Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
25-10-2016, 17:58
Kup i zrób - czyli historia pewnego Galanta.
Autor Wiadomość
Bloody_G 
Mitsumaniak
głodny wiedzy

Auto: Galant 2.5 v6 6a13
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2016, 20:15   

Stówa, Nie ma co rozpamiętywać. Fakt auto już pomalowane. Ale teraz gdybym chciał coś zmienić maskę zderzak progi czy cokolwiek to domalować jakiś element to mniejszy problem. Lakier jest i tak nowy więc różnic nie będzie aż tak drastycznych. Poza tym. Plan był na bardzo ładnego SE. :wink:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 01-11-2016, 20:22   

Bloody_G napisał/a:
Tylko trzeba na czas schnięcia dobrze docisnąć
No właśnie i to jest pytanie jak i czym?

Bloody_G 
Mitsumaniak
głodny wiedzy

Wysłany: 01-11-2016, 20:26   

W miedzy czasie gdy toczyłem 2-miesięczną batalię z lakiernikiem zacząłem się rozglądać za innymi kołami. 17-tki przy seryjnym zawieszeniu wydawały mi się niestety nadal za małe. Prześwit w przednim zawieszeniu był denerwujący. A nie chciałem wrzucać sportowego zawieszenia. Obniżać auta też nie chciałem po tym jak kiedyś zaparkowałem w mieście i zauważyłem ze od krawężnika do zderzaka jest naprawdę mało miejsca. Więc po co sobie utrudniać życie? Owszem lubię jazdę na chociaż sportowych sprężynach i moje poprzednie auta właśnie takie zawieszenia miały. Sprężyny lub gwint. Ale tym razem Pas. Ciężko było znaleźć koła większe niż 17" w rozstawie 4x114,3. Ale jednak coś się trafiło. :D 8)

205/35/19 i to było już coś :D :D

Bloody_G 
Mitsumaniak
głodny wiedzy

Wysłany: 01-11-2016, 20:30   

Hugo, Gdy mi wklejali nową szybę i musieli założyć uszczelki w swoje miejsce to docisnęli je naklejając taśmę od szyby aż na drzwi. Podobnie można by zrobić z blenda na jej lewym i prawym brzegu może jeszcze coś położyć przed naklejeniem i naciągnięciem do boku taśmy. (cokolwiek płaskiego co bardziej dociśnie) Ja bym tak spróbował.

Odpowiedz do tematu