|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 12-02-2010, 09:49 |
[1G 90-94] 4G37 Problem z obrotami przy klimie + tempomat |
Autor |
Wiadomość |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 20-02-2010, 17:40
|
|
|
bardzo dobre podejscie do sprawy mariano jak coś oryginalnie jest to ma być i działać oby więcej takich właścicieli ecli było na świecie to by nie było takich złomów na allegro za 3 tysie... |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
mariano
Forumowicz
Auto: Eclipse G1
|
Wysłany: 22-02-2010, 10:36
|
|
|
Po prostu jesli cos nie chodzi to trzeba to naprawic a nie dojechac a potem sprzedac bo sie psuje.ja to sie tylko boje o nadwozie po tej zimie bo to jego 1 zima w moich ręcach i niewiem czy kliperwk cos bieze czy nie. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 22-02-2010, 10:50
|
|
|
ja mam rdze za sobą, zrobiłem przed zimą i zabezpieczyłem profile zamknięte, teraz był u lakiernika i wiem że nic nie ma więcej, lakiernik był zdziwiony strasznie ;p tylko źle zamontował uszczelki szyb w drzwiach i tam woda podchodzi za głęboko i będę musiał to zrobić, problem w tym że koszt nowych to podobno 1000zł więc raczej wyciągnę z drugiej ecli co na części kupiłem, tam są w idealnym stanie i super siedzą
[ Dodano: 22-02-2010, 10:53 ]
no i tempomat mi działa ;p teraz jestem na etapie podejmowania decyzji co do czujnika spalania stukowego, tylko to mi zostaje do ideału bo albo kupię nówkę za 4 bańki + zrobię uszczelniacze w głowicy albo uda mi się dorwać silnik 4g63turbo na swapa bo po co kupować czujnik i uszczelniacze jak wywale silnik ;p tak to pozatym mam igłę chyba ;p |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
mariano
Forumowicz
Auto: Eclipse G1
|
Wysłany: 23-02-2010, 14:40
|
|
|
To morze powiesz mi cos na temat 5 biegu da sie go gdzies kupic czy nie bo jest mi potszebny albo morze wiesz gdzie takie cos naprawiają.a co ci sie dzieje ze potszebujesz ten czujnik. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 23-02-2010, 22:15
|
|
|
wykrywa false knocki i trace moc czasem
niewiem jak z 5tym biegiem, nie wypowiem się |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
Auto: Mitsu Eclipse 1G
|
Wysłany: 02-03-2010, 23:34
|
|
|
Dzisiaj z okazji chwilki wolnego czasu troszkę przyglądnąłem sie tempomatowi. Sprawdziłem wyłączniki na pedale sprzęgła- sprawne-troszkę rozregulowane ale działają właściwie. co do przełącznika pedału hamulca mam wątpliwości- jest ale nie wiem czy oryginał-na pewno na dziko podłączony jest jakiś kabelek (wzięte zasilanie spod bezpiecznika, przez ten wyłącznik i kabelek przeciągnięty do bagażnika do świateł stop czyli tzw dzika instalacja) Podejrzewam że tu tkwi problem- Ktoś sie orientuje ilu pinowy ma być wyłącznik świateł stop?
[ Dodano: 27-04-2010, 22:58 ]
Dzisiaj Przy okazji montowania alarmu natknąłem się na takie coś:)
Wychodzi na to że to powód nie działającego tempomatu;) Mam do wszystkich prośbę. Czy zrobił by mi ktoś zdjęcie orginalnego przełącznika stop? chodzi mi też o wygląd wtyczek, bo u mnie pozostała tylko jedna a jeszcze 6 przewodów wisi. Wydaje mi się że sterowniczek w tle Jest od tempomatu. Mam rację?
[ Dodano: 06-08-2010, 23:32 ]
Moje przypuszczenia się potwierdziły:) Dzięki szanownemu Koledze (forumowiczowi), zdobyłem przełacznik stop wraz z kawałkiem instalacji:) Połaczyłem przewody i tempomat ożył:) przy okazji dowiedziałem się dlaczego poprzedni właściciel się poddał, uciął kable i pociągnął nowe:D:D:D Bo kierunki z tyłu się zaświecały:D poza jednym przeciętym przeze mnie kabelkiem już mam wszystko ori:D |
|
|
|
 |
|
|