Koła zimowe do Outlandera III |
Autor |
Wiadomość |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 26-10-2014, 11:29
|
|
|
bzyczek napisał/a: | wybór padł nad Anzio..chyba troche z przekory. Mam nadzieję, że nie będzie z nimi problemów. a jak się pojawią to będę pluł sobie w brodę, że nie wybralem Dezentów. |
Miałem alu fele Anzio w poprzednim aucie chyba 6 lat i zero problemow z lakierem i trwałością
pozdro |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
_tm_
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Cze 2014 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-10-2014, 11:37
|
|
|
jacekk napisał/a: | Ale wczoraj miałem z czujnikami inny problem. |
Tego samego dnia u mnie też czujniki wyświetliły ostrzeżenie . Może to kwestia pogody. Temperatura otoczenia spadła to i ciśnienie spadło. |
_________________ Mitsubishi Outlander III Intense+ 2.0 MIVEC CVT 4WD |
|
|
|
 |
bzyczek
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2D
|
Wysłany: 26-10-2014, 13:59
|
|
|
rezon napisał/a: | bzyczek napisał/a: | jak się pojawią to będę pluł sobie w brodę, że nie wybralem Dezentów. | Już możesz sobie nie pluć. Dezenty po trzech sezonach zimowych tak mi oblazły, że musiałem dać do malowania. |
W drugiej generacji Outlandera mialem Dezenty i nic się z nimi nie działo przez trzy zimy. Teraz jak go sprzedałem pewno kolejną przejeździ na tych felgach. Dlatego mam do tej firmy zaufanie. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 26-10-2014, 14:04
|
|
|
bzyczek napisał/a: | rezon napisał/a: | bzyczek napisał/a: | jak się pojawią to będę pluł sobie w brodę, że nie wybralem Dezentów. | Już możesz sobie nie pluć. Dezenty po trzech sezonach zimowych tak mi oblazły, że musiałem dać do malowania. |
W drugiej generacji Outlandera mