Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Podróż miśkiem i wrażenia z jazdy
Autor Wiadomość
michu300 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-08-2011, 12:40   

Złe było, albo jeszcze inaczej - próbowałem tego w kilku autach i akurat mi to nie pasuje w ogóle.

Dario_W 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 CVT
Wysłany: 10-08-2011, 19:04   

adrian71 napisał/a:
Ja w weekend pojechałem spontanicznie na chwile nad morze, Wrocław-Władysławowo, Władysławowo-Wrocław - ok.1100km, przyjechałem, pochodziłem z psem po plaży,przespałem sie 1,5h i wróciłem do domu. Pierwszy raz udało mi sie wykręcić spalanie na poziomie 7 litrów. Na baku zrobiłem 700km, mój nowy rekord. Autostrady było mało i jechałem 120 na tempomacie,ale gdybym miał jechać całą trase autostradą to spalania 7 litrów bym nie zobaczył. Pod koniec drogi już była męczarnia,bo od tygodnia lędźwie mnie bolą,a w outku jak wiadomo,podparcia lędźwiowego brakuje,ale gdyby outlander miał więcej mocy i mniej palil na autostradach to bym na niego mniej narzekał. Póki co jeżdże nim,bo dopiero w marcu/kwietniu kupuje nowe auto, już sie doczekać nie moge:)

CO KUPUJESZ NOWEGO?

[ Dodano: 10-08-2011, 19:07 ]
adrian71 - ty dieslem masz 7 litrów? to zaczynam się cieszyć, bo mi na trasie 2.4 benzyna w automacie pali poniżej 9 litrów... ;-) )

adrian71 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander Intense+
Wysłany: 10-08-2011, 23:27   

Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem, to bmw 335i coupe, jak bedzie troche gorzej z kasa to kilka aut biore pod uwage (nie biore w leasing,tylko za gotówke kupuje):
2.bmw 330d coupe
3.bmw 135i coupe
4.bmw 123d coupe
5.audi a5 3.0tdi quattro coupe
6.merc e350 cdi coupe (ale to raczej mi nie grozi,bo nie lubie merców,mimo że ten model bardzo mi sie podoba).
Najbardziej nastawiam sie na 335i z 2011 roku, jest to moje marzenie odkąd weszło tylko na rynek.

7 litrow a jechalem jak emeryt,przy takiej normalnej jezdzie z wyprzedzaniem i z lekkim butem,nie mowie o kreceniu do konca na kazdym biegu,to z 9-10 litrów by wziął, duzo pali jak na 2 litrowego diesla,a już dziura w baku to jest na autostradzie...

joachim69 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2, M3 E36 Estoril
Wysłany: 11-08-2011, 01:40   

pomyśl nad m3 , po rabatach wychodzi podobnie jak 335i a to dwa różne światy

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 11-08-2011, 08:46   

Myslalem nad m3, jednak utrzymanie m3 to juz inna bajka, outlanderem najechalem przez dwa lata 102tys km (a jeszcze w miedzy czasie sie kilka aut przewinelo) 335i pali podobnie,na autostradzie nawet mniej niz outlander, a to 306 konna benzyna, na jej utrzymanie mnie stac, a przy m3 to juz troche km musialbym sobie odmawiac i zydzic, bo klocki, tarcze to juz 'troche' wieksze pieniadze niz do 335i. Mam dopiero 21 lat wiec jeszcze mam czas na Mki:p

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 11-08-2011, 10:16   

adrian71 napisał/a:
outlanderem najechalem przez dwa lata 102tys km
Lomatkooooo.... :shock: Spanie tez masz tam zrobione? :D

Dominik

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 11-08-2011, 10:20   

mitsu00 napisał/a:
adrian71 napisał/a:
outlanderem najechalem przez dwa lata 102tys km
Lomatkooooo.... :shock: Spanie tez masz tam zrobione? :D

nie no aż tak to nie,chociaż nie ukrywam,że kilka razy w nim spałem. Wiem,że to nie jest jakoś strasznie dużo,ale też nie pracuje jezdzac po calej europie. Jezdze z przyjemnosci, nudzi mi sie,to wsiadam i jade gdzieś bez celu. Za kilkanascie lat pewnie mi przejdzie:p

Dario_W 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2011, 12:04   

ciekawe ile ja będę miał przez dwa lata... liczę, że w roku zrobię ponad 60 000 km, więc w dwa lata powinno być 120 000 km ;-) ) i spania w nim nie mam ;-)

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 11-08-2011, 13:01   

Ja teraz bylem w hiszpanii,a ze kocham jezdzic autem i nienawidze latac samolotem, to nie jest dla mnie problemem jechac te 2500km, jednak jak policzylem paliwo to znajomi powiedzieli ze wola samolotem ze wzgledu na koszty. Dlatego tez outlanderem az tyle nie jezdze ile bym chcial:p
Jak kupie nowe auto to w wakacje robie taka trase (jeszcze jakies fajne miejsca podochodza, w kazdym miescie bede chcial spedzic minimum noc-dwie) szwajcaria, austria, francja - fajne trasy w gorach, extra widoki..
http://img155.imageshack.us/img155/9272/trippo.jpg

Dario_W 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2011, 14:41   

no to pojechałeś...

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 11-08-2011, 14:59   

na iphonie byłem,więc nie mogłem dać linku do filmiku, to tylko niektóre z tych miejsc w austrii i szwajcarii, ja chce zjeździć jeszcze góry we francji i we włoszech. Gość też 335i jeździ,skubaniec ukradł mi pomysł :p jak już tylko kupie auto,to będę udoskonalał całą wyprawe, poproszę wtedy o podpowiedzi co do fajnych miejsc,w które warto pojechać po drodze, w których sie zatrzymać itd. W planach jest nagrywanie ze środka auta, bo w montaże na dachu nie bede sie bawił, jestem pesymistą,więc zaraz bym sie bał że trafie robala,albo jakiś kamyk i kamera pójdzie sie... Oczywiście zdjęcia itd bede starał sie wrzucać wtedy na bierząco,chociaż wszystko wyjdzie w praniu:) Filmik ogarne na sam koniec, bo dam koledze,który zajmuje sie obróbkami video,więc chce żeby było to zrobione profesjonalnie, wkońcu pamiątka na całe życie i mega przygoda. Planuje jeszcze na sam koniec pojechać na tor w numbergu. Outlanderem takiej frajdy by nie było,ale bmw to już inna bajka;) niżej filmik, naprawde czad.

http://www.youtube.com/watch?v=sFSIPxWf4Gw

Dario_W 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2011, 15:12   

nice! no to ja tylko autostradami teraz leciałem z Włoch przez Niemcy do Polski... za szybko, żeby coś filmować... ;-)

michu300 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Wysłany: 11-08-2011, 15:39   

Ja też nie robiłem filmu, ale mam zdjęcie z toskańskich szutrów...
http://img148.imageshack....0/pict0338x.jpg

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 11-08-2011, 16:03   

adrian71 napisał/a:
na iphonie byłem,więc nie mogłem dać linku do filmiku, to tylko niektóre z tych miejsc w austrii i szwajcarii, ja chce zjeździć jeszcze góry we francji i we włoszech. Gość też 335i jeździ,skubaniec ukradł mi pomysł :p jak już tylko kupie auto,to będę udoskonalał całą wyprawe, poproszę wtedy o podpowiedzi co do fajnych miejsc,w które warto pojechać po drodze, w których sie zatrzymać itd. W planach jest nagrywanie ze środka auta, bo w montaże na dachu nie bede sie bawił, jestem pesymistą,więc zaraz bym sie bał że trafie robala,albo jakiś kamyk i kamera pójdzie sie... Oczywiście zdjęcia itd bede starał sie wrzucać wtedy na bierząco,chociaż wszystko wyjdzie w praniu:) Filmik ogarne na sam koniec, bo dam koledze,który zajmuje sie obróbkami video,więc chce żeby było to zrobione profesjonalnie, wkońcu pamiątka na całe życie i mega przygoda. Planuje jeszcze na sam koniec pojechać na tor w numbergu. Outlanderem takiej frajdy by nie było,ale bmw to już inna bajka;) niżej filmik, naprawde czad.

http://www.youtube.com/watch?v=sFSIPxWf4Gw

To m.in przelecz Stelvio albo droga na GrossGlocknera. Nic dla majacych lek wysokosci:-) ja tam jezdzilem jak juz snieg spadl zanim zamkneli na zime. W zimie na tej trasie lezy z 10m sniegu :finga: Outlanderem najwyzej zima wspialem sie na 2 700 m npm pod dolna stacje kolejki na lodowiec Kaunertal. Emocje byly nie lada....

Dominik

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 12-08-2011, 12:51   

dokładnie mitsu. Lęku naszczęście nie mam,nie jechałem jeszcze tamtędy,ale widoki mega. Doczekać sie już nie moge :)

Odpowiedz do tematu