Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Koła zimowe do Outlandera III
Autor Wiadomość
Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-10-2014, 11:29   

bzyczek napisał/a:
wybór padł nad Anzio..chyba troche z przekory. Mam nadzieję, że nie będzie z nimi problemów. a jak się pojawią to będę pluł sobie w brodę, że nie wybralem Dezentów.

Miałem alu fele Anzio w poprzednim aucie chyba 6 lat i zero problemow z lakierem i trwałością

pozdro

_tm_ 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 26-10-2014, 11:37   

jacekk napisał/a:
Ale wczoraj miałem z czujnikami inny problem.

Tego samego dnia u mnie też czujniki wyświetliły ostrzeżenie :) . Może to kwestia pogody. Temperatura otoczenia spadła to i ciśnienie spadło.

bzyczek 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2D
Wysłany: 26-10-2014, 13:59   

rezon napisał/a:
bzyczek napisał/a:
jak się pojawią to będę pluł sobie w brodę, że nie wybralem Dezentów.
Już możesz sobie nie pluć. Dezenty po trzech sezonach zimowych tak mi oblazły, że musiałem dać do malowania.

W drugiej generacji Outlandera mialem Dezenty i nic się z nimi nie działo przez trzy zimy. Teraz jak go sprzedałem pewno kolejną przejeździ na tych felgach. Dlatego mam do tej firmy zaufanie.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 26-10-2014, 14:04   

bzyczek napisał/a:
rezon napisał/a:
bzyczek napisał/a:
jak się pojawią to będę pluł sobie w brodę, że nie wybralem Dezentów.
Już możesz sobie nie pluć. Dezenty po trzech sezonach zimowych tak mi oblazły, że musiałem dać do malowania.

W drugiej generacji Outlandera mialem Dezenty i nic się z nimi nie działo przez trzy zimy. Teraz jak go sprzedałem pewno kolejną przejeździ na tych felgach. Dlatego mam do tej firmy zaufanie.

Dezent Dezentowi nierowny. To tak jak porownywac stareko Merola do nuffki sztuki. Oba to Mercedes i maja 4 kola. Kazdy producent produkuje wiele modeli felg co nie znaczy ze kazdy model jest przystosowany i znosi uzytkowanie zima. Te modele maja wzmianke w opisie ze sa przystosowane do jazdy zima. W mojej bylej Avensis dostalem piekne alusy 17'' AEZ (nie pamietam juz modelu) na zimowkach. Po 1 sezonie lakier zaczynal odlazic, bo to byly felgi wylacznie na lato.

Dominik
Ostatnio zmieniony przez mitsu00 26-10-2014, 21:36, w całości zmieniany 1 raz  

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Auto: Outlander III 2.0 MIVEC
Wysłany: 26-10-2014, 19:38   

Tylko krowa nie zmienia pogladow :D ...po przeczytaniu wszystkich postow w piatek kupilem felgi stalowe i opony Falkena w rozmierze 16"... bo i tak alufelga 16 wyglada srednio to z dwojga zlego wybralem stalowki jako drugi komplet....a co do czujnikow to fajnie ze mam "golasa" i pare rzeczy mi zbednych nie musze serwisowac 8)

http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=43874

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 26-10-2014, 21:37   

Fun napisał/a:
Tylko krowa nie zmienia pogladow :D ...po przeczytaniu wszystkich postow w piatek kupilem felgi stalowe i opony Falkena w rozmierze 16"... bo i tak alufelga 16 wyglada srednio to z dwojga zlego wybralem stalowki jako drugi komplet....a co do czujnikow to fajnie ze mam "golasa" i pare rzeczy mi zbednych nie musze serwisowac 8)

Fun, - a mi dealer mówil że stalowe nie występują ... bo sie zacisk hamulca nie mieści...?

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 26-10-2014, 21:37   

Fun napisał/a:
I dobrze. Tez jezdzilem zima na stalowkach 16'' i kolpakach Mitsu. A jak brala rdza po soli, przycieralem papierem sciernym i psiukalem czarnym szprejem do felg i przez 5 lat uzytkowania wygladaly jak nowe :D

Dominik

jim8 
Nowy Forumowicz
jim8

Auto: Outlander 3 I+ 2.0 CVT
Wysłany: 26-10-2014, 22:27   

A nie myślał nikt o zimówkach na 17" ?

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 27-10-2014, 17:04   

sebowy napisał/a:
Fun, - a mi dealer mówil że stalowe nie występują ... bo sie zacisk hamulca nie mieści...?

Nie wiem co Ci diler mówił,ale ja wiem że są produkowane stalówki w rozmiarze 16" do outka,asx i jeśli są to znaczy że muszą pasować...no chyba że masz jakiś zacisk Brembo i ceramiczne tarcze to przepraszam 8) ....wiesz mi diler też proponował drugi komplet 18"+ zimówki w promocyjnej cenie 4200 pln jak odbierałem auto pod koniec lipca br....i też proponował mi chlapacze w cenie promocyjnej 580 pln komplet...ja sobie takie kupiłem ori za 169 pln...matę do bagażnika mi proponował w promocyjnej cenie 420 pln...ja kupiłem za 95 pln itd....pewnie takie promocyjne będą serwisy co 20 tyś km :mrgreen:

Tu masz kilka aukcji
http://allegro.pl/listing...atch=s0-mt-1021

mitsu00 napisał/a:
I dobrze. Tez jezdzilem zima na stalowkach 16'' i kolpakach Mitsu. A jak brala rdza po soli, przycieralem papierem sciernym i psiukalem czarnym szprejem do felg i przez 5 lat uzytkowania wygladaly jak nowe :D

Bardzo dobry pomysł z tym lakierowaniem stalówek...wulkanizator powiedział że będzie komfort w zimę na 16" ....kilka dni temu był w wulkanizacji Pan Insygnią na 20" letnich i chciał kupić u niego w tym rozmiarze zimówki i mało zawału nie dostał jak dowiedział się ceny Nokianów w 20"...od razu kupił 17" stalówki + zimówki i za tą różnicę może jechać do Austrii na narty :shock:

Jaad 
Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 27-10-2014, 17:07   

Sorry za offtopic -- a gdzie kupiłeś matę do bagażnika ?

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 27-10-2014, 17:17   

Ja mam taką http://allegro.pl/mitsubi...4654835056.html i tego producenta proponuje diler bo jak mówi ori japońskie są gorsze :roll:

Oczywiście jest ich sporo http://allegro.pl/listing...atch=s0-mt-1021

I siatkę za grosze http://archiwum.allegro.p...4455600183.html ...świetna sprawa Polecam!...zakupy nie latają na zakrętach....szczególnie że są ori zaczepy pod karabińczyki przy siatce....czego mi jeszcze brakuje to siatka odgradzająca część bagażową od pasażerskiej...coby można było zapakować bagażnik po sam sufit...no ale nie można mieć wszystkiego 8)

Ostatnio zmieniony przez Fun 27-10-2014, 17:27, w całości zmieniany 1 raz  

_tm_ 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 27-10-2014, 17:23   

Fun napisał/a:
Ja mam taką http://allegro.pl/mitsubi...4654835056.html i tego producenta proponuje diler bo jak mówi ori japońskie są gorsze :roll:

Też mam taką :)

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 27-10-2014, 17:38   

Fun napisał/a:
Nie wiem co Ci diler mówił,ale ja wiem że są produkowane stalówki w rozmiarze 16" do outka,asx i jeśli są to znaczy że muszą pasować...no chyba że masz jakiś zacisk Brembo i ceramiczne tarcze to przepraszam 8) ....wiesz mi diler też proponował drugi komplet 18"+ zimówki w promocyjnej cenie 4200 pln jak odbierałem auto pod koniec lipca br....i też proponował mi chlapacze w cenie promocyjnej 580 pln komplet...ja sobie takie kupiłem ori za 169 pln...matę do bagażnika mi proponował w promocyjnej cenie 420 pln...ja kupiłem za 95 pln itd....pewnie takie promocyjne będą serwisy co 20 tyś km :mrgreen:

nie no.. mam zwykłego diesla 2.2 navi z tego roku
ale jak kupiłem chlapacze z alledrogo do OIII to musiałem odesłać bo nie pasowały... a to co w serwisie przykładali leżało jak ulał :evil: więc z felgami nie chciałem kombinować i kupiłem zimowe alu 16" ...
w serwisie proponowali 3600 dałem 2800 (wszystko z oponami)
gdzie kupiłeś chlapacze ? daj namiar , będę miał czystsze auto :D

Fun 
Forumowicz
Skimaniak

Wysłany: 27-10-2014, 17:48   

Sebowy-W Twoim przypadku pewnie masz na błotnikach tworzywowe nakola i pewnie te chlapacze nie do końca pasowały :roll: ...ja tych nakładek z tworzywa na błotnikach nie mam co powoduję że innym mam profil błotnika na dole....mi chlapacze weszły w fabryczne zapinki...jak bedzie widno jutro to zrobię fotki...

Mam takie i pasują jak ulał :D http://allegro.pl/mitsubi...4531173881.html bardzo porządny sprzedawca i ma sporo tego typu rzeczy.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 27-10-2014, 18:12   

Fun napisał/a:
jeszcze brakuje to siatka odgradzająca część bagażową od pasażerskiej...
szkoda że nie ma już kratek jak do Outka2. Była co prawda mniej wygodna niż siatka, ale równie funkcjonalna

Odpowiedz do tematu