Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:17
vr4 2000
Autor Wiadomość
kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-05-2008, 22:17   

zawiecha nie jest z cywilnej wersji V6 tzn bedzie pasowała od V6 ale diametralnie inna charakterystyka ... wg mnie są tylko 2 słuszne drogi... 1sza to SWAP... 2ga to przespawanie grodzi... jeśli ma być profi to jedna z w/w... a z tym wywierceniem dziur to nie do końca tak ;) ...

nabassu 
Forumowicz

Auto: VR-4, Sigma, 106, 600ss
Wysłany: 12-05-2008, 08:55   

no nie wiem czy przespawanie grodzi to nie jest zbyt duza ingerencja w strukture.
a za ile tobie przespawali jesli mozna zapytac? i gdzie? bo rozumiem ze rzeczoznawca nie mial zastrzezen

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 12-05-2008, 09:19   

Rzeczoznawca z pewnością nie będzie miał zastrzeżeń, jeżeli przespawasz ścianę grodziową mającą papiery :roll: :roll: :roll:

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 12-05-2008, 10:52   

Witam,

polecam szwedzką stronę blocket.se. Warto zajrzeć i poszukać.

Oto link z kilkoma LEGNUM ze szwecji.

http://www.blocket.se/li?...ms=&me=&gb=&fu=

Oceńcie sami.

nabassu 
Forumowicz

Wysłany: 12-05-2008, 11:22   

a takową sciane za ile mozna zdobyc? i ile sobie spawacz moze policzyc za cos takiego? no i jak z pewnoscia wykonania? polecacie jakis warsztat ktory by to mogl zrobic solidnie?

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2008, 13:23   

koszt około 2000 zł same roboty blacharskie... nie licząć demontazu

nabassu 
Forumowicz

Wysłany: 12-05-2008, 21:47   

kochaj, a przekladasz sam? ile by mogli wziac za wyjecie i wsadzenie po tym gratow? znaczy calej przekladki.
to tam we wroclawiu?
jak z trwaloscia spawow?

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2008, 21:56   

od a do z sam robie... co do przerobienia to osobiście nie dał bym nikomu innemu jak czarkowi albo sobie ;) ... trwałośc zalezy od tego jak to zabezpieczysz, ale problemów nie powinno być :) ... koszt przekładki to sama robocizna około 8000zł z tego co sie orientuje...

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2008, 00:42   

kochajj napisał/a:
zawiecha nie jest z cywilnej wersji V6 tzn bedzie pasowała od V6 ale diametralnie inna charakterystyka ... wg mnie są tylko 2 słuszne drogi... 1sza to SWAP... 2ga to przespawanie grodzi... jeśli ma być profi to jedna z w/w... a z tym wywierceniem dziur to nie do końca tak ;) ...

oj chyba nie :wink: po prostu przekladka bez zmiany sciany jest o bardziej kosztowna i jakby nie bylo o wiele trudniejsza nie ma sensu owijac w bawelne nie kazdy jest w stanie to wykonac. ze tak zapytam ten tekst z cytatu to czym wlasciwie poza "widzi-mi-sie wiec propaguje" jest podparty?

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-05-2008, 08:13   

przerobienie grodzi to wg mnie metaloplastyka... ona w kazdej z płaszczyzna jest asymetryczna... wg mnie duzo trudniejsze od wstawienia nowej grodzi... na pewno mozna zrobic to przerabiając, ale efekt końcowy na przyzwoitym poziomie jest bardzo ciazko osiagalny...

nabassu 
Forumowicz

Wysłany: 15-05-2008, 08:47   

hmm.. chyba sie skupie na przelozeniu grodzi. jakos blisko gdanska.
latwiej bedzie czesci dobrac i mniej kombinowania.
robert, ta czesc co dales pojechala z chlopakami nad moze, nie wiem czy smsa dostales. zapomnielismy sie

