jezdzil tym moj ojciec i dokladnie wiem co w tym aucie bylo robione - ze skrzynia nic, wiec chyba taka straszna nie jest

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 23-03-2007, 09:57   

wegiel, ztcw nie w kazdym 1.6 jest skrzynia francuska

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 10:53   

A jak to mozna sprawdzic? Seria produkcyjna miala francuze czy jak?

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2007, 07:45   

Trzeba napisać inaczej
WSZYSTKIE skrzynie w każdej CARISMIE poza GDI to francuzy. :( :lol:

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 26-03-2007, 09:10   

I jeszcze część w Volvo V40 to tez francuzy.

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2007, 10:10   

A po ,lifcie,były jeszcze silniki 1,6?czy tylko GDI?a co z dieslem DiD?

Student 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2007, 10:26   

Po lifcie były 1.6 i ma się to tak samo do skrzyń, w DID też francuz tak jak jest napisane
WSZYSTKIE poza GDI to WSZYSTKIE :lol:

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2007, 14:27   

Jeśli tą skrzynkę wrzucało mitsu i volwo to chyba nie jest tak źle, u mnie chodzi bez zarzutu sam tylko przez zwlekanie z wymianą tulejek ( a dokładnie panewki ) narobiłem sobie problemów. Sam silnik, jak dla mnie SUPER powtórze się - ale mimo przebiegu 189 tys nie bierze oleju.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2007, 14:54   

Sebancisz napisał/a:
Jeśli tą skrzynkę wrzucało mitsu i volwo to chyba nie jest tak źle, u mnie chodzi bez zarzutu sam tylko przez zwlekanie z wymianą tulejek ( a dokładnie panewki ) narobiłem sobie problemów. Sam silnik, jak dla mnie SUPER powtórze się - ale mimo przebiegu 189 tys nie bierze oleju.

Ja mam "niby" 160 tys km... i silnik pracuje idealnie, od wymiany do wymiany ni grama oleju nie bierze, natomiast skrzynia JB3 to zakała, jest nieprecyzyjna i bardzo lubi z niej uciekać olej po wybieraku (łatwo zauwazyć identyczne zjawisko w lagunach z ta samą skrzynią)

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2007, 15:03   

Przepraszam - fakt - wybierak u mnie też spocony.

czarek1005
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 10:48   [Cari 1.6] jaki kupić 1.6 benz. czy 1.8 GDI

Witam serdecznie jestem dzisiaj pierwszy raz na tym forum, widzę że temat był już poruszany ale proszę tych wszystkich którzy mieli takie auto i wiedzą jak się sprawują o opinie. Szukam już od 2 miesięcy carismy nie wiem już jaką kupić 1.6 benz. czy 1.8GDi chodzi mi o dane techniczne nie te ze strony producenta tylko ludzi którzy mieli te auta.Jaka różnica między nimi w spalaniu w osiągach który bardziej ekonomiczny 1.8GDI podobno nie bardzo daje się przerobić na gaz a zresztą nie wiem czy to się opłaca jeśli by miał nie duże spalanie.Wszystkie informacje są mile widziane .
Dzięki czarek1005@o2.pl

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 30-03-2007, 11:17   

czarek1005 napisał/a:
nie wiem już jaką kupić 1.6 benz. czy 1.8GDi chodzi mi o dane techniczne nie te ze strony producenta tylko ludzi którzy mieli te auta

Wiec jesli juz wybierasz miedzy tymi dwoma silniczkami to bierz GDI-ka :)
Silniczek naprawde malo pali (mi po miescie w Kielcach jakies 7,5-8,5l/100 przy normalnej jezdzie -czyt. nie wolnej :P ) , ma lepsze osiagi-ktore sie przydaja :P :twisted: , ma dobra elastycznosc na poziomie mniej wiecej silniczkow o poj. 2,0.
czarek1005 napisał/a:
roznica w osiągach

sprawdzane z focusem 2,0 (jakies 9,5 do 100km/h)-szlismy rowno. Raz on byl delikatnie z przodu, a raz ja. Wiec mysle ze moj GDI ma ponizej 10s do pierwszej setki -sprawdzane na torze w "miedzianej gorze" :P
czarek1005 napisał/a:
ekonomiczny 1.8GDI

bardzo duzo zalezy od tego jak jezdzisz. Jesli smigasz delikatnie bez szarpniec, bez naglego krecenia pod czerwone to silniczek naprawde Cie zadziwi pod wzgledem spalania...
czarek1005 napisał/a:
1.8GDI podobno nie bardzo daje się przerobić na gaz

ojj zapomnij nawet :twisted: . Jest instalacja specjalnie do GDI -holenderska...ale on kosztuje krocie...
Tak podsumowujac duzo zalezy od poprzedniego wlasciciela, jesli dbal, serwisowal o autko to nic sie zlego nie stanie i bedziesz zadowolony.
Jak juz wybierasz bierz GDI-ka :)
Pozdroo
PS Jestes ze świetokrzyskiego czy z Wawy :mrgreen: ??

Odpowiedz do tematu