Doposażenie Outlandera III City Style |
Autor |
Wiadomość |
sebowy
Forumowicz
Auto: OIII 2.2 4WD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-11-2016, 09:45
|
|
|
tokyo napisał/a: | zamykania po predkosci drzwi |
żartujesz? cały czas nam wmawiają że czegoś takiego nie ma... jak/gdzie to mogę zrobić? |
_________________  |
|
|
|
 |
jbas
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 09 SB 1.8 Colt 97 1.3
|
Wysłany: 08-11-2016, 09:51
|
|
|
tokyo napisał/a: | 2. i to bardzo - czy jest rockford i kamera? |
Tak, jest Rockford i kamera ale standardowe radio dotykowe, które jakością dźwięku mnie nie urzekło |
|
|
|
 |
grabolo
Forumowicz
Auto: Outlander 2017 2.0 City Style,
|
Wysłany: 11-01-2017, 00:55
|
|
|
Witam,
jestem w tej samej sytuacji. Zmieniam Outlandera 2014 Intense na Outlandera 2017 City Style. Obydwa w benzynie. Diesel nie ma dla mnie sensu bo jest absolutnie nieekonomiczny. Wyższe koszta przeglądów ( i to znacznie!!), za trzy lata przejechałem 115k i różnica w cenie zużytego paliwa to ok. 2tys. złotych. Chyba, że coś pomyliłem. Ale wracając do tematu. Zamówiłem City Style, bo to ostatni model Outlandera w benzynie i z manualem. Jestem fanem mitsubishi ( to mój czwarty będzie ) ale do automatu potrzeba co najmniej 300-400 koników, wtedy to ma sens ( w benzynie) Oczywiście to dyskusja bez końca i zwycięzcy. Z bagażnikiem sobie poradziłem (zostawiłem skrzynkę ze starego), brak półki na drobne rzeczy pod panelem klimy przeboleję, radio służy mi tylko do słuchania audiobook'ów, świateł przeciwmgielnych przednich nie używam, ALE CO Z TYMI ZEGARAMI!!! Na wszelki wypadek już kupiłem zegary z benzyny z kolorowym wyświetlaczem i nie odpuszczę!! Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Czy rzeczywiście da się to zaimportować z innego Outka bez problemu? W serwisie raczej mi nie pomogą bo zdaje mi się, że będzie to chodzenie po omacku na mój koszt. Proszę o pomoc, jeśli ktoś już to przerabiał!
Pozdrawiam. |
_________________ grabolo,
Outlander, L200, Eclipse Cross |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21015 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 11-01-2017, 07:36
|
|
|
grabolo napisał/a: | ALE CO Z TYMI ZEGARAMI!!! Na wszelki wypadek już kupiłem zegary z benzyny z kolorowym wyświetlaczem i nie odpuszczę!! Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Czy rzeczywiście da się to zaimportować z innego Outka bez problemu? |
Na poprzedniej stronie masz kontakt do tokyo, dzwoń i dopytaj .
Jak coś to pewnie pomoże w testach . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
grabolo
Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2017, 11:58
|
|
|
tokyo, Witam,
czy ma Pan jakieś doświadczenie w zamianie licznika w Outlanderze z monochromatycznego na kolorowy? Ja również zmieniam Outlandera 2014 na 2017 City Style. Większość róznic albo już wyrównałem lub się z nimi pogodziłem. Ale ten licznik nie daje mi spokoju. Kupiłem już stary ( 5tys. przebiegu) poczekam na ten stan licznika w moim nowym i będę próbował zamienić. ASO nie bardzo jest chętna do pomocy nie mówiąc już o doświadczeniu. Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 11-01-2017, 23:40
|
|
|
Witam
Powinno wszystko pasowac tak jak to zasugerowal kolega Bizi78.