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2008, 00:18   

nabassu napisał/a:
hmm.. chyba sie skupie na przelozeniu grodzi. jakos blisko gdanska.
latwiej bedzie czesci dobrac i mniej kombinowania.
robert, ta czesc co dales pojechala z chlopakami nad moze, nie wiem czy smsa dostales. zapomnielismy sie

dzialaj, dzialaj bo:
CZAS SIE KONCZY!!!
nieoficjalnie sie dowiedzialem ze powiedzmy jesli bedziesz sie babral i dokonasz zakupu/przelewu 100% kasy do JP za powiedzmy najpozniej 2-max3 tygodnie to dostaniecie oplate dodatkowa przy rejestracji, marne 15tys PLN, takze Ty Yrdn i Novy powinniscie sie ze tak powiem streszczac. Ja biore jutro 8 ostatnich aut i mam w ze tak powiem nieladnie w d.... teraz rodzina. a jak bedziecie kombinowac tak jak przewidzialem po naszym spotkaniu to sie ze tak powiem nie wyrobicie zeby skaly sraly :wink: no nic mozna zawsze probowac :twisted:

[ Dodano: 16-05-2008, 00:28 ]
kochajj napisał/a:
przerobienie grodzi to wg mnie metaloplastyka... ona w kazdej z płaszczyzna jest asymetryczna... wg mnie duzo trudniejsze od wstawienia nowej grodzi... na pewno mozna zrobic to przerabiając, ale efekt końcowy na przyzwoitym poziomie jest bardzo ciazko osiagalny...

jak najbardziej sie zgodze ale chodzilo mi o regulacje prawne raczej tak ze milcze :wink:

nabassu 
Forumowicz

Wysłany: 16-05-2008, 21:28   

no nie no.. to pewne?
i jakim prawem?
15 tysi? to zegnaj vr.. wracamy do koncepscji avancea

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 16-05-2008, 21:52   

PLPynton napisał/a:
nieoficjalnie sie dowiedzialem ze powiedzmy jesli bedziesz sie babral i dokonasz zakupu/przelewu 100% kasy do JP za powiedzmy najpozniej 2-max3 tygodnie to dostaniecie oplate dodatkowa przy rejestracji, marne 15tys PLN
hmm... ciekawy jestem skąd masz takie informacje :?: Jak dla mnie jest to kompletnie nie realne ;)

Ale jeżeli dobrze rozumiem - chodzi tylko o zapłatę przelewem - mam rację :?: Jeżeli tak to trzeba zrobić zapłaty gotówką :) Mamy w klubie parę osób co wyjeżdżają co jakiś czas do Japonii lub też maja kontakt z osobami tam przebywającymi ;) Więc nie widzę problemu :lol:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2008, 00:17   

roch_27 napisał/a:
PLPynton napisał/a:
nieoficjalnie sie dowiedzialem ze powiedzmy jesli bedziesz sie babral i dokonasz zakupu/przelewu 100% kasy do JP za powiedzmy najpozniej 2-max3 tygodnie to dostaniecie oplate dodatkowa przy rejestracji, marne 15tys PLN
hmm... ciekawy jestem skąd masz takie informacje :?: Jak dla mnie jest to kompletnie nie realne ;)

Ale jeżeli dobrze rozumiem - chodzi tylko o zapłatę przelewem - mam rację :?: Jeżeli tak to trzeba zrobić zapłaty gotówką :) Mamy w klubie parę osób co wyjeżdżają co jakiś czas do Japonii lub też maja kontakt z osobami tam przebywającymi ;) Więc nie widzę problemu :lol:

pozdro

rozumiem ze to ja jestem te "pare osob" :roll:
Unia traci miliardy na dobrach ruchomych importowanych z poza unii, glownie ze wzgledu na nazwijmy to "dobry profil kursu dolara" i jak wam sie wydaje w naszym kraju nie ma gotowego do wejscia projektu aby te sytuacje ustabilizowac? powiem tylko homologacja i UTFG! widze ze nikt nie studiuje co tak naprawde dzieje sie przed windshieldem i ze tak powiem to ja mam z N/Was najdalej. czyli GTFT.
EDIT
no nie i znalazlem na google, it's easy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi