Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile sprzedano Outków III....
Autor Wiadomość
borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-10-2013, 13:54   

jurekschroda napisał/a:
Tak, daleko do technologii grupy VW, a szczególnie super "trwałych" silników i równie "trwałych" dwusprzęgłówek

:D :D :D :D :D

przekonanie że DAS AUTO jest najlepsze na siecie u Polaka nigdy nie zniknie, choćby nie wiem co :D

madox 
Forumowicz

Auto: LagunaIII
Wysłany: 16-10-2013, 15:24   

Niepotrzebny sarkazm,sam to napisałem i wiadomo,że nie o to mi chodziło.
Wykonanie jednak Outlandera w środku jest ZDECYDOWANIE niższej jakości niż vw polo choćby,auto gnie się na zakrętach jak łajba, a skrzynia zabiera 2s z przyspieszenia ,co w dzisiejszych czasach jest wartością kuriozalną ,więc o wysokiej technologii tu mówić nie można o stylistyce raczej również (na 16calowych kołach wygląda to auto jak jakaś pokraka ,aż śmiesznie) więc nie warto wyśmiewać się z akurat z vw/audi w kontekscie tego konkretnego produktu w postaci Outlandera
Nie żebym bronił vw czy w ogóle niemieckie auta,bo miałem japońskie i francuskie i niczego cudownego w niemieckich nie widzę

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Wysłany: 16-10-2013, 15:58   

@madox nie miałem zamiaru Cię urażać w żaden sposób, cena DAS AUTO z rozmiarów Outlandera też jest KOLOROWA jeśli chcemy coś porównywać, dodaj ksenony, KOS i kilka bajerów z Outka a DAS AUTO bardzo przeskoczy cenę Outlander-a. Giba się OIII z tego co można czytać na forum. CVT w outlanderze to nie automat takie zabawki można zakładać do skóterów nie samochodów, zasada bardzo zblizona do "odśrdkowców". Dlatego Outek ma 18 a nie 16 :) .

Z Audi bym go nie porównywał jeśli ktoś aż tak się rozpędza to chyba nie wiem w jakiej klasie siedzi Mitsubishi, z Audfi to można porównywać BMW, Merca a nie Mitsubishi czy Mazdę nawet pewnie Volovo tu wrzucę, nie ta półka dla Mitsu.

Co do wyglądu, kwestia gustu aczkolwiek nie widać po wynikach sprzedaży żeby nowy OIII był szczytem marzeń jeśli chodzi o design.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 16-10-2013, 16:05   

borsak1>>>> Nadal pedalujesz czy juz ci cos skapnelo z ubezpieczalni :D ?

Dominik

madox 
Forumowicz

Wysłany: 16-10-2013, 20:25   

O CVT to ja w ogóle nie mówię,mam na myśli automat w dieslu,do tej benzyny nie chciałem nawet wsiadać ,jak proponowano mi jazdę,żeby nie obrzydzać sobie auta
Generalnie to jest słabe auto na dzisiejszy czas,choć coś mnie do niego ciągnie,ale to chyba z braku laku ,bo:
Forester nie ma automatu w dieslu
CRV mi nie pasi ,nie wiem czemu
RAV4 wygląda jakoś dziwnie,nie podoba mi się
Kuga jezdzi super ,ale jakaś taka babska
Cx5 super auto ,super jezdzi ,zawieszenie bajka,zero czucia dziur,a po zakrętach jak przyklejona,ale też babska
Tiguan -fajnie jezdzi,prawie full wersja z dsg,bixenon,navi i inne do tego Rline po rabacie 135 może nawet mniej,ale mały bagażnik do tego za rok nowy model
Koreańskie -nie bo nie
Jedynie xc60
Co do Outlandera3 to wmówiłem sobie ,że klasyczna terenówka,podobna do Range Rovera hahahahha ,ale kurde w kilku testach 11.7do setki w dieslu i automacie mnie przeraża

piotrls 
Forumowicz

Auto: outlander II 2.2 int+
Wysłany: 16-10-2013, 20:58   

Ja ostatnio popiłem (a co) z przyjaciółmi. Z lokalu postanowiliśmy przenieść się do kawalerki kolegi. Pod lokal podjechała siostra kolegi jakims suw'em. Wsiadłem sobie z przodu i mnie zatkało - nawigacja ponad 8 cali, deska obszyta, jasna skóra. Tylko ten silnik jakoś tak dziwnie "warczał". Ruszamy... i... (nie wiem czy macie taką obserwacje ale większość kobiet które znam jeździ zero - jedynkowo tzn. gaz do dechy/ hamulec do podłogi). Ruszamy i... żołądek przesunął mi się pod gardło, a do uszu dotarł do mnie piękny dzwięk prawdziwego silnika. Po chwili zorientowałem się co to za wóz.
Następnego dnia jak wywietrzały % podjechałem go obejrzeć. No i nadal jestem w szoku.

A to test tego auta
http://www.youtube.com/watch?v=HVb9lrwwpVs
i dźwięk silnika
http://www.youtube.com/watch?v=hXyxLSvJ2Vs
http://www.youtube.com/watch?v=oqsE5FuFS7k

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 16-10-2013, 22:26   

wczesniej opisałem test miśka ,fiata i chewi ,miśiek ich zamiata wedłu pismaków ,co do dodga jurney kolega kupił i po 2 latach skrzynka autom.sie rozleciała pękły jakieś plastikowe kółka :shock: 11 tys w aso ,kolega znalazł goscia co zrobił w gdańsku za 6tyś ale jazda i 2 miechy bez auta ,na dodatek prawie brak bagażnika cena jak miśka a auto dużo pali (disel) i serwis katastrofa wykonanie też

madox 
Forumowicz

Wysłany: 16-10-2013, 22:34   

Nawet myślałem chwilę o Freemoncie,ale jakoś nie-choć nie oglądałem ani nie jechałem

piotrls 
Forumowicz

Wysłany: 17-10-2013, 03:26   

To był Fiat z tym dużym silnikiem 3.6. Do setki dochodzi w 8.6. Atutem jest to, możesz sobie w salonie do nowego dołożyć LPG

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Wysłany: 17-10-2013, 07:54   

@mitsu00 pedałuje :0 cisnę ich ale już odpalam kolejny leasing a oni niech się między sobą bujają prędzej czy później kasa spłynie. Swoją dorgą sprawę umożyli po 3 dniach PIKNIE !!!

madox napisał/a:
Jedynie xc60

Co do Outlandera3 to wmówiłem sobie ,że klasyczna terenówka,podobna do Range Rovera
- weź jak możesz to nie obrażaj marki Range Rovera. Co do XC60 jeździłem tym ostatnio powiem tak "dupy nie urywa" ale jedzie do przodu

piotrls napisał/a:
Atutem jest to, możesz sobie w salonie do nowego dołożyć LPG
- wiesz co jak Cię nie stać na paliwo to moze kup sobie malucha one mało palą, jak można kupić samochód po to zeby mieć osiągi, frajdę z jazdy i go gazować żal dupę aż ściska.

madox 
Forumowicz

Wysłany: 17-10-2013, 10:38   

- weź jak możesz to nie obrażaj marki Range Rovera.

borsak ,przymknij oczy i popatrz jeszcze raz na O3,na pewno dostrzeżesz podobieństwo hahaha

michu300 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Wysłany: 17-10-2013, 10:49   

madox napisał/a:

Wykonanie jednak Outlandera w środku jest ZDECYDOWANIE niższej jakości niż vw polo choćby...

bez jaj proszę mimo wszystko, pewnie w Skodzie Fabii tez jest dużo lepsze?

piotrls 
Forumowicz

Wysłany: 17-10-2013, 10:49   

Drogi kolego borsak1. Napij się naparu z melisy. Musisz przyznać, że możliwość montażu LPG w ASO jest cechą mogąca przynieść komuś pozytywne skutki. Takie długie zdanie dzięki pięknemu językowi polskiemu i zapożyczeniom z francuskiego możemy zastąpić jednym słowem-atut.
Nigdzie nie napisałem, że chce mieć Lpg w swoim samochodzie, bo ze względu na charakterystykę mojego użytkowania nie ma to sensu.
Stać mnie na większość pojazdów dostępnych na rynku pierwotnym, ale w związku z tym, że pieniążki ciężko zarobiłem, biorę pod uwagę koszty serwisu i eksploatacji.

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Wysłany: 17-10-2013, 13:38   

@piotrls dziękuję wolę wódkę, czytając takie farmazony na temat instalacji LPG czy jakości wykończenia porównywanej z polówką.

madox 
Forumowicz

Wysłany: 17-10-2013, 15:10   

Ludzie idzcie może obejrzeć vw polo a potem O3.Dotknijcie wykończeń na drzwiach O3 i zobaczcie jak skrzypią i gną się w rękach.Zróccie uwagę na wykończenia ,detale i spasowanie w Polo i O3.Kawałek dobrej jakości plastiku na desce to wszystko w tym aucie ,reszta jest byle jaka ,a fortepianowy kawałek deski ,to mają auta miejskie typu Clio III i różne KIA
W sumie to nie wiem za co ja polubiałem to auto,może duszę ma ,albo co

Odpowiedz do tematu