|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stacje benzynowe |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-06-2007, 12:30
|
|
|
JCH napisał/a: | Karwoś napisał/a: | Boże a który to rok był ?? | Nie jakoś baaaardzo dawno temu - 1994/95. Benzynka po 1,25 była |
Pamietam te czasy. Tankowalem co prawda pozniej, jakos `97/98 ale rowniez za 10-15 zl jednorazowo. Smigalem wtedy Forderm Orion z silnikiem 1,3, ktory byl ostatnim wypustem zeliwnych slilnikow. Jak do tej 'budy' silnik byl za ciezki i za slaby wiec dalo sie sensownie jezdzic do max. 110-120km/h i to w dwie dorosle osoby, jesli do tylu zasiedli kolejni dorosli to samochod bardzo ciezko sie prowadzilo. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-06-2007, 10:16
|
|
|
ja tez pamietam, jak tankowalem za 1.20 zl/litr - potem jakos podatek drogowy (ktory placilo sie osobno) wliczyli w cene paliwa i nagle 1.80 skoczylo
no a potem to juz sie zaczelo...
jeszcze w 1999 tankowalem za 2.20-2.40 i juz ludzie plakali... |
|
|
|
 |
Como [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2007, 13:23
|
|
|
Na pocieche: Ekonomisci plakali w 2001, kiedy kurs dolara dobijal do pieciu zlotych, a dzisiaj co? Dwa z kawałkiem! Benzyna tez potanieje... Kiedys. |
|
|
|
 |
Dresu [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2007, 12:46
|
|
|
Nie licz na to. W 2001 baryłka ropy była chyba po ok 30$ teraz jest 70$ i do poziomu 30$ już nie zejdzie. |
|
|
|
 |
Como [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2007, 15:12
|
|
|
Ja wcale nie licze, ja sie pocieszam |
|
|
|
 |
misiek1 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2007, 19:07
|
|
|
Jak dla mnie:Shell,Statoil,BP w dowolnej kolejnosci.Na Jeta juz nie jezdze-bylem swiadkiem zlewania paliwa(w nocy) i zanim kierowca podlaczyl sie do zbiornikow zlal z cysterny dobre 20L osadu do wiader,a pracownik szybciutko to gdzis wyniosl(Rybnik)Nie sadze,zeby w tych czasach ktos kantowal na odmierzaniu,bo sa w koncy wysokie kary dla oszustow. |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2007, 22:12
|
|
|
Taki proceder może się odbywać na każdej stacji, nie zależnie od brandu, także każdy powinien mieć tą swoją i tyle.
Cena paliwa jest niewspółmiernie wysoka u nas w poruwnaniu z cenami unijnymi, mam nadzieję, że coś się zmieni w tym kierunku. |
|
|
|
 |
Como [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2007, 15:35
|
|
|
Komisja Europejska na pewno prędzej czy później zajmie się cenami paliw. Na Zachodzie coraz więcej rozmawia się o bezpieczeństwie energetycznym, zatem pokrewna kwestia monopoli paliwowych też trafi na tapetę. |
|
|
|
 |
|
|