Zamknięty przez: Hubeeert 06-01-2007, 18:47 |
Nielegalna wersja oprogramowania WinXP |
Autor |
Wiadomość |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 24-03-2006, 00:27
|
|
|
No własnie zabezpieczenia
Serwisuję kompy u kuzyna w firmie. Używają tam m.in. Avida DVExpress. Wszystko byłoby cacy, gdyby nie to, że na niektórych kompach w firmie ten program bez cracka po prostu nie zadziała (jest to raczej na pewno problem programu z obsługą USB na danym chipsecie - nie działa na kompach zrobionych na Asusach P4P800). Program ma zabezpiczenie w postaci klucza sprzętowego na USB i w momencie odpalenia go z kluczem po prostu się wywala i koniec. Po zainstalowaniu cracka problem znika. Avid ma problem w "głebokim poważaniu" i jak ktoś chce go rozwiązać inaczej niż przez używanie cracka to musi sobie KUPIĆ nowszą wersję programu.
Takie podejście producentów softu też może zniechęcić - wydajesz kupę kasy na program a peoducent ma cię gdzieś i stwierdza, że to nie jego problem, że coś jest nie tak. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2006, 06:54
|
|
|
arekp napisał/a: |
Moje zdanie na ten temat jest takie a nie inne glownie z tego powodu, ze obecnie sam tworze oprogramowanie (aplikacje webowe). Biore za to pieniadze i kombinuje jak to zabezpieczyc aby stworzone systemy CMS nie byly bezczelnie kopiowane i uzywane przy stronach za ktore nie dostaje pieniedzy. Od kilku lat jestem ta druga strona medalu wiec nie obrazajcie sie zbytnio za moje podejscie |
Co kraj to obyczaj. Ja w życiu napisałem całe stado różnych aplikacji komercyjnych i mnie z kolei to zwisa zupełnie |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 24-03-2006, 09:34
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | Avid ma problem w "głebokim poważaniu" i jak ktoś chce go rozwiązać inaczej niż przez używanie cracka to musi sobie KUPIĆ nowszą wersję programu.
Takie podejście producentów softu też może zniechęcić - wydajesz kupę kasy na program a peoducent ma cię gdzieś i stwierdza, że to nie jego problem, że coś jest nie tak. |
Taki sam problem mialem z softem firmy AthenaSoft i ich programem do kosztorysowania (NORMA). Najpierw musialem zaplacic za zmiane klucza z LPT na USB. Pozniej okazalo sie, ze do dzialania klucza USB nalezy kupic aktualniejsza wersje softu. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
leinad26 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2006, 16:50
|
|
|
no kto by pomyślał
ja myślałem, że nikt tu nie próbuje "radzić sobie w życi" w ten czy inny sposób
a tu się okazuje, że większość ma nielegalne oprogramowanie
ładnie ładnie
NAWET SAM fido_, który jeszcze nie tak dawno wpierał że "nie kupuje czegoś na co go nie stać" okazuje się że kradnie oprogramowania i nie tylko
no kto by pomyślał |
Ostatnio zmieniony przez leinad26 25-03-2006, 06:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 5702 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|
Wysłany: 24-03-2006, 20:51
|
|
|
yyyy, jak to sie robi ten tryb awaryjny ? |
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Mar 2005 Posty: 3765 Skąd: innąd
|
Wysłany: 24-03-2006, 21:17
|
|
|
Sruba napisał/a: | yyyy, jak to sie robi ten tryb awaryjny ? |
A jaki syystem??
W 2000 i xp naciskac podczas odpalania systemu klawisz F8 pojawi ci sei czarne okienko i tam jedna z opcji bedzie tryb awaryjny |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-03-2006, 01:41
|
|
|
W każdym Win (od czasu win95 - wcześniej taki tryb nie istniał) naciska się F8 w celu odpalenia menu, z którego można wybrać tryb awaryjny. Najlepiej nacisnąć i przytrzymać F8 już w momencie wyświetlania informacji POST. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 5702 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk