Zobaczcie co znalazlem!! |
Autor |
Wiadomość |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2007, 10:55
|
|
|
Ficu865 napisał/a: | Nie wkurzyło mnie to że koleś nadaje na innym forum. Wisi mi to. Wkurzyło mnie to że bezmyślnie wkleja tu link i pisze co to on nie znalazł w sieci.. żenada. |
Ja uważam dokładnie tak samo, i dlatego jestem za RB dla mleczn'ego, to jakie ma poglądy to jego sprawa ... nikt nie jest doskonały ... ale, że robi świadomie idiotyczne rzeczy to za to należy mu się ostrzeżenie. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 06-09-2007, 18:29
|
|
|
akbi napisał/a: | ale, że robi świadomie idiotyczne rzeczy to za to należy mu się ostrzeżenie. |
Nie jesteśmy stroną www.wychowujemyinternautów.pl
Każdy ma prawo do posiadania swoich prywatnych uczuć ale nie każde prywatne uczucie/odczucie/opinia nadaje się do tego, żeby ją zamieścić na naszym forum w obraźliwej/ofensywnej/agresywnej formie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 23:15
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Jednemu z użytkowników tutaj w tym wątku chodziło poza tym (o ile go znam) nie o to, że user zasiedziały ma jakieś dodatkowe prawa, tylko o to, że wie w jakich granicach może się poruszać. |
Dokładnie o to mi chodziło
mleczny chciał nas sprowokować i trzeba przyznać, że mu się to skutecznie udało. Jeżeli nie zmieni swojego nastawienia (a w to nie wierzę przeglądając jego posty na forum) to sam się w końcu zapętli.... |
|
|
|
 |
mleczny [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2007, 09:34
|
|
|
Aga napisał/a: | slo_mo napisał/a: | nowe osoby nie wiedzą na ile można sobie pozwolić I to chyba normalne, że stali starzy bywalcy mają trochę większą taryfę ulgową |
NIE, to nie jest normalne
to jest absolutnie niedopuszczalne i niesprawiedliwe
i zniechęcające, czego ja jestem przykładem...
pa... |
Taki urok co niektórych. |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
|
Wysłany: 07-09-2007, 11:02
|
|
|
Ficu865 napisał/a: |
Nie wkurzyło mnie to że koleś nadaje na innym forum. Wisi mi to. Wkurzyło mnie to że bezmyślnie wkleja tu link i pisze co to on nie znalazł w sieci.. żenada. |
Dokladnie tu chyba o to chodzi.
Zenujace jest fakt takiego zachowania, a pozniej udzielania sie w dyskusji tylko jakimis bzdurnymi komentarzami. Z tego co widzialem Ficu poprostu nazwal rzeczy po imieniu bo jak inaczej nazwac taka sytuacje?
Poslugujac sie terminologia internetowych dzieci - żal.pl |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
|
Wysłany: 07-09-2007, 14:00
|
|
|
harpagan napisał/a: | Poslugujac sie terminologia internetowych dzieci - żal.pl |
no i, moim zdaniem, lepsza jest taka terminologia niż pisanie o kimś "DEBIL"
bez względu na to co zrobił
używanie takich obraźliwych określeń, moim zdaniem, rzuca cień na kulturę tak nazywającego a nie nazwanego.... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 07-09-2007, 18:03
|
|
|
mleczny,
Przedwczoraj wyraźnie napisałem
mleczny, Hubeeert napisał/a: | Nakaz edycji dotyczy też Ciebie mleczny. Czas - do jutra do 20. |
Nie zrozumiałeś jak widzę.
Konsekwencje są nastepujące:
1. Pasek - za używanie obraźliwych określeń wobec innych użytkowników. I nieusunięcie ich mimo prośby/nakazu admina.
2. Zakaz pisania w działach Ogólne.
Pozdrawiam
PS
Twoje zdanie na mój temat interesuje mnie bardzo średnio. A właściwie wcale.
Jeżeli nasze Forum Ci sie nie podoba - nie zapraszam ponownie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
|
Wysłany: 07-09-2007, 18:50
|
|
|
Mam pytanie natury formalnej... bo znów kurna nie łapię o jaki gwóźdź biega... a pytanie brzmi: Czy jakieś wypowiedzi z tego tematu zostały już usunięte?
Wyjaśniam skąd moje pytanie: Podobno ktoś kogoś tutaj nieodpowiednio nazwał (czy się mylę?). A jedyne słowa typu patong i głupi znalazłem w wypowiedziach stałych bywalców. Czy mleczny zatem wykasował, czy ktoś to zrobił za niego.
Druga sprawa. Panowie szlachta!!! Znów rozdmuchujecie niepotrzebne spory. Mleczny zarzucił wątek na innym forum tyczący naszego. Dlaczego nie zrobił tego tutaj? Dlatego, że w ulu lepiej nie mówić, że królowa jest brzydka, czy coś tam Zresztą nieważne... po raz kolejny ktoś się wychylił i dostał bęcki.... eh... to ja już lepiej będę siedział cicho |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 07-09-2007, 18:56
|
|
|
Nie zostały. Zostały edytowane. O co poprosiłem/nakazałem wraz z terminem realizacji - wczoraj 20.
Słów nie widzisz bo Firek uruchomił autocenzora.
Moominek napisał/a: | po raz kolejny ktoś się wychylił i dostał bęcki.... | Mi to wisi co ktoś o mnie opowiada. Bardziej chodzi mi o podejście formalne do tematu. Były warny - wykasowałem za błędy w "przyznawaniu".
Niestety jak widać moje prośby są olewane. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
mleczny [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2007, 23:29
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | mleczny,
Przedwczoraj wyraźnie napisałem
mleczny, Hubeeert napisał/a: | Nakaz edycji dotyczy też Ciebie mleczny. Czas - do jutra do 20. |
Nie zrozumiałeś jak widzę.
Konsekwencje są nastepujące:
1. Pasek - za używanie obraźliwych określeń wobec innych użytkowników. I nieusunięcie ich mimo prośby/nakazu admina.
2. Zakaz pisania w działach Ogólne.
Pozdrawiam
PS
Wybacz ale nie dotarłem do tego twojego ostrza!! Na drugi raz sam edytuj jak cos jest nie tak A czy ten ... . Tez dostal ostrzezenie za to ze mnie I-go nazwal jak nazwal. ? Bo jak nie, to swoja opinie o co niektorych tu moge rozszerzsyc o nowe spostrzezenia.
[ Dodano: 07-09-2007, 23:36 ]
akbi napisał/a: | Ficu865 napisał/a: | Nie wkurzyło mnie to że koleś nadaje na innym forum. Wisi mi to. Wkurzyło mnie to że bezmyślnie wkleja tu link i pisze co to on nie znalazł w sieci.. żenada. |
Ja uważam dokładnie tak samo, i dlatego jestem za RB dla mleczn'ego, to jakie ma poglądy to jego sprawa ... nikt nie jest doskonały ... ale, że robi świadomie idiotyczne rzeczy to za to należy mu się ostrzeżenie. |
Na szczescie sa tu dostepne ikonki, ktorych mozna uzywac nie narazajc na skutki stronniczej cenzury.
A niech tam, masz jeszcze to:
[ Dodano: 07-09-2007, 23:56 ]
Hubeeert napisał/a: |
I to jest właśnie problem:
wytłumacz mi jedno:
- czy jest to forum użytkowników mitsu zaopatrujacych sie jedynie w ASO najlepiej w i korzystajacych z ich usług z mozliwoscia wymieniania opinii i informacji gdzie taniej i lepiej naprawic auto czy je kupic jedynie na PW
- czy jest to forum uzytkownikow mitsu mogacych ogolnie wymieniac sie doswidczeniami i informacjami gdzie mozna tanio i dobrze wykonac usluge lub kupic jak najtaniej niezbedna czesc do auta czy samo auto.
Mam prosbe abys nie produkowal sie wymienajac mi regulaminy itp a przemyslal moje pytanie i jednoznacznie okreslil charakter forum oraz umiescil odp. bez jakichkolwiek zastrzezen w jednej (ktorej ci blizej) z dostepnych odpowiedzi tzw. tak lub nie - bez dodatkowych opcji. W odpowiedzi jak zechcesz jej udzielic wpisz tylko 1 lub 2.
P.S. Innych użytk. forum prosze o nieodnoszenie sie do tego postu i nie odpowiadanie na niego co pozwoli sprawnie i szybko wyjasnic poruszaona przeze mnie kwestie.
Pozdro. masz czas jutro do 12. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 08-09-2007, 00:13
|
|
|
mleczny napisał/a: | Wybacz ale nie dotarłem do tego twojego ostrza!! Na drugi raz sam edytuj jak cos jest nie tak | OK - ostrzeżenie usunięte.
mleczny napisał/a: | Tez dostal ostrzezenie za to ze mnie I-go nazwal jak nazwal. | Edytował swoja wypowiedź. Dajcie już spokój.
mleczny napisał/a: | Bo jak nie, to swoja opinie o co niektorych tu moge rozszerzsyc o nowe spostrzezenia. | Tym razem bym już nie usunął.
mleczny napisał/a: | I to jest właśnie problem:
wytłumacz mi jedno:
- czy jest to forum użytkowników mitsu zaopatrujacych sie jedynie w ASO najlepiej w i korzystajacych z ich usług z mozliwoscia wymieniania opinii i informacji gdzie taniej i lepiej naprawic auto czy je kupic jedynie na PW
- czy jest to forum uzytkownikow mitsu mogacych ogolnie wymieniac sie doswidczeniami i informacjami gdzie mozna tanio i dobrze wykonac usluge lub kupic jak najtaniej niezbedna czesc do auta czy samo auto.
Mam prosbe abys nie produkowal sie wymienajac mi regulaminy itp a przemyslal moje pytanie i jednoznacznie okreslil charakter forum oraz umiescil odp. bez jakichkolwiek zastrzezen w jednej (ktorej ci blizej) z dostepnych odpowiedzi tzw. tak lub nie - bez dodatkowych opcji. W odpowiedzi jak zechcesz jej udzielic wpisz tylko 1 lub 2. |
Gdybyś zadał sobie choć trochę trudu i przeczytał dyskusje na temat zasad sprzedaży na forum to byś wiedział. Gdyby nie - w dziale OUTLANDER ostatnio była dyskusja o Akcesoriach
Oto moja odpowiedx na podobne pytanie
http://www.mitsubishi-gra...p=199582#199582
Hubeeert 06.09.07 o 18:17 napisał/a: | przemek624 napisał/a: | Mam nadzieje ze nie dostane za to warna czy bana bo w koncu Polski importer tego nie ma w sprzedazy |
no bez przesady
Polityka jest bardzo prosta i wyjaśnie ją jednym zdaniem.
REKLAMA FIRMY PRZEZ FIRMĘ JEST ZABRONIONA, OPINIA ZADOWOLONEGO KLIENTA JEST ZAWSZE MILE WIDZIANA.
Od powyższego jest jeden wyjątek - były przypadki gdy firmy się same w ten sposób reklamowały. Nieodłączną ceną za coś takiego jest faktycznie ban. |
A waracając do Dilera z Supraśla.
1. Ten Diler stworzył to Forum - zanim powstał Klub
2. Ten Diler wyłożył i wciąż wykłąda kasę z zysków Firmy na serwer
3. Ten Diler jest jednym z założycieli Klubu
I dlatego jako admin średnio widzę możliwość żeby bez uzgodnienia z nim na Forum za które on płaci reklamowała się jakakolwiek firma. Nie móiąc o tym, że w dobie internetu jest sporo naciągaczy lub osób nieuczciwych. Przykładów sporo wszędzie. I tu dochodzimy do polecania przez userów - to jest pozytywna opinia o firmie, która okazała się uczciwa/dobra/rzetelna. Tego nie zakazujemy bo Forum jest dla użytkowników.
Czy wyjuaśnienie nie jest zbyt chaotyczne? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2007, 01:01
|
|
|
Słuchaj nie pasuje Ci to nie właz tu. Kup se BMW i tam sie spinaj. Podchodzisz mi pod typowego dresa. Skończ to biadolenie bo sie zachowujesz jak dziewczyna o_O. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 08-09-2007, 08:59
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | A waracając do Dilera z Supraśla.
1. Ten Diler stworzył to Forum - zanim powstał Klub
2. Ten Diler wyłożył i wciąż wykłąda kasę z zysków Firmy na serwer
3. Ten Diler jest jednym z założycieli Klubu | I chwała mu za to
Ale:
- nie mieszajmy Klubu z Forum. Tak? Zdaje się, że była mowa, iż to zupełnie inne twory.
- mieści się to w profilu działalności tego Dilera więc poniesione koszty mają bezpośredni związek z osiąganymi przychodami. Mówiąc kolokwialnie to "woda na młyn" dla tego Dilera - fakt, że robi to na szerszą skalę niż mógłby. Jednak w dobie internetu okazuje się, że skutek jest bo ma i klientów z Warszawy, i ze Szczecina.
- działalność gospodarcza prowadzona jest dla zysku - patrz pkt. wyżej
- jeżeli powyższa operacja nie przynosi zysków, to cóż, można uznać, iż ma takie hobby i to jego "brocha"
Sorry Hubert i sorry Jacku, że tak otwarcie ale co jakiś czas kwestie te odbijają się nam czkawką. Takie jest moje zdanie a przedstawione wyjaśnienia są dla mnie lekko "mętne".
Oczywiście dystansuję się od zachowania mlecznego. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 08-09-2007, 10:03
|
|
|
JCH, zakaz reklamy na forum jest podyktowany kilkoma względami i tłumaczyłem to na tyle szeroko, że.... chyba muszę powtórzyć
Raz jeszcze publikacja na łamach forum autoryzowanego przez dealera i importera wzbudza w domyśle zaufania klienta ergo, jeżeli nie nastąpi reakcja (zauważalna) wyjdzie na to, że polecam firmy i mogę z tego tytułu mieć nieprzyjemności. Nie pasi mi to. Jeżeli masz pomysł na równie sprawne działanie forum gdzie indziej - be my guest. Ja nie mam nic przeciwko, lekko jestem poirytowny i zmęczony tłumaczeniami. Nie chce mi się. Jeżeli komuś się wydaje, że dzięki forum zarabiam kokosy to informuję - bzdura. Jeżeli ktoś znajdzie równie dobry serwer i obsługę i zajmie się finansowaniem tego - voila, pełna pomoc.
JCH napisał/a: | Mówiąc kolokwialnie to "woda na młyn" dla tego Dilera - fakt, że robi to na szerszą skalę niż mógłby | Wierz mi, sprzedawałem samochody po całej Polsce na długo przed nawet pomysłem o Klubie, że o forum nie wspomnę. Także sorry ale argument nie teges...
Raz jeszcze podkreślam - jeżeli to forum ma być autoryzowane przez moją firmę i MMC- reklam nie będzie. Jeżeli ma nie być autoryzowane - wolna droga, ale straci na znaczeniu szybciej niż myślimy, MMC na swojej stronie założy nowe forum i nas po prostu wykosi. Jak ktoś ma wątpliwości jak działa autoryzacja MMC niech sobie przypomni dzieje MKP - dziś już go nie ma...
Tyle ode mnie. |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 08-09-2007, 17:11
|
|
|
Jackie, chyba Ci się pomieszało forum SIP z naszym.
Jackie napisał/a: | Jeżeli ma nie być autoryzowane - wolna droga, ale straci na znaczeniu szybciej niż myślimy, MMC na swojej stronie założy nowe forum i nas po prostu wykosi. |
Tylko w jednym przypadku - gdy to będzie właśnie TO forum z bazą danych TEGO Forum.
Jacek - argumenty o reklamie itd - z lekka nietrafione. Jak widzę TY również nie zauważasz jednego szczegółu - to jest Forum użytkowników a nie MMC czy Dilera. To jest Forum KLUBU za, które TY płacisz za co jesteśmy Ci wdzięczni. Ale nie jest to tak, że na Forum nie będzie REKLAMY bo nie. Na Forum REKLAMY nie będzie z jednego prostego powodu. Tu się mamy dowiadywać o sprawdzonych miejscach gdzie użytkownik samochodu marki Mitsubishi a także Hyundai i Proton może kupić dobre części, naprawić dobrze samochód itd.
Argument o autoryzacji Jacku - - w tej chwili sytuacja wygląda tak, że robimy dla MMC sporo dobrego promując markę. I uważam, że mimo zajęcia jakim jest praca w MMC ktoś jeszcze oprócz jednej osoby z Działu Technicznego plus pojedynczy pracownicy Dilerów (bez autoryzacji an to co robią) mogliby się na Forum pojawiać.
Dział MMC i Dilerzy powstał właśnie po to i niestety jakoś tak umiera śmiercią naturalną mimo tego, że narażając się na pretensje niektórych (prawda Bytomiak?) broniłem tam Dilerów i wymagałem rzeczowości w pretensjach jakie tam znalazły swoje miejsce. I były to niejednokrotnie pretensje uzasadnione. Niestety na pomoc MMC użytkownicy liczyć nie mogli.
Do czego zmierzam ?
Otóż do tego co na samym początku - to użytkownicy Miśków będą tu polecać a nie firmy się reklamować . A sytuacja jak na SIP forum z mętnymi tłumaczeniami nie ma tu miejsca.
Argmenty o Tobie pojawiają się głównie przez kurtuazję wobec GRAFIX'u Jacku.
Najważniejsze jest i tak to: to użytkownicy Miśków będą tu polecać a nie firmy się reklamować |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|