Kabel USB rok modelowy 2014 |
Autor |
Wiadomość |
muka997
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Paź 2013 Posty: 265 Skąd: Południe Polski
|
Wysłany: 14-07-2017, 07:47
|
|
|
robię rozeznanie w kosztach, bo moje radio nie ma USB co czasami zaczyna denerwować, i ciekawi mnie opcja z wymianą radia z dotykowym ekranem (mam na uwadze problemy z dostępnością ramki) i teraz pytanie ile kosztowałoby przeprogramowanie kompa i czy jest pewnik że będzie trzeba to zrobić czy loteria?? |
|
|
|
 |
kristach
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 14-07-2017, 13:36
|
|
|
Cześć,
Kup sobie po prostu radio z androidem (masz google maps- dołączony GPS, yanosik). W zestawie miałem również wyjście USB (na kablu) i wypuściłem sobie go w schowku. Oprócz tego dokupiłem kamerkę cofania i rejestrator jazdy (bez wbudowanego ekranu, bo podgląd jest na radiu). Wszystko mnie wyszło 2300 zł plus sam wszystko montowałem.
Wygląda to tak:
http://www.carnaviplayer.com/images/ref/I037.jpg
[ Dodano: 14-07-2017, 13:38 ]
Oczywiście radio jest dydykowane (wbudowane w cały moduł razem z kratkami wentylacji) |
|
|
|
 |
muka997
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Paź 2013 Posty: 265 Skąd: Południe Polski
|
Wysłany: 14-07-2017, 16:38
|
|
|
po takiej operacji musiałeś przeprogramować kompa o czym pisali wcześniej?? |
|
|
|
 |
lopezzz18
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 14-11-2018, 18:39
|
|
|
Witam. Tak przeczytałem to wszystko i nie znalazłem nikogo kto by w Krakowie zaoferował się że odpłatnie by podpiął usb w lancerze. Czy jednak ktoś teraz zaczął oferować taką usługę? |
|
|
|
 |
Venom86
Forumowicz

Auto: Lancer Evo X
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Cze 2016 Posty: 199 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
Bialko
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer SB
|
Wysłany: 15-06-2020, 23:32
|
|
|
Cześć
Niestety wiele zdjęć i linków powygasało w tym wątku. Mam lancera z 2014 roku z radiem z dwoma gałkami. Takie jak w tym filmiku: Kod: | https://www.youtube.com/watch?v=HjuBVSEwa5w |
Z tego co rozumiem pasuje idealnie kabel od hondy? Byłbym wdzięczny jakby ktoś podrzucił link np do allegro, żebym mógł zobaczyć jak on dokładnie wygląda i żebym zamówił ten który jest mi potrzebny. Nie wiem jak wygląda wejście z tyłu radia - wolałbym za jednym rozbieraniem załatwić kwestię montażu.
W poście wyżej widzę link do aliexpress - jest to ten sam kabel? pasujący do rocznika 2014? Mimo wszystko wolałbym mieć ten kabel na już więc w grę wchodzi może troche drożej ale jednak allegro.
A i co najważniejsze, zakładam że bez trudu połączę się tym kablem z telefonem? Wolę się upewnić, bo pendrivy i wszelkie dyski zewnętrzne raczej mnie nie interesują.
Z góry wielkie dzięki!
Edit:
Czy ten kabel by pasował bez problemu? Kod: | https://allegro.pl/oferta/honda-aux-kabel-usb-adapter-civic-cr-v-accord-long-9320716129 |
Edit2:
Wiedza dla innych:
Zamówiłem kabel oraz go zamontowałem. Kabel pasuje, lecz radio odtwarza tylko pendrive'y. Łącząc się z telefonem wyskakuje komunikat o "Nieobsługiwanym urządzeniu". Liczyłem, że będę mógł przez USB puszczać muzykę z telefonu, ale najwidoczniej moja wiedza jest zbyt nikła. Jako rozwiązanie problemu znalazłem możliwość podłączenia telefonu przez AUX kablem 2 RCA na 1 Jack 3,5mm. Powinno działać, będę dopiero testował. |
|
|
|
 |
|