Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Liczę na WAS
Autor Wiadomość
lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-07-2012, 23:20   

Jest tu kilku co kupiło outki w salonie i do tej pory sądzą się z dilerem :lol:

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 08-07-2012, 11:52   

lexus napisał/a:
Jest tu kilku co kupiło outki w salonie i do tej pory sądzą się z dilerem
Nawet jednego widzę co rano ;) . Ale jak dealer tylko "myli się" na fakturze, to cóż zrobić...

zibiiwo 
Mitsumaniak

Auto: OII 140KM
Wysłany: 09-07-2012, 12:01   

rezon napisał/a:
lexus napisał/a:
Jest tu kilku co kupiło outki w salonie i do tej pory sądzą się z dilerem
Nawet jednego widzę co rano ;) . Ale jak dealer tylko "myli się" na fakturze, to cóż zrobić...
-zawsze jest ryzyko,czy to salon Polska czy też salon "zachód"-ale kto nie ryzykuje ten nie jedzie :wink:

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 09-07-2012, 12:42   

zibiiwo napisał/a:
zawsze jest ryzyko,czy to salon Polska czy też salon "zachód"-ale kto nie ryzykuje ten nie jedzie
.Ja od 20 lat kupuje tylko używane auta często jeszcze na gwarancji ale nigdy w Polsce ,za dużo tu oszustów .Poza tym auto z zachodu żadko widzi sól,dziury,jeżdzi po autostradach ,jest lepiej wyposażone i lepiej serwisowane .Jak na razie jeszcze się nie pomyliłem ,dotyczy to też outlandera którego mam już 2,5 roku a w sumie ma 5 lat zero problemów,z dwumasą ,sprzęgłem ,wtryskami,turbinami i co tam jeszcze może być ,a mam już 97 tyś .

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 09-07-2012, 12:53   

lexus napisał/a:
zibiiwo napisał/a:
zawsze jest ryzyko,czy to salon Polska czy też salon "zachód"-ale kto nie ryzykuje ten nie jedzie
.Ja od 20 lat kupuje tylko używane auta często jeszcze na gwarancji ale nigdy w Polsce ,za dużo tu oszustów .Poza tym auto z zachodu żadko widzi sól,dziury,jeżdzi po autostradach ,jest lepiej wyposażone i lepiej serwisowane .Jak na razie jeszcze się nie pomyliłem ,dotyczy to też outlandera którego mam już 2,5 roku a w sumie ma 5 lat zero problemów,z dwumasą ,sprzęgłem ,wtryskami,turbinami i co tam jeszcze może być ,a mam już 97 tyś .
W Szwecji sola strasznie zima.....

Dominik

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 09-07-2012, 13:05   

Cytat:
W Szwecji sola strasznie zima.....
.Wiem ale szwecja to nie zachód tylko Północ :lol:

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-07-2012, 13:40   

lexus napisał/a:
w sumie ma 5 lat zero problemów,z dwumasą ,sprzęgłem ,wtryskami,turbinami i co tam jeszcze może być ,a mam już 97 tyś .
wszystko przed Tobą. Turbina, wtryski na razie OK, ale dzisiaj zawożę Outka do wymiany świec żarowych - padła na cylindrze nr 2 przy ok. 148tys., więc idą do wymiany wszystkie. Sprzęgło, dwumasę mam już wymienione od 70tys.

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 09-07-2012, 14:45   

rezon napisał/a:
Sprzęgło, dwumasę mam już wymienione od 70tys.
No tak ale z tego co pamiętam to masz trochę więcej koników ,ja nie mam haka i nie poprawiam fabryki,jeżdze normalnie ,a nie ile fabryka dała ,Z tego co wiem niektórzy przelatali 150 tyś ,bez większych problemów .A nawet jak co to powyżej 100 jak coś wymieniasz to praktycznie nie awaria tylko wymiana eksploatacyjna :wink:

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-07-2012, 16:17   

lexus napisał/a:
jeżdze normalnie ,a nie ile fabryka dała
też nie jeżdżę ile fabryka dała, chociaż szybko. Hak był użyty raz - holując inny samochód przez ok. 1 km. Ori sprzęgło jest badziewne - już pisałem, że dwumasa była po prostu wytarta, a nie wybita - co miałoby miejsce gdyby dostawała ostro w kość. Po prostu zużycie okładzin sprzęgła spowodowało przyspieszone zużycie dwumasy. Na pewno dodatkowo 22KM przyspieszyło zużycie sprzęgła.
lexus napisał/a:
A nawet jak co to powyżej 100 jak coś wymieniasz to praktycznie nie awaria tylko wymiana eksploatacyjna
tych eksploatacyjnych to w Outku nie brakuje. Dlatego coraz poważniej zaczynam się rozglądać za następcą. Nie boli mnie tak dokładanie, bo to i tak mniej niż utrata wartości przez nowy, tylko konieczność odstawiania na dzień/dwa.

zibiiwo 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-07-2012, 18:54   

Ten sam?
1- http://otomoto.pl/mitsubi...-C25115377.html
2- http://otomoto.pl/mitsubi...-C22374013.html :D

kaammyyk 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 12-07-2012, 18:59   

Tak, ten sam - widać końcówkę tablicy rejestracyjnej.
Ciekawe więc jaka jest ta cena :wink:

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 12-07-2012, 21:22   

Za tyle co ten drugi to i ja mogę swego sprzedać :wink:

zibiiwo 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-07-2012, 21:35   

Panowie-wiem foty do ...bani,hak(może był jak wół roboczy wykorzystywany) ale może coś więcej wypatrzycie :shock: i doradzicie :) - http://otomoto.pl/mitsubi...-C24961534.html

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Wysłany: 12-07-2012, 21:57   

Przykro ale jak ktoś chce sprzedać auto za 70 k a nie stać go na zdjęcia to znaczy że jest nie wart twojego zainteresowania,Nawet nie ma zdjęcia konsoli z licznikiem .nie kupuj outka z hakiem chyba że od znajemego bo jak nie wiadomo co ciągał to przyjmij że na darmo go nie założył to jest na tyle duże auto że Hak nie służył do przewożenia rowerów.Przyjmij sobie jakięś kryteria .NP; Dobre zdjęcia nawet jeśli musisz o nie poprosić , Brak Haka chyba że ci powie że był nie używany ,można to sprawdzić ,kupuję tylko od osoby prywatnej(bo nie chcę bulić 10k dilerowi),Nie biorę kraty,auto Garażowane (przy lakierze outka B,ważne),.Cena jaką możesz zapłacić za dany rocznik z przebiegiem nie większym niż np,85 tyś ,no i papiery z nr vin podanym przez sprzedawcę choćbyś nie wiele mógł sprawdzić..Te ostatnie auto możesz przysłać do mnie bo mieszkam po drodze między Mińskiem Mazowieckim a centrum warszawąy jak podjedzie to moge się wypowiadać

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-07-2012, 22:42   

lexus napisał/a:
to jest na tyle duże auto że Hak nie służył do przewożenia rowerów.
ja akurat z myślą o tym montowałem hak. Główka haka pozostała dziewicza do dzisiaj ;) , bo jakoś nie było czasu wybrać się dalej na rowery. Skąd w tym ogłoszeniu wzięli blokadę dyfra w Outku? Podgrzewana szyba to też rzadkość. Albo jakaś skandynawska wersja, albo zmieniana szyba po kamyku (też zmieniałem swoją)

Odpowiedz do tematu