Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki internet wybrać?Bezprzewodowy,czy stacjonarny?
Autor Wiadomość
DuzyFiat 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel Astra
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-08-2009, 15:54   

Nie bede wdawal sie w dyskusje i odpowiadam bezposrednio na pierwszy post.

adamovicius: Oba sposoby dostepu do internetu maja swoje plusy. Zalezy do czego bedziesz go potrzebowal. Jezeli nie sciagasz wiele, nie grasz przez internet to internet mobilny wydaje sie byc dobrym rozwiazaniem. Wszedzie mozesz go zagrac (oczywiscie z laptopem), dziala w telefonie itp.

Co do alternatywy BC - Play to ciezko powiedziec. Wybor uwarunkwoany jest od tego gdzie bedziesz tego internetu uzywal. Jezeli w duzym miescie, to wlasciwie kazdy operator bedzie mogl zaoferowac jakas przyzwoita oferte. Jezeli natomiast bedziesz z nim jezdzil poza miasto, to pozostaja tylko 3 starsi operatorzy - Era (BC), Plus (iPlus) i Orange (Orange Free). Era z tej trojki ma chyba najslabszy zasieg, ale dzis wprowadzili nowa oferte cenowa, iPlus ostatnio spi i chociaz ma duzy zasieg, to jakos nie potrafie sie do neigo ustosunkowac, Orange Free ma za to troche inna oferte. Dziala nie tylko w technologiach GSM, ale takze CDMA, ktore gwarantuje wiekszy zasieg, lepsza szybkosc lacza, stabilnosc polaczenia itp. Kazda z tych ofert mozesz chyba bezplatnie przetestowac. Nie wiem jak innych operatorow, ale Orange CDMA mozna testowac przez 30 dni.

Przepraszam za dlugasny post,

Pozdrawiam.

keston 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 14-08-2009, 18:02   

ja też odp na pierwszy post. Z tych dwóch wolę jednak stacjonarny, nie ma limitów a ja sporo korzystam. Wziąłem niedawno freedoma od orange i mam tez prędkość zapewnioną stało bo to mi gwarantuje umowa, w mobilnym zależy to od zasięgu, czasem loteria. No ale cóż kwestia gustu

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 16-08-2009, 19:28   

no właśnie .... wczoraj wieczorem miałem pierwszy raz przekroczony limit 5GB :evil: nie wiem jak to się stało bo w tym śmiesznym programie jaki daje PLAY naliczyło mi (wysłane i ściągnięte ) dopiero 3 GB ... :evil: po przekroczeniu limitu prędkość spadła do 32kb/s :shock: masakraaa :shock: nie szło nic zobaczyć na internecie ... nawet głupie alledrogo otwierało się 3 min..... ,a o mitsumaniaki.pl nie wspomnę :( .... dzisiaj próbowałem to wyjaśnić dzwoniąc do Obsługi Klienta i jakie było moje zdziwienie jak ziomuś z obsługi zaczyna rozmowę do mnie na "ty" :shock: ... i ze o co mi chodzi jak on doskonale widzi że przekroczony jest limit 5GB i że w tym programie to " JA " coś musiałem namieszać i dlatego mi wskazuje 3 GB ,a nie 5GB :shock: .... na końcu zaproponował mi dokupienie limitu 2 GB za 20 zł :roll: .... nie miałem innego wyjścia .... :roll: ...
ps. na początku to byli mili , tu tak , tu cacy , proszę bardzo ..... a teraz ... :roll:

i tak wygląda sprawa z przekroczeniem limitu w PLAY :|

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 16-08-2009, 20:23   

mogę tylko powiedzieć NIE BRAĆ ORANGE BUSINESS EVERYWHERE!

2 lata się z tym męczyłem, prędkość max 20kB/s, zazwyczaj zrywał po kilku minutach podczas wysyłania danych i wyskakiwał błąd 31, orange udaje że nie zna problemu a fora internetowe kipią od tego.

DuzyFiat 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel Astra
Wysłany: 18-08-2009, 20:18   

Co zrobic, kazdemu sie moze przytrafic gorsza jakosc uslugi, szczegolnie w tak wielkiej firmie jak Orange. Ja generalnie jestem z nich zadowolony. Wprowadzili to CDMA do oferty i w koncu jest jakis wybor, nie tylko jezeli chodzi o firmy, ale nawet technologie, z ktorych korzystasz.

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 14-01-2010, 12:36   

a ktoś może jeszcze wyrazić opinię o Play i ich dostępowi do netu

w końcu u mnie w mieścinie uruchomili nadajnik 3G i za 45 zł mogę mieć 10BG

pewno wezmę na 9 dni do próbnego przetestowania ale pasuje mi szersze spojrzenie :) ??

kupujepolskieprodukty.pl

Manuela 
Mitsumaniak
Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 14-01-2010, 15:56   

Hej, z Playem z mojego doświadczenia jest tak, że albo jest super, albo wcale :? Stanów pośrednich brak. Więc jeżeli chcesz mieć zasięg np gdzies na wsi albo w lesie to lepiej IPlus lub Blueconnect (z moim osobistym wskazaniem na IPlusa). Jeżeli zaś nie potrzebujesz mieć internetu wszędzie, to Play jest naprawdę super propozycją.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 14-01-2010, 16:54   

Manuela napisał/a:
z Playem z mojego doświadczenia jest tak, że albo jest super, albo wcale :?

spowodowane jest to bardzo małą ilością ich nadajników ... generalnie ... obecnie są w większych miastach

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 14-01-2010, 17:29   

Play ma ostatnio najlepsza ofere cenowa w duzych miastach działa rewelacyjnie, gorzej jest w mniejszych.
Na stronie Play'a możesz sprawdzić mapkę zasięgu i dowiesz się, czy się w nim znajdujesz. Potem możesz sprawdzić usługę przez 7 dni (tylko jeśli bierzesz abonament. Przy internecie na kartę nie ma opcji testowania przez tydzień).

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Wysłany: 15-01-2010, 07:28   

otóż u mnie uruchomili nadajnik i moja chałupka jest w zasięgu

chodziło mi o kwestia jak to jest po kilku miesiącach użytkowania :) np. czy nie siada tragicznie transfer (co miał np. miejsce w erze), czy nie robią kantów przy zliczaniu ilości danych itp.. :)

kupujepolskieprodukty.pl

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 15-01-2010, 11:50   

Kolega ma jak nie zapomnę to popytam ale mówił że z początku mu to lepiej działało niż teraz.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2010, 12:08   

ja mam 5GB za 35zl , z transferem jest ok 1mb/s, ale potrafia byc miejsca w trojmiescie gdzie gubi zasieg.

e-gen 
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Wysłany: 15-01-2010, 14:18   

ORANGE + CDMA

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Wysłany: 22-01-2010, 18:10   

właśnie jestem w fazie testów Play

szybkość: 3,6 Mb/s wiec więcej niż podają w reklamówkach (1 Mb/s)
zasięg: 4 kreski - 79% sygnału :)

kupujepolskieprodukty.pl

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2010, 23:25   

gulgulq napisał/a:
szybkość: 3,6 Mb/s
to ze modem ustanawia polaczenie z taka predkoscia to nie znaczy zw bedzie ci tak smigac.

Odpowiedz do tematu