Zabezpieczenie antykradzieżowe |
Autor |
Wiadomość |
Krzysztof Sosik
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III PHEV
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 05-11-2019, 19:45
|
|
|
Ja kupiłem skrzynkę co nie emituje sygnału oraz malutkie portfeliki do klucza gdy np wychodzę gdzies to chowam tam i sygnału nie ma . Próbowałem otwierać naciskając na klamkę guzik i nie otwierał się wiec działa i nie czyta kluczyka . A jak maja ukraść to wezmą całe auto laweta. |
|
|
|
 |
Dev100
Nowy Forumowicz
Auto: OUT III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2019, 12:21
|
|
|
Panowie czy ktoś z Was montował Bear locka na automatyczną skrzynię w OUT3? Jak oglądam fotki na ich stronie drażni mnie trochę wzrokowo ta "stacyjka" na kluczyk na widoku. W którym miejscu macie ją umiejscowioną?
Zastanawiam się też nad skutecznością tego zabezpieczenia:
http://www.author-alarm.pl/
Czy to nie jest tyle samo warte co keyless (czytaj: niewiele)? Czy nie łamią tego elektronicznie podobnie jak metodą "na walizkę?" |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-12-2019, 08:38
|
|
|
Mawiają, że to nie są zabezpieczenia antykradzieżowe, tylko opóźniacze kradzieży.
Też się nad tym niedźwiadkiem zastanawiałem, a ostatnio mocniej...
Koleżanka w zeszłą sobotę pojechała na obiad na Krakowski Kazimierz, swoim nowym BMW (dla niej nowe, rocznik coś około 2014).
Po obiedzie nie znalazła już samochodu w miejscu zaparkowania... ani obok... ani nigdzie indziej .
Na monitoringu widać Pana w czapce nasuniętej na oczy... który podchodzi do auta, chwilę grzebie po kieszeni jakby szukał kluczy. Auto się otwiera.
Wsiada i po kilku minutach odjeżdża jak swoim.
Podpinam się pod pytanie Kolegi o opinie na temat BearLock w automacie. |
|
 |
SZCZAW
Forumowicz
Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2014 Posty: 141 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 19-12-2019, 20:06
|
|
|
podchodziłem z uśmiechem do kupienia pokrowca blokującego fale RFID , jest już tego trochę na aledrogo, sprawdziłem i działa, jak jest klucz w środku to nie ma możliwości w otwarciu auta, na początek to musi wystarczyć , trochę irytujące że po każdym wyjściu i wejściu trzeba go wyjąć aleeee fal nie przepuszcza, lepsze to niż nic , a szczerze w moim rejonie ostatnio w ciągu 4 dni , buchnęli 5 sztuk mazd cx5 |
_________________ szczaw |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
Wysłany: 19-12-2019, 23:13
|
|
|
SZCZAW napisał/a: | w moim rejonie ostatnio w ciągu 4 dni , buchnęli 5 sztuk mazd cx5 |
Zapewne Warszawa na gościnnych występach, tam to jest plaga. Dla mnie to był jeden z argumentów żeby nie kupować Mazdy choć jestem/byłem jej wielkim fanem. |
_________________ Blog turystyczny
http://misienarowerze.blogspot.com/
Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-12-2019, 15:41
|
|
|
artisan napisał/a: | SZCZAW napisał/a: | w moim rejonie ostatnio w ciągu 4 dni , buchnęli 5 sztuk mazd cx5 |
Zapewne Warszawa na gościnnych występach, tam to jest plaga. Dla mnie to był jeden z argumentów żeby nie kupować Mazdy choć jestem/byłem jej wielkim fanem. |
No tak albo ukradną albo ruda zeżre |
|
|
|
 |
benicjusz
Forumowicz
Auto: O III 2.2 DiD AT AWD
|
Wysłany: 20-12-2019, 18:24
|
|
|
Jak nic potrzeba części do salvage z USA |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
|
Wysłany: 20-12-2019, 20:35
|
|
|
To chyba nie to. Z USA to ciągnęli głównie CX7, których u nas nie było, a ginęły wszystkie modele. |
|
|
|
 |
SZCZAW
Forumowicz
Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2014 Posty: 141 Skąd: Białystok
|
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
|
|
|
|
 |
kotakot
Forumowicz
Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
|
Wysłany: 30-12-2019, 15:34
|
|
|
Dzięki za linka Jak wejdziecie w szczegóły dla rejonu to macie 'per model' w liczbach bezwzględnych, w Warszawie Outlanderów buchnęli 42 sztuki, dużo biorąc pod uwagę np że Leonów ok 15 a Octawii ok 23 (na szybko sumuję różne wersje )
To nawet w liczbach bezwzględnych nie wygląda dobrze, powinno się podawać jako % samochodów skradzinych danej markido ogółu zarejestrowanych /danej marki/w rejonie, obawiam się że wtedy razem z Toyotą (Auris i Rav4) i Subaru Forester bylibyśmy 'na czele' ;/ |
|
|
|
 |
Piotr.prot
Nowy Forumowicz
Auto: C5 kombi
|
Wysłany: 15-01-2020, 12:29
|
|
|
kotakot napisał/a: | Dzięki za linka Jak wejdziecie w szczegóły dla rejonu to macie 'per model' w liczbach bezwzględnych, w Warszawie Outlanderów buchnęli 42 sztuki, dużo biorąc pod uwagę np że Leonów ok 15 a Octawii ok 23 (na szybko sumuję różne wersje )
To nawet w liczbach bezwzględnych nie wygląda dobrze, powinno się podawać jako % samochodów skradzinych danej markido ogółu zarejestrowanych /danej marki/w rejonie, obawiam się że wtedy razem z Toyotą (Auris i Rav4) i Subaru Forester bylibyśmy 'na czele' ;/ |
Tak to jest ciekawy trend. JAk kupowałem swojego Outka (2017) to sprawdzałem i wówczas w całym kraju to było liczone w pojedynczych sztukach. Ale wtedy tych samochodów (nowych) praktycznie nie widywało się na ulicach. Teraz mam wrażenie, że jeździ ich znacznie więcej a polityka cenowa na części zamienne (ceny jak w marce premium) robi swoje. Jest popyt to i kraść zaczeli. Sam mam Bear Locka, używałem przez pierwszy tydzień ) Jak ukradną to trudno. Czasami nawet myślę, że bym aż tak strasznie nie żałował - mam GAPa na 5 lat )) |
|
|
|
 |
Dev100
Nowy Forumowicz
Auto: OUT III
|
Wysłany: 15-01-2020, 15:05
|
|
|
Piotr.prot napisał/a: | kotakot napisał/a: | Dzięki za linka Jak wejdziecie w szczegóły dla rejonu to macie 'per model' w liczbach bezwzględnych, w Warszawie Outlanderów buchnęli 42 sztuki, dużo biorąc pod uwagę np że Leonów ok 15 a Octawii ok 23 (na szybko sumuję różne wersje )
Tak to jest ciekawy trend. JAk kupowałem swojego Outka (2017) to sprawdzałem i wówczas w całym kraju to było liczone w pojedynczych sztukach. Ale wtedy tych samochodów (nowych) praktycznie nie widywało się na ulicach. Teraz mam wrażenie, że jeździ ich znacznie więcej a polityka cenowa na części zamienne (ceny jak w marce premium) robi swoje. Jest popyt to i kraść zaczeli. Sam mam Bear Locka, używałem przez pierwszy tydzień ) Jak ukradną to trudno. Czasami nawet myślę, że bym aż tak strasznie nie żałował - mam GAPa na 5 lat )) |
Kolego, założyłeś BearLocka na skrzynię?
Rozumiem, że przestałeś używać bo uciążliwe? |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-01-2020, 19:44
|
|
|
Piotr.prot napisał/a: | Czasami nawet myślę, że bym aż tak strasznie nie żałował - mam GAPa na 5 lat | I to jest najlepsze zabezpieczenie. Mam podobne zdanie, zawsze to okazja do kupna nowego samochodu, bez straty finansowej |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
|
Wysłany: 16-01-2020, 11:42
|
|
|
sla napisał/a: | Piotr.prot napisał/a: | Czasami nawet myślę, że bym aż tak strasznie nie żałował - mam GAPa na 5 lat | I to jest najlepsze zabezpieczenie. Mam podobne zdanie, zawsze to okazja do kupna nowego samochodu, bez straty finansowej |
Już to gdzieś na forum pisałem - każda kradzież to niestety strata. GAP powoduje, że strata jest mniejsza, ale nadal jest. Nowy samochód to nowy koszt ubezpieczenia, nowy koszt GAPa i zazwyczaj sam samochód jest droższy od poprzedniego.
Do tego dochodzi czas na wypłatę z ubezpieczenia, kiedy to jesteśmy na łasce samochodu zastępczego (w zależności od ubezpieczenia to kilka do kilkunastu dni) i organizacja nowego pojazdu, co również zajmuje minimum tydzień (wersja optymistyczna). |
|
|
|
 |
|