Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dzbanek filtrujący wodę britta
Autor Wiadomość
jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2012, 22:21   

Marcin-Krak, Miałem Philipsa, mam Brauna i tam twierdza że można lać co się chce - mają system odkamieniania.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 22-03-2012, 22:57   

Mam dafi od miesiąca i na reszcie w czajniku zero kamienia:)
A filtry to widzę niemal w każdym markecie już są bo jakiś bum ostatnio na te dzbanki się zrobił :)

bastek 
Mitsumaniak
kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Wysłany: 23-03-2012, 05:35   

jaca71 napisał/a:
A jak się ma sprawa zdrowia do picia wody "destylowanej", gdzieś słyszałem że to baaaardzo niezdrowe?

mineralna ma jakieś (różne) jony
destylowana to praktycznie samo H2O
problem taki, ze jak pijesz destylowaną, nie dostarczasz mikroelementów. a wysiusiasz ich trochę zawsze - nerki wszystkiego nie wyłapią. wiec bilans masz na minus. gł. chodzi o potas (w I kolejności z mikroelementów) -jak sie wypłuka, to serducho pada

do żelazka lejemy filtrowaną. działa 7 lat bez problemu

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-

koszmarek 
pure energy :-)
ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Wysłany: 23-03-2012, 15:52   

Niestety dzbanek dojdzie dopiero na poniedziałek.

A o żelazko się nie martwię :) Kupiliśmy na bazarze u ruskich jedno z tańszych, jak się zepsuje to kupię drugie :)

[ Dodano: 27-03-2012, 11:20 ]
Dzbanek już mamy, woda jest dużo lepsza :) jestem zadowolona :)

Blondi 
Mitsumaniak
admin Morfiego ;P

Auto: srebrna strzała :)
Wysłany: 30-03-2012, 09:55   

sieegurd napisał/a:
PS. Czy stosujecie przefiltrowaną wodę do żelazek? Gdzieś słyszałem, że można, ale nie chcę próbować bez konsultacji:P

ja daje do zelazka ta filtrowaną. Niby żelazka te nowe mają filtry ale po co je zapychac syfem. Śmiało możesz dawać wode z dzbanka do żelazka.
Nie zalecam jej jedynie do podlewania kwiatów (lepsza jest z kranu odstana).

fergul11 
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 09-04-2012, 01:52   

mam , używam od hmm ...3 lat , dzbanek z filtrem tańszy od samego filtra :mrgreen: ,więc kupuje co miesiąc 2 nowe .
Producent zaleca wymieniać filtry co 30dni. Naprawdę są skuteczne , czajnik nie zarasta kamieniem , kiedyś kupowałem mineralną i czajnik zmieniałem co pół roku bo grzałka strzelała.
Zupy , ziemniaki , sosy wszystko gotowane na filtrowanej.
...ale te nowe żelazka mają funkcję odkamieniania , tak czy inaczej żona ma 3 , jak to zrobiła to jej słodka tajemnica :roll: .
Kupiła , znalazła , dostała ,nie chce się przyznać , trza będzie spróbować rozżarzonych węgli , może się przyzna ? :mrgreen:

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-04-2012, 11:21   

fergul11 napisał/a:

...ale te nowe żelazka mają funkcję odkamieniania , tak czy inaczej żona ma 3 , jak to zrobiła to jej słodka tajemnica :roll: .
Kupiła , znalazła , dostała ,nie chce się przyznać , trza będzie spróbować rozżarzonych węgli , może się przyzna ? :mrgreen:

Pewnie po prostu te 2 przypalone są :finga:

fergul11 
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 09-04-2012, 12:48   

krzychu napisał/a:
Pewnie po prostu te 2 przypalone są :finga:

no właśnie podszedłem ja pytaniem które żelazko mogę użyć do jasnych spodni (kościółkowe :mrgreen: ) w odpowiedzi usłyszałem że bez różnicy , dalej nie drążyłem żeby ścierą nie dostać :mrgreen: , obezwładnię ją w innej chwili i dokonam czynów ... :biggrin: tylko dziecko na kino dostanie :lol: żeby nie było świadkiem przemocy domowej :P

Oj , ja o tych filtrach jeszcze chciałem producent to AquaVita z Polski :!: na wieczku z elektronicznym licznikiem ilości napełnień .DOBRE BO POLSKIE

Odpowiedz do tematu