Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
W204 C180 CGI AT
Autor Wiadomość
gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-09-2017, 16:00   

Kolejne nudne kilometry za mną. Od początku roku już ponad 30000km przejeździłem, z tego 95% po autostradach. Mieszkam teraz w Niemczech i dość często kursuje miedzy Wrocławiem, a Frankfurtem.

Zaliczyłem tez dwa wypady wakacyjne - jeden na konkurs elegancji samochodowej nad jeziorem Como (jeśli ktoś chce poznać więcej szczegółów o tej wspanialej imprezie, to zapraszam na bloga moich przyjaciół: http://40000km.pl/2017/08...z-iv-cernobbio/ - tu link do samego konkursu, ale cala wyprawa jest ciekawie opisana w 5 wpisach), a później w lipcu/sierpniu do Chorwacji.

W ostatni weekend był serwis, jak zwykle w ASO, nadal bez usterek.
Z początkiem wiosny założyłem tylko przednie hamulce (zaciski, tarcze i klocki) z pakietu AMG - czuć różnice przy hamowaniu z dużych prędkości.

Ciekawe dane: minimalne spalanie jakie udało mi się osiągnąć, to na dystansie 750km, autostrada Wrocław-Frankfurt nad Menem, cały czas na tempomacie 130 km/h i wyszło 6,7l/100km.

Maksymalne - 16,7l/100km podczas 30km szybkiego wjazdu na San Martino (opony tylne niestety do wymiany po tej wyprawie...).

Vmax tez dwa razy sprawdzałem, pokazało się licznikowe 250 km/h, z lekkiej górki na A4 za Chemnitz.

Także... Nudy. No i wciąż radość z każdej jazdy. :D
Następca już wybrany i jak tylko będzie potrzeba zakupu rodzinnego kombi to nastąpi zmiana. Tez z celownikiem na masce. ;)

Obecnie: F34

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-08-2018, 21:28   

I nadszedł dzień, w którym Gwiazda odjechała z nowym właścicielem. Temat do zamknięcia. :)

Obecnie: F34

Odpowiedz do tematu