|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
GP Kanady |
Autor |
Wiadomość |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-06-2007, 23:43
|
|
|
kurczaczki, zobaczycie ze jeszcze pojedzie w GP USA
[ Dodano: 10-06-2007, 23:47 ]
a tutaj info ze strony o Kubicy, do której był link wcześniej :
Kanadyjska telewizja przed chwilką nadała wywiad z doktorem Ronaldem Denisem, który dowodzi szpitalem. Powiedział on, że Robert ma lekki wstrząs mózgu i nadwyrężoną kostkę. To wszystko. Obyło się bez poważniejszych urazów, a przede wszystkim bez złamań.
Pan Denis jest na tyle optymistyczny, że bierze nawet pod uwagę ewentualny występ Roberta na Indy, choć będzie to zależne od decyzji lekarzy FIA. |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 11-06-2007, 00:00
|
|
|
Skoro wieści są tak dobre (choć poczekajmy jeszcze co pokaże jutrzejszy dzień) to .... trochę z innej beczki.
Oglądałem dziś Moto GP -było bardzo widowiskowe pod względem sportowym. Kilkakrotne zmiany na prowadzeniu, Stoner-Rossi, Rossi-Stoner. I tak na zmianę po kilka razy, czasem prowadzenie zmieniało się na 1 zakręcie (Stoner tracił by na wyjściu odzyskać).
Po ostatnim GP Monaco gdzie wiało nudą i nikt nikogo na torze nie wyprzedził myślę sobie ech gdyby tak w Formule się działo. A tu masz, akurat dzisiaj na zonki Tylko nie o takie wydarzenia chodzi
Trochę mało sportu w tej Formule a dużo szczęścia, przypadku, technologii, przepisów, pieniędzy .... Czasem też błędu |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
|
Wysłany: 11-06-2007, 00:00
|
|
|
Kurcze miał chłopak sporo szczęści bo ten wypadek naprawde wygladał masakrycznie i to jeszcze przy takiej prędkości,można to porównać do dawnego wypadku Schumachera gdzie również była duża prędkość tylk oże on nie wyszedl z tego cało. Zobaczymy co BMW powie na ten temat ,co było prawdziwa przyczyną tego strasznego incydentu. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-06-2007, 00:13
|
|
|
a tak tak, a chyba na treningach nie wiem czy Rossi czy ktoś inny też "ładnie" (jeśli można tak powiedzieć) rozbił motocykl jak wyleciał z zakrętu. Niestety nie mam satelity żeby oglądać, więc tyle co na necie urywki obejżę i czasem w jakiś wiadomościach sportowych kawałki pokażą. Ale akurat to mało popularny sport u nas więc i czasu niedużo poświęcają na antenach :/
A co do Roberta, to powyższa informacja została też potwierdzona na żywo przez Borowczyka w RMFce, że do Pana Mario T. z BMW dotarła informacja od jakiegoś wysoko postawionego przedstawiciela medycznego, że z Robertem jest wszystko OK.
Pozdrawiam |
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
|
Wysłany: 11-06-2007, 00:58
|
|
|
w sumie to po cywilnym wypadku jeździł ze śrubami w ręce (i to nawet z niezłymi efektami), więc może teraz też go poskręcają
a tak serio to też po wypadku na dłuższą chwilę zamarłem, ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło
A tak z innej beczki to trochę KIMI zawodzi, ciekawe co zrobi Ferrari ? |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-06-2007, 01:13
|
|
|
Kimi zawodzi, ale Ralph Schumacher też rewelacją nie jest a chyba bierze jedno z wyższych wynagrodzeń (z tego co gdzieś wyczytałem). A z takimi efektami to tak jak mówił Borowczyk, szefostwo Toyoty może długo nie wytrzymać. A i żarty już na jego temat się pojawiają a to znaczy , że wszyscy to zauważają a to dodatkowa, niepotrzebna presja na zawodnika, który chcąc się jeszcze bardziej wykazać może zacząć popełniać jeszcze więcej błędów. Zresztą wydaje mi się, że było to fajnie widać dzisiaj na przykładzie Alonso, któremu miałem wrażenie momentami krew bulgotała, bo co trochę nadrobił to popełniał jakiś głupi błąd.
Zresztą chyba na tym portalu o Kubicy czytałem, że niestety, ale te nowe opony, które od tego sezonu są w F1 będą raczej premiowały kierowców potrafiących jeździć płynnie i już na początku sezonu osoby tam piszące przepowiadały, że Alonso może mieć problemy z racji swojego bardzo agresywnego stylu jazdy.
Ja w każdym razie czekam jak się rozwinie sytuacja u Toyoty i czy ktoś wyleci czy nie
Pozdrawiam |
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
|
|
|
 |
McDoune

|
Wysłany: 11-06-2007, 01:23
|
|
|
wakat w Ferrari byłby ciekawszy |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2007, 08:43
|
|
|
Dzięki Bogu, tak się skończyło, przywalił z taką siła, że myślałem, że to już koniec kariery Roberta, a przed oczyma miałem uważam najlepszego kierowcę wszechczasów Senne
Ale jest malina, może jak dostanie nowy bolid to będzie lepiej chodził, hihi, chyba tak miało być. |
|
|
|
 |
McDoune

|
Wysłany: 11-06-2007, 10:11
|
|
|
Bastek napisał/a: | Ale jest malina, może jak dostanie nowy bolid to będzie lepiej chodził, hihi, chyba tak miało być. |
może szybciej niż myśleliśmy
Cytat: | Najnowsze informacje o stanie zdrowia Roberta Kubicy
MS (Inf. własna) /07:06
AFP
Według doniesień specjalnego wysłannika Polskiego Radia, który rozmawiał z lekarzami opiekującymi się Robertem Kubicą, Polak ma lekkie wstrząśnienie mózgu i skręconą prawą kostkę.
Dzisiaj nasz kierowca przejdzie badania neurologiczne i być może po nich będzie mógł opuścić szpital. Lekarze twierdzą, że stan zdrowia Roberta Kubicy jest na tyle dobry, że może on wystartować już w kolejnym wyścigu w Indianapolis. |
za onet.pl |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 11-06-2007, 11:09
|
|
|
Wg filmów które pooglądałem to było tak:
Trulli spychał Kubicę na zewnętrzną i ten uciekał aż na pobocze - kiedy prawe koła poszły już po poboczu to dalsze spychanie spowodowało że tylne prawe koło Trulliego zaczepiło o lewy przedni spoiler Kubicy - spoiler oberwało i wciągnęło pod auto, przód poszedł w górę i nastąpiła utrata sterowności - podbicie na wyobleniu na zakręcie, i przód już szybował, potem zaczepił prawym przednim kołem o tą pomarańczową budkę przed autem wcześniej odciągniętym z toru na bok po awarii - to go wyhamowało o kilkadziesiąt km/h , po budce jeszcze trafił w przód tego auta co dodatkowo go trochę spowolniło a dopiero na koniec przyładował w betonową bandę (czemu tam nie było naskładanych opon w formie bandy - skoro w innych miejscach są?) - potem przerolował i dachował - jedno koło wyprzedziło auto i znalazło się między resztkami auta a bandą po przeciwnej stronie toru i dodatkowo zamortyzowało uderzenie w metalową barierę po drugiej stronie.
Wszystko pewnie wyjaśnią nagrania z kamer na aucie Kubicy i Trulliego. Bo na pewno bez dochodzenia się nie obejdzie. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2007, 11:40
|
|
|
Właśnie sluchałem wypowiedzi ludzi ktorzy zajmują sie konstrukcjami bolidów na sky news i mowili ze nic sie Robertowi nie stało tylko dzięki zmianom jakie wprowadzono po wypadku Senny (*) . Ze bolid zachował sie dokłądnie tak jak sie miał zachować - odpadły z niego wszystkie elementy a kadłub został cały- i to ochroniło Roberta przed powaznymi konsekwencjami.
Tak to juz chyba jest w tym życiu że ktoś musi zginąć ( Senna) aby ktoś inny mógł przeżyć |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 11-06-2007, 12:23
|
|
|
W kwestii wypadków w F1 to znalazłem odpowiednią video kompilację - jak ktoś chce to zobaczyć to jest tutaj do pooglądania |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2007, 16:01
|
|
|
Cytat Trulliego z onet.pl:
"Miałem kłopoty z oponami i przyczepnością. Widziałem, że Robert jedzie szybciej i dlatego zjechałem na prawą stronę, robiąc mu miejsce po lewej. Ostatni raz, kiedy miałem go w lusterku, był właśnie po tej stronie. Po chwili straciłem go z pola widzenia i poczułem uderzenie w tył mojego bolidu - relacjonuje Jarno Trulli....
W pierwszych wywiadach po niedzielnej Grand Prix Kanady Jarno Trulli utrzymywał, że nie zmieniał toru jazdy na feralnym zakręcie".
Chyba wszystko jasne - Robert wyprzedzal po zewnetrznej, a Trulli mu zajechal droge chcac puscic po wewnetrznej (wole nie dopuszczac mysli, ze to bylo przyblokowanie, ale tak mi sie nasunela ta mysl po jego klamstwie - czyzby odrazu nie wiedzial czemu zajechal droge i dopiero teraz to wymyslil? brrrrr...). |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-06-2007, 16:04
|
|
|
zobaczymy co wykaże jakieś dochodzenie (mam nadzieje, że FIA podejmie jakieś kroki w celu wyjaśnienia przyczyn albo BMW) i np odtworzą nagrania z jakiś innych kamer, może z samochodów i się wszystko wyjaśni...
Ale faktycznie, zmiana wersji wdarzeń nigdy nie powoduje wzrostu wiarygodności.
Pozdrawiam |
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
|
|
|
 |
|
|