deska rozdzielcza - przetroga |
Autor |
Wiadomość |
cardorosso
Forumowicz tektura i dykta

Auto: Out
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-08-2010, 13:12
|
|
|
no niestety każdy kto miał inny samochód z klimą auto po przesiadce do Outka odczuwa dramat tej klimy |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 05-08-2010, 13:32
|
|
|
no stety nie każdy - chyba, że masz opinie od wszystkich użytkowników. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 06-08-2010, 10:38
|
|
|
jurekschroda napisał/a: | no stety nie każdy - chyba, że masz opinie od wszystkich użytkowników | metodycznie masz rację. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Janek
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2008 Intense
|
Wysłany: 08-08-2010, 19:54
|
|
|
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie klima w outlanderze jest całkiem spoko. Robi co ma robić - chłodzi bardzo szybko i wydajnie. Owszem, mogła by być bardziej sterowna. Ale do meritum. Mihoo i rezon maja jak najbardziej racje i nie jest to jakieś marudzenie. Wykonanie wnętrza outka to dramat, przyznajmy to szczerze. Wcześniej jeździłem szkodą fabią, może dobrze trafiłem, ale nic nie trzeszczało. Natomiast w outlanderze jest tragedia, cały czas coś stuka, kałaczę, skrzypi itp. Deska oklejona jest jakimś syfem, można go dosłownie paznokciem zdrapać! Te niby srebrne rzeczy tak samo - rysują się od patrzenia na nie I to w samochodzie za ponad 100 koła! Nie trzeba tu wyjeżdżać z hasłami typu "kup se panie X6", bo zawsze trzeba wymagać jakości, outlander to też nie najtańszy samochód. Btw. w np Nissanie Qashqai wykończenie jest o niebo lepsze, deska jest zrobiona z miękkiego tworzywa i w ogóle jest przyjemniejsza. Nissan jest tańszy. Muszę coś jeszcze dodawać? Szczerze mówiąc, już czekam, aż się pozbędę tego outlandera. Niestety to dopiero za parę lat - musi swoje objeździć. Japończycy odwalili kawał tandety i tyle. Powiedzmy to szczerze. To że jest ładowny, ładny zewnątrz, dość oszczędny nic nie zmienia. Są inne samochody ładowne, ładne i oszczędne.
Autorowi tematu współczuje. Jak to, zdarło całą okleinę? Do tego jasnego podkładu?
Pozdrawiam!
[ Dodano: 08-08-2010, 19:58 ]
P.S. czy wie ktoś może, co należy zrobić, by podświetlenie zegarów, radia itp. nie zależało do włączenia świateł, ale np. od czujnika światła? Bo tak nic nie widać, szczególnie latem.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 08-08-2010, 20:14
|
|
|
Janek co do świateł, to idź do serwisu niech Ci na tryb skandynawski przełącza w kompie. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 08-08-2010, 20:59
|
|
|
Janek napisał/a: | czy wie ktoś może, co należy zrobić, by podświetlenie zegarów, radia itp. nie zależało do włączenia świateł, ale np. od czujnika światła? Bo tak nic nie widać, szczególnie latem. | albo dołóż dzienne np. Philipsa, masz ładnie opisane w innym temacie. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 08-08-2010, 22:50
|
|
|
Janek napisał/a: | Nie wiem jak dla was, ale dla mnie klima w outlanderze jest całkiem spoko. Robi co ma robić - chłodzi bardzo szybko i wydajnie. Owszem, mogła by być bardziej sterowna. Ale do meritum. Mihoo i rezon maja jak najbardziej racje i nie jest to jakieś marudzenie. Wykonanie wnętrza outka to dramat, przyznajmy to szczerze. Wcześniej jeździłem szkodą fabią, może dobrze trafiłem, ale nic nie trzeszczało. Natomiast w outlanderze jest tragedia, cały czas coś stuka, kałaczę, skrzypi itp. Deska oklejona jest jakimś syfem, można go dosłownie paznokciem zdrapać! Te niby srebrne rzeczy tak samo - rysują się od patrzenia na nie I to w samochodzie za ponad 100 koła! Nie trzeba tu wyjeżdżać z hasłami typu "kup se panie X6", bo zawsze trzeba wymagać jakości, outlander to też nie najtańszy samochód. Btw. w np Nissanie Qashqai wykończenie jest o niebo lepsze, deska jest zrobiona z miękkiego tworzywa i w ogóle jest przyjemniejsza. Nissan jest tańszy. Muszę coś jeszcze dodawać? Szczerze mówiąc, już czekam, aż się pozbędę tego outlandera. Niestety to dopiero za parę lat - musi swoje objeździć. Japończycy odwalili kawał tandety i tyle. Powiedzmy to szczerze. To że jest ładowny, ładny zewnątrz, dość oszczędny nic nie zmienia. Są inne samochody ładowne, ładne i oszczędne.
Autorowi tematu współczuje. Jak to, zdarło całą okleinę? Do tego jasnego podkładu?
Pozdrawiam!
[ Dodano: 08-08-2010, 19:58 ]
P.S. czy wie ktoś może, co należy zrobić, by podświetlenie zegarów, radia itp. nie zależało do włączenia świateł, ale np. od czujnika światła? Bo tak nic nie widać, szczególnie latem.
Pozdrawiam | jak ja pisałem to wcześniej to wszyscy gadali żę marudzę ,ale cholera chyba za 130 tyś to można czegoś wymagać a tymczasem skóra nie jest skórą ,fotele skrzypią plastiki się rysują
tragedia nie wykonanie |
|
|
|
 |
VirusTI
Nowy Forumowicz
Auto: Renault Grand Scenic
|
Wysłany: 14-08-2010, 10:32
|
|
|
A ja mam 2 pytania w temacie:
1. Czy ten problem wystepuje równiez w wersji Instyle z jasna tapicerka?
2. Czy to samo dzieje sie w "blizniakach" tzn C-Crosser i Peugeot 4007?
Nie mam jeszcze Otka ale bardzo chce mieć i na dzień dzisiejszy w tej grupie cenowej to najładniejszy suv
Planuje kupić takiego 4-5 letniego lub gdy zejda do poziomu ok 50tyś za wersje Instyle wiec mam troche jeszcze czasu na zastanowienie, ale najgorsze jest to że nia ma dla niego godnej alternatywy...
A z drugiej strony to jak bedzie wygladała deska w takim 5-letnim Outku...? |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 14-08-2010, 11:07
|
|
|
kup Vitarę ma normalną klimę porządny napęd i można kupić z USA w dobrej cenie ,co do deski to różnie może wyglądać np u mnie na samej desce nic nie widać ale np schowek jest już cały porysowany od torebki mojej żony czy jakiś tam zakupów |
|
|
|
 |
VirusTI
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-08-2010, 14:00
|
|
|
problem w tym, ze Vitara z tym kołem z tyłu jest po prostu brzydka No i chce mieć auto z jasnym wnetrzem (takie tam kobiece fanaberie ) |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 14-08-2010, 15:33
|
|
|
VirusTI napisał/a: | problem w tym, ze Vitara z tym kołem z tyłu jest po pr-ostu brzydka No i chce mieć auto z jasnym wnetrzem (takie tam kobiece fanaberie ) |
Dodam tylko że bagażnik w Vitarze jest jak w Golfie, czyli malutki.... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 15-08-2010, 19:40
|
|
|
VirusTI napisał/a: | A z drugiej strony to jak bedzie wygladała deska w takim 5-letnim Outku...? |
Kolego poszukaj takiego i sam zobacz , nie ma takiej tragedii jak tu piszą. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
VirusTI
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-08-2010, 20:33
|
|
|
A czy ktos porównywal Outlandera z C-Crosserem? Czy wnetrze jest takie same? (jedyna bieda ze Crosser ma tylko silnik w dieslu 2.2 a to juz inne spalanie i ubezpieczenie... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 15-08-2010, 20:36
|
|
|
VirusTI napisał/a: | A czy ktos porównywal Outlandera z C-Crosserem? Czy wnetrze jest takie same? (jedyna bieda ze Crosser ma tylko silnik w dieslu 2.2 a to juz inne spalanie i ubezpieczenie... |
OII, C-Crosser i PUG 4007 są w 100% identyczne w środku. jedyna rożnica to znaczki na kierownicy. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 15-08-2010, 21:06
|
|
|
nie ma znaczenia czy bedziesz miała silnik 2.0 czy 2.2 a nawet lepiej mieć mocniejszy silnik bo wtedy i tak de facto będzie palił mnie bo glona z dyszłem od vw trzeba non stop cisnąć żeby pojechać dynamicznie w miarę a wtedy spalanie bedzia na poziomie 13 litrów jak u mnie |
|
|
|
 |
|