5 MitsuManiakowe Szkolenie Bezpiecznej Jazdy - 5.03.2022r. |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2022, 10:23
|
|
|
Widzimy się jutro na torze zgodnie z programem, niestety będę tylko raczej na chwilę, gdyż jadę na Niemcy odebrać TIRa darów dla uchodźców od naszych niemieckich przyjaciół.
Ale muszę Was zobaczyć i będę!
kto nie dostał zwrotu zadatku (mimo, że jest niezwrotny) i upomina się o niego na priv - dostaniecie przez weekend. naprawdę w tym momencie nawet 5 minut nie mam wolnych..
do zobaczenia jutro!
jedźcie ostrożnie!
na pierwszej stronie podaję swój nr tel. gdyby ktoś się zgubił/nie mógł trafić
pozdr |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 04-03-2022, 20:06
|
|
|
Jeszcze jedna prośba!
Zostaniecie na powitaniu poinformowani, ale sam napiszę:
Po pierwsze bardzo żałuję, że nie mogę być z Wami. Sytuacja jest jaka jest, zająłem się pomocą uchodźcom i będę jechał na Frankfurt odebrać samochodami prawie 4 tony darów od niemieckich przyjaciół...
Po przyjeździe idziecie na szkolenie - ja dojadę w przerwie (czyli 11:30-12:30) i poczekam na Was - witam się i wtedy się rozliczamy z reszty pieniążków. Nie płacicie nikomu innemu (na powitaniu Wam o tym powiedzą)
Bardzo proszę. poróbcie zdjęcia kto może tylko. może osoby towarzyszące...
Obyśmy na szóstym szkoleniu mogli się wyszaleć już wszyscy razem
Firek |
|
|
|
 |
Rafik83
Forumowicz Moc z wami.

Auto: Mitsubishi Outlander Turbo
Kraj/Country: Norway
Dołączył: 15 Kwi 2020 Posty: 551 Skąd: Jeziorany, Złocieniec, Oslo
|
Wysłany: 04-03-2022, 21:17
|
|
|
Firebee napisał/a: | Widzimy się jutro na torze zgodnie z programem, niestety będę tylko raczej na chwilę, gdyż jadę na Niemcy odebrać TIRa darów dla uchodźców od naszych niemieckich przyjaciół.
Ale muszę Was zobaczyć i będę!
kto nie dostał zwrotu zadatku (mimo, że jest niezwrotny) i upomina się o niego na priv - dostaniecie przez weekend. naprawdę w tym momencie nawet 5 minut nie mam wolnych..
do zobaczenia jutro!
jedźcie ostrożnie!
na pierwszej stronie podaję swój nr tel. gdyby ktoś się zgubił/nie mógł trafić
pozdr |
Komentarz zupełnie nie potrzebny.
Skoro piszesz: "podaj numer konta oddam zadatek" nie dziw się że ktoś się upomniał, tym bardziej że sam napisałeś że jeśli ktoś do końca lutego zrezygnuje oddasz zadatek, czy nie tak pisze w pierwszym poście?
Pozdrawiam |
_________________ Nie trać głowy jutro dzień zupełnie Nowy. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
Wysłany: 06-03-2022, 16:44
|
|
|
Cześć, czy ma ktoś zdjęcia lub filmy z wydarzenia? |
|
|
|
 |
Nika_Wk
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer VII + Eclipse IV
|
Wysłany: 06-03-2022, 18:35
|
|
|
Tak, tak, robiłam zdjęcia. Dajcie mi proszę jeszcze ze dwa dni na zgranie i przesortowanie. Na pewno się nimi podzielę |
|
|
|
 |
SPIDER-ek
Mitsumaniak

Auto: Infiniti Q50 2.2d Premium 2015
|
Wysłany: 06-03-2022, 22:08
|
|
|
Na marginesie chciałbym podziękować że mogłem uczestniczyć w tej imprezie. Naprawdę przednia zabawa. W ostatniej chwili się zdecydowałem i jestem bardzo zadowolony.
Jak będzie okazja to chętnie pojawię się ponownie.
Również chętnie zobaczę fotki |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 07-03-2022, 08:39
|
|
|
Dzięki Patryk za organizację i że wpadłeś. Trzymam kciuki, żebyś miał dalej miał tą energię do działania. |
|
|
|
 |
AidsD
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
|
Wysłany: 07-03-2022, 09:55
|
|
|
Postaram się ściągnąć z kamery jakiś filmik i przynajmniej jedną pętlę pokazać. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 07-03-2022, 10:47
|
|
|
Z kamerki mam, nawet zgrałem, ale liczyłem na coś z zewnatrz
Swoja droga dzieki za spotkanie i organizacje. Lata mijaja, a spolecznosc Mitsumaniakow ma sie caly czas dobrze Mimo, ze Mitsubishi bylo chyba mniej niz polowa auta.
PS. Krzychu dzieki za puszczenie na ostatniej sesji
Mam nadzieje, ze zadziala, bo radio bylo wlaczone i sa jakies roszczenia do praw autorskich.
https://www.youtube.com/watch?v=K6Gszsbq4cM |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-03-2022, 10:49
|
|
|
Owczar napisał/a: |
PS. Krzychu dzieki za puszczenie na ostatniej sesji
|
Się zastanawiałem kto to tym Lexusem mi siedzi na ogonie. Ile tam masz KM? W ostatniej sesji mi coś mocno nie szło, zmęczenie albo coś innego.
Fajny filmik!
Ale suchy asfalt i zimówki to nie jest dobre połączenie, aż jakoś tak boli jak lamelki szurają. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 07-03-2022, 10:56
|
|
|
282KM, ale masa robi swoje. Widać na filmiku jak ładnie Twoja mazda zwinnie w tych zakretach daje rade. Jadac na limicie w zakretach nie moglem Cie za bardzo dojść. Jaki tam masz silnik?
Na tym okrazeniu po tym jak mnie pusciles mialem w sumie swoj najlepszy czas, ale to juz praktycznie non stop z uslizgami - slychac jak nontrola trakcji ktora mozna wylaczyc do max 50km/h daje sie we znaki.
Zdecydowanie zimówki słabo daj radę. Ale moje już sa stare, a maja sporo miesa wiec nie bylo jakos zal |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-03-2022, 11:00
|
|
|
2.0 150KM AWD, ale na bardziej mokrym torze pierwsze pomiarowe w normalną stronę wpadałem w lekką nadsterowność i pięknie zacieśniało zakręt. Miałem 3-ci czas. Na tym ostatnim walczyłem często z podsterownością. Opony zimowe się przegrzewały na suchym torze? Ale może za bardzo przeginałem i torque vectoring przestaje wspierać jak ESP zaczyna działać? Ale widzę, że koło pachołków jeszcze sporo miejsca, może jednak zmęczenie. Nie wiem. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 07-03-2022, 11:09
|
|
|
W pierwszej sesji nie mialem czystego przejazdu przez zajety tor, ale w drugiej na rewersie udalo sie wykrecic 3ci czas, choc trakcji zdecydowanie brakowalo.
Torque vectoring odpowiada za rozklad mocy na osie? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-03-2022, 11:11
|
|
|
Owczar napisał/a: |
Torque vectoring odpowiada za rozklad mocy na osie? |
Potrafi dohamować wewnętrzne koło i wydaje mi się, że to odpowiada za lekką tendencję do nadsterowności w CX-3. Na śniegu na poprzednim to była masa frajdy na wyjściu z zakrętu. A tutaj tylko na początku, szczególnie jak była ta płyta owalna i potem te łuki w prawo już na asfalcie to te 2 łuki szedłem delikatną nadsterownością. Pięknie zacieśniało zakręt. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 07-03-2022, 11:35
|
|
|
Ciekawe rozwiazanie. Moze na lepszej przyczepnosci juz troche trudniej o te nadsterownosc przy dohamowniu wewnetrznego kola? Pytanie na jaka sile hamowania pozwala sobie ten system.
To wlasnie najwieksza zaleta tkaiej jazdy, poznac auto |
|
|
|
 |
|