Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacje benzynowe
Autor Wiadomość
arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2007, 12:30   

JCH napisał/a:
Karwoś napisał/a:
Boże a który to rok był ??
Nie jakoś baaaardzo dawno temu - 1994/95. Benzynka po 1,25 była :)

Pamietam te czasy. Tankowalem co prawda pozniej, jakos `97/98 ale rowniez za 10-15 zl jednorazowo. Smigalem wtedy Forderm Orion z silnikiem 1,3, ktory byl ostatnim wypustem zeliwnych slilnikow. Jak do tej 'budy' silnik byl za ciezki i za slaby wiec dalo sie sensownie jezdzic do max. 110-120km/h i to w dwie dorosle osoby, jesli do tylu zasiedli kolejni dorosli to samochod bardzo ciezko sie prowadzilo.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-06-2007, 10:16   

ja tez pamietam, jak tankowalem za 1.20 zl/litr - potem jakos podatek drogowy (ktory placilo sie osobno) wliczyli w cene paliwa i nagle 1.80 skoczylo
no a potem to juz sie zaczelo...
jeszcze w 1999 tankowalem za 2.20-2.40 i juz ludzie plakali...

Como
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2007, 13:23   

Na pocieche: Ekonomisci plakali w 2001, kiedy kurs dolara dobijal do pieciu zlotych, a dzisiaj co? Dwa z kawałkiem! Benzyna tez potanieje... Kiedys. :wink:

Dresu
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2007, 12:46   

Nie licz na to. W 2001 baryłka ropy była chyba po ok 30$ teraz jest 70$ i do poziomu 30$ już nie zejdzie.

Como
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2007, 15:12   

Ja wcale nie licze, ja sie pocieszam ;)

misiek1
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2007, 19:07   

Jak dla mnie:Shell,Statoil,BP w dowolnej kolejnosci.Na Jeta juz nie jezdze-bylem swiadkiem zlewania paliwa(w nocy) i zanim kierowca podlaczyl sie do zbiornikow zlal z cysterny dobre 20L osadu do wiader,a pracownik szybciutko to gdzis wyniosl(Rybnik)Nie sadze,zeby w tych czasach ktos kantowal na odmierzaniu,bo sa w koncy wysokie kary dla oszustow.

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2007, 22:12   

Taki proceder może się odbywać na każdej stacji, nie zależnie od brandu, także każdy powinien mieć tą swoją i tyle.
Cena paliwa jest niewspółmiernie wysoka u nas w poruwnaniu z cenami unijnymi, mam nadzieję, że coś się zmieni w tym kierunku.

Como
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2007, 15:35   

Komisja Europejska na pewno prędzej czy później zajmie się cenami paliw. Na Zachodzie coraz więcej rozmawia się o bezpieczeństwie energetycznym, zatem pokrewna kwestia monopoli paliwowych też trafi na tapetę.

Odpowiedz do tematu