Sprawdze na innym outku i dam znac tak na 100%, ale z tego co wiem instalacje sa takie same pod deska |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
grabolo
Forumowicz
|
Wysłany: 03-04-2017, 22:25
|
|
|
Właśnie zakończyłem doposażanie swojego Outlandera City Style. Ze starego zagarnąłem wkład do bagażnika ( żeby podłoga po rozłożeniu siedzeń była równa), przyciemniane szyby ''dostałem '' od dealera i zrobili to genialnie- Japan Motors Bielsko Biała, teraz wymieniłem licznik na kupiony na Allegro z kolorowym wyświetlaczem. Zrobiłem to sam, w garażu i nie było tam żadnej filozofii. Jak powiedział TOKYO, to system plug&play. Wkładasz wtyczkę i ... gotowe. Jutro jeszce kupię przycisk do zmiany danych na wyświetlaczu ( jak widziałem całe okablowanie jest gotowe, tylko przycisku brakuje). i gitara. Teraz jestem już szczęśliwy. przejechałem nowym Outkiem 5.000 km i mogę powiedzieć, że doceniam to, co konstruktorzy zmienili. Auto było super a teraz jest genialne! Znajdźcie drugie, w które z tyłu wchodzi spokojnie paleta z towarem ( ładowana widlakiem!!) miejsca wszędzie pod dostatkiem, spalanie benzyna 2,0l przy stałej prędkości 130km/h 7,8l/100 ( fakt, że jedna osoba na pokładzie) i prowadzi się super. Tylko ten mariage z Nissanem ( Renault ) mnie martwi. Czyżby to już ostatni Outlander w moim życiu?
Pozdrawiam.
Jacek G |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-04-2017, 18:53
|
|
|
grabolo napisał/a: | Znajdźcie drugie, w które z tyłu wchodzi spokojnie paleta z towarem ( ładowana widlakiem!!) |
Nie wiedziałem ,że to segment aut dostawczych Teraz już nie będę miał zastrzeżeń do tego samochodu |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
|
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 05-04-2017, 21:47
|
|
|
grabolo napisał/a: | spalanie benzyna 2,0l przy stałej prędkości 130km/h 7,8l/100 ( | wg kompa czy tankowań? bo jak z tankowań to prosimy o wrzucenie np. na motostat.pl, później ikonka w podpis z kilku kkm i wyprostujemy marzenia
[ Dodano: 05-04-2017, 21:48 ]
tokyo napisał/a: | tu kamera przednia i tylnia do 20 km/h : | bardzo ciekawie działa. Skąd brałeś sterowanie kamery? |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
|
Wysłany: 06-04-2017, 08:38
|
|
|
Tokyo tam jest jakiś przycisk który uruchamia kamerę? Gdzie go umieściłeś? Pamiętasz w ogóle o mnie? |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-04-2017, 09:56
|
|
|
Przy okazji postu tokyo znalazłem inne filmy... Się zdziwiłem My tu o przedniej kamerce, a w USA na wyposażeniu mają 360 stopni view!
https://www.youtube.com/watch?v=Be9t5WmxudY
EDIT: Sorry, teraz widzę, że u nas też w najwyższej wersji są - zatrzymałem się parę lat wstecz |
|
|
|
 |
brylekVFR
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 817 Skąd: WBR/ TSA Białobrzegi/Sandomierz
|
Wysłany: 06-04-2017, 11:01
|
|
|
Grimm napisał/a: | Tokyo ...Pamiętasz w ogóle o mnie? |
I o mnie 😁
Jaka kamera jest założona na przód? Ogolnie niezle bajery🙂. Może i do siebie coś dopasuje. |
|
 |
tokyo
Forumowicz
|
Wysłany: 06-04-2017, 11:50
|
|
|
Witam
Przycisk do kamera jest ale do wyłączenie
Kamera działa w sposób automatyczny
Moduł do niej został opracowany na potrzeby klienta i działa w każdym Nisku z każda navi lub zastawem multimedialnym czy to w pajero asx outlander 1,2,3 bez różnicy
....a pamiętać pamietam 😄😄 mam jeszcze dwie klapy elektryczne i..... dzialamy |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
kubabrzesko
Forumowicz
Auto: outlander III 3.0 GT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sty 2014 Posty: 161 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 08-04-2017, 08:29
|
|
|
Czy jesli mam outlandera z canady 3,0 2014 rok z aktywnym tempomatem to mam tą kamere z przodu ?duza (droga) ingerencja jest ewentulanie zeby ją uruchomic ?? |
|
|
|
 |
|