Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
13-01-2010, 23:03
lancer sportback - chyba kupię
Autor Wiadomość
lynx 
Nowy Forumowicz

Auto: Seat Cordoba 1.4
Wysłany: 21-10-2009, 23:03   

Mac_Man1 napisał/a:
lynx napisał/a:
Maciek napisał/a:
No Panie i Panowie strasznym optymizmem wieje z Waszych postów. GŁOWA DO GÓRY. Będzie dobrze

jak będzie dobrze to znajdź mi, intensa z 2009 (1,8 Sportback) :D

Są problemy z kupieniem wersji Intense?

no niestety są, nigdzie nie ma sportbacków Intense z 2009 na stanie - tylko na zamówienie. A jaki jest sens zamawiać teraz po takiej cenie, skoro samochód będzie pewnie w styczniu a rocznik będzie 2009

Mac_Man1 
Forumowicz

Auto: OIII 2.0 Benzyna CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-10-2009, 15:49   

lynx napisał/a:
Mac_Man1 napisał/a:
lynx napisał/a:
Maciek napisał/a:
No Panie i Panowie strasznym optymizmem wieje z Waszych postów. GŁOWA DO GÓRY. Będzie dobrze

jak będzie dobrze to znajdź mi, intensa z 2009 (1,8 Sportback) :D

Są problemy z kupieniem wersji Intense?

no niestety są, nigdzie nie ma sportbacków Intense z 2009 na stanie - tylko na zamówienie. A jaki jest sens zamawiać teraz po takiej cenie, skoro samochód będzie pewnie w styczniu a rocznik będzie 2009

Nic tylko brać w takim razie Invite'a :wink: ... chociaż do Intens'a mu "troszeczkę" brakuje :?

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 22-10-2009, 17:30   

Intense ? Proszę bardzo.

nie gwarantuję, ale cosik mi się obiło o uszy od znajomka (także poszukującego), że Intense mają/będą mieli w:

- Auto-Complex Nowy Sącz
- Gezet Zielona Góra
- Folwark Kielce
- Lis Kalisz
- Mitcar Warszawa
- Satall Łódź

lynx 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-10-2009, 20:00   

jurekschroda napisał/a:
Intense ? Proszę bardzo.

nie gwarantuję, ale cosik mi się obiło o uszy od znajomka (także poszukującego), że Intense mają/będą mieli w:

- Auto-Complex Nowy Sącz
- Gezet Zielona Góra
- Folwark Kielce
- Lis Kalisz
- Mitcar Warszawa
- Satall Łódź

1. W Nowym Sączu faktycznie Pan mowił że będą - ale kiedy...
2. Zielona Góra, Kielce, Kalisz, Łódź nie sprawdzałem ale wysyłałem maila do MMC i tam określili że jest 2 dealerów, Tychy, Rzeszów - oczywiście dzwoniłem i dupa. Dzwoniłem jeszcze np z oferta na otomoto owszem jest aukcja dealera z Krakowa INTENSE 2009 sportback - dzwonię i mówią że nie ma, że tylko sedan. I tak w koło macieju. To po co to ogłoszenie nieaktualne na otomoto jest???

Mitcar nie ma na 200% - tylko już porezerwowane. Albo handlowiec jest taki zorientowany, że dwoma rękami własnego tyłka by nie znalazł.

Łódź - może ma, może nie. Już cierpliwość mi się kończy - i jakoś nie chce mi się wierzyć że ten intense gdzies tam w polsce jest. Raz dealerzy mówią że jest, potem że już nie ma, że tylko sedan - jakaś chora sytuacja - jedno mogę powiedzieć, poziom obsługi poza na prawdę nielicznymi wyjątkami zakrawa o kpinę. Handlowcy są nierzetelni, pieprzą farmazony, że aż nie chce się słuchać, wprowadzają w błąd - to tyle na temat obsługi w mitsubishi - a pisze to ponieważ od kilku miesięcy dzwonię po różnych dealerach MITSUBISHI. Inni dealerzy samochodowi pewnie poziomem za bardzo od nich nie odstają, ale czy to jest powód do dumy?

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 22-10-2009, 21:20   

lynx napisał/a:
... handlowiec jest taki zorientowany, że dwoma rękami własnego tyłka by nie znalazł.

Jeszcze sprawdź na Litwie i w niemcewie (w obie strony podobne odległości) i będziesz miał końplet. :wink: Ale fakt faktem, żenada, normalnie ręce ... (i pierśi u starej kobiety) opadają, żeby nie mieć lub nie chcieć mieć paru egzemplarzy bezproblemowo.

lynx 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-10-2009, 22:04   

Trik napisał/a:
Jeszcze sprawdź na Litwie i w niemcewie (w obie strony podobne odległości) i będziesz miał końplet. :wink: Ale fakt faktem, żenada, normalnie ręce ... (i pierśi u starej kobiety) opadają, żeby nie mieć lub nie chcieć mieć paru egzemplarzy bezproblemowo.

wiesz co, już nawet nie chodzi o to że tego samochodu nie ma, ale dzwoni się do nich i rozmawia jak z debilami.

Jestem w salonie i mówię, że jestem zainteresowany intensem, sportbackiem w ofercie 3x33%, Pan elegancko spisuje dane i mówi że oddzowni jak znajdzie samochód. No i dobra. Dzwoni jeszcze tego samego dnia, łał myślę sobie - jaki zorganizowany i słowny facet - nie wyglądał na takiego. Ale dzwoni z inną propozycją, rocznik 2008 taniej 12000 myślę sobie - jest nieźle. Kupuję. Ale z żoną się tak zastanawiamy i dochodzimy do wniosku że taki upust to może być tylko przy gotówce a ja zaznaczałem że chce 3x33%.

Więc, zadaje sobie pytania:
1. Po co koleś zawraca mi głowę z opcją która mnie nie interesuje?
2. Dlaczego nie informuję, że chodzi o płatność gotówką? No chyba to dość ważne!

No ale nic, nie daję za wygraną, jedziemy do salonu - zamówić samochód. W salonie - no więc okazuje się, że musi sprawdzić, czy INTENSE jeszcze jest w stocku czy gdzieś tam. Teraz okazuje się że rezerwacja na stocku trwa 3 dni -więc teraz się pytam czemu tydzień wcześniej jak byłem w salonie nikt mi o tym nie powiedział - może bym zarezerwował, a teraz to możemy sobie pogadać o dupie maryny.

ok, ustalamy. Cenę, pytamy jeszcze dokładniej o niektóre sprawy, bonusy - Pan ma twarde stanowisko i twierdzi że wiele więcej dać nie może, a ja wiem że ludzi z invitami więcej dostają - ale przecież na razie samochodu jeszcze nie ma. Więc rozstajemy się z Panem, jak będzie samochód to wtedy jeszcze pogadamy o gratisach.

Po tygodniu! - ile może trwać sprawdzenie w systemie - gdzie jest intense? Panu zajęło to 5 dni roboczych. I okazało się że nie ma samochodu i że ma mitcar lub autotest, ale żaden nie miał i inne też nie mają.

Już mi się nie chcę pisać, o poprzednich kontaktach z innymi dealerami.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 22-10-2009, 23:11   

Zostaje Litwa http://www.mitsubishi-mot...pricelist&id=69
Najbliżej granicy (90km) jest w Alytus
lub Niemcy.
Można też zagadać z przygranicznymi salonami odnośnie sprowadzenia auta z zagranicy, ale takie rzeczy to w cztery oczy nie na telefon.
Albo brać invite i doposażyć. Tylko na czym Tobie najbardziej zalezy w stosunku do wesji Intense

lynx 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-10-2009, 08:35   

Trik napisał/a:
Zostaje Litwa http://www.mitsubishi-mot...pricelist&id=69
Najbliżej granicy (90km) jest w Alytus
lub Niemcy.
Można też zagadać z przygranicznymi salonami odnośnie sprowadzenia auta z zagranicy, ale takie rzeczy to w cztery oczy nie na telefon.
Albo brać invite i doposażyć. Tylko na czym Tobie najbardziej zalezy w stosunku do wesji Intense

inne kraje sobie odpuszczę, bez przesady. W intensie zależy mina tym czym się różni w stosunku do invite :)

Poza tym dziś będę badał sprawę w NISSANIE i może Toyocie. Jak mają podobne opcje finansowania to czemu nie.

