Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Trzeszcząca buda
Autor Wiadomość
annihilator 
Mitsumaniak

Auto: EA5W SE '99 AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-12-2009, 15:31   

U mnie też się zdarza, ze coś trzeszczy w okolicy zegarka, ale mi się wydaje że to odgłosy ocieplającego się nawiewu na szybę, jak jest bardzo zimno i raptem pojawia się ciepłe powietrze, tak mi się zdaje ale who knows bo faktycznie dzieje się to tylko w mrozy. Co do trzeszczenia to mam takie coś, że jak ktoś siedzi na miejscu pasażera, pośladkiem bardziej na lewej stronie to fotel skrzypi, jak będzie cieplej i jakiś urlop to się tym zajmę, mam nadzieję że to tylko jakaś osłonka - plastik, który trzeba czymś podłożyć, dokręcić, chyba że to jakieś sprężynki w środku, wtedy będzie więcej zabawy... Może poprzedniego właściciela luba miała dużą masę i się siedzonko wyrobiło^^

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 20-12-2009, 15:40   

robert -> no właśnie jest szczelna, i oryginał... Poszukam jeszcze dołądniej czy nie ma jakiegoś malego pęknięcia w tej okolicy, ale nie sądzę... Świerszcze mnie zaczynają dobijać w tym aucie :( Jak annihilator pisze koło zegarka też coś czasami trzeszczy.

Nie ma firm specjalizujących się w usuwaniu świerszczy z aut ? :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 20-12-2009, 16:54   

A ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony ciszą w tym aucie jaka panuje w mrozy poniżej -18 st. C. Coś tam czasami "tyknie" w bocznych, przednich drzwiach lub przy fotelu pasażera, ale zważywszy po jakich wertepach jeżdżę to naprawdę jestem pod dużym wrażeniem jakości montażu wnętrza.
annihilator napisał/a:
Co do trzeszczenia to mam takie coś, że jak ktoś siedzi na miejscu pasażera, pośladkiem bardziej na lewej stronie to fotel skrzypi
U mnie coś skrzypi, ale tylko jak ja lub pasażer zapniemy pasy bezpieczeństwa :D . Zawsze zapomnę pomajstrować przy zapinkach...

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-12-2009, 17:58   

xor napisał/a:
robert -> no właśnie jest szczelna, i oryginał
może zewnętrzna uszczelka szyby oddaje taki efekt, ponadto masa klejąca pracując na szybie (bo szyba nie jest na uszczelce jest wklejana) też czasami przy mocnych mrozach potrfi oddawać dziwne trzaski, co sprawdziłem na różnych markach aut, choc to nie jest reguła, zależy wszystko jak w fabryce założą szybe, nadmienię ze widziałem juz nowe auta ze zle wstawiana fabryczna szyba, blad w sztuce montazowej na fabryce, ale wtedy do auta lała sie woda,
xor napisał/a:
Nie ma firm specjalizujących się w usuwaniu świerszczy z aut ?
są ludzie, ale takich to jak ze swieczka szukac, wymagana cierpliwosc, chęć i wolny czas
annihilator napisał/a:
Co do trzeszczenia to mam takie coś, że jak ktoś siedzi na miejscu pasażera
u mnie takze potrafia się sporadycznie dziać takie rzeczy, ale to zalezne od tego kto siedzi i nie zawsze jest to regułą, dżwięk mógłbym porównać do zatrzeszczenia starej spręzyny w 20letniej kanapie, jednak zdarza sie to naprawdę rzadko i sporadycznie.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

costa brawa 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 `00
Wysłany: 20-12-2009, 19:42   

u mnie tez delikatnie trzeszczy na glowa - jak dotkne szyba nawet palcem lekko to przestaje i wystarczy puscic na szybe cieply nawiew i po kilku minutach przestaje i jest cisza w caly aucie

Hubiii_GW 
Forumowicz

Auto: V6
Wysłany: 20-12-2009, 22:32   

widze ze skrzypienie to norma w galantach ;(
dzis mi zaczelo z przodu auta skrzypiec, przy skrecie kol .. jak auto pracuje jadac to tez skrzypi .... masakra... wczoraj w nocy poszalalem na sniegu i wydaje mi sie ze cos musialo sie pozalepiac, Mitsu nie lubi mrozow, check engine tez mi sie zaczyna swiecic od kilku dni ..

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 21-12-2009, 11:01   

Hubiii_GW -> skrzypienie przy skręcaniu to raczej coś z zawieszeniem /może być banan/ lub ukł. kierowniczym,
A check engine to już coś bardzo nienormalnego. Wymrugaj sobie błędy na początek

Odpowiedz do tematu