jurekschroda 
Forumowicz

Wysłany: 23-10-2009, 13:53   

Cytat:
normalnie ręce ... (i pierśi u starej kobiety) opadają, żeby nie mieć lub nie chcieć mieć paru egzemplarzy bezproblemowo.
Kod:

Jeśli faktycznie jest ich tylko kilka egzemplarzy w Polandowie to nic dziwnego, że jest problem/.

jaru23 
Nowy Forumowicz
Zadowolony posiadacz

Auto: Lancer 1,8 sedan
Wysłany: 02-11-2009, 11:06   

Niestety na miśki jest tylu chętnych że nie ma w czym wybierać. Ja zamówiłem przedostatniego informa z grudniowej dostawy w Zabrzu, bo od ręki to nie ma szansy. A podobno mamy kryzys.

jurekschroda 
Forumowicz

Wysłany: 02-11-2009, 15:47   

Kryzys*

* - nie dotyczy Mitsubishi

:mrgreen:

Crimson 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Wysłany: 02-11-2009, 21:26   

jurekschroda napisał/a:
Kryzys*
* - nie dotyczy Mitsubishi

Chyba jednak dotyczy:

Samar, 26.10.2009:

Oto sprzedaż czołowych marek japońskich na rynku europejskich we wrześniu:
- Honda: 29 465 sztuk (+7,5%)
- Mazda: 27 049 sztuk (+3,9%)
- Mitsubishi: 9 273 sztuk (-6,2%)
- Nissan: 41 581 sztuk (+27,5%)
- Suzuki: 25 169 sztuk (-7,7%)
- Toyota: 70 268 sztuk (+0,5%)

Oto sprzedaż czołowych marek japońskich na rynku europejskich w okresie styczeń-wrzesień:
- Honda: 196 106 sztuk (-9,4%)
- Mazda: 166 179 sztuk (-18%)
- Mitsubishi: 80 262 sztuk (-17,2%)
- Nissan: 262 778 sztuk (-5,1%)
- Suzuki: 196 814 sztuk (-3,1%)
- Toyota: 541 368 sztuk (-10,1%)

jurekschroda 
Forumowicz

Wysłany: 03-11-2009, 10:01   

Chyba jednak nie dotyczy :lol: :lol: :lol: jeśli zajmiemy się tym co nam najbliższe, czyli naszym rynkiem.

Jak już masz do tego dostęp, to zamieść dane z rynku POLSKIEGO - może gdzieś tam kryzys jest, ale nie w Polsce . I na pewno nie w Mitsubishi - jeszcze nigdy nie sprzedano u nas tylu miśków ile w październiku.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 03-11-2009, 11:12   

Na samochody trzeba czekać w wielu salonach innych marek a było tak zawsze i nie ma to nic wspólnego z brakiem kryzysu. Gdyby go nie było to nie spadała by sprzedaż globalna a co za tym idzie produkcja.

Rudy_G 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09
Wysłany: 03-11-2009, 22:02   

lynx napisał/a:
Łódź - może ma, może nie. Już cierpliwość mi się kończy - i jakoś nie chce mi się wierzyć że ten intense gdzies tam w polsce jest

Właśnie w Satall w Łodzi zamówiłem Intensa dokładnie 16 paź i jeszcze były 2 sztuki. Teraz dostałem info że odbiór chyba za tydzień.

Ale też musiałem usiąść przy mapce na stronie MMC i dzwonić po kolei do wszystkich dealerów i pytać o Intense. W końcu się znalazł w Łodzi.

Tylko też mnie zastanawia jedna sprawa. Skoro każdy dealer może sprawdzić w systemie, gdzie są na przykład wersje Intense i nie znalazł tego, który ja znalazłem po 15 minutach dzwonienia to coś tu nie gra.
Może to jest tak że każdy dealer zamawia jakąś liczbę samochodów z danym wyposażeniem i musi je sprzedać. Jeśli nie trafił z wyborem i wziął więcej na przykład Invite zamiast Intense i mu się nie sprzedają, to stara się wcisnąć te, które ma.
Ja na przykład byłem bliski kupienia Invite dodając wszystkie gadżety z Intense, a sprzedawca tylko zacierał ręce. Nie dość że by sprzedał Invite, to jeszcze z mega dodatkami.
Dlatego polecam samodzielnie podzwonić i poszukać, bo może tak jak ja, będziecie mieli fart.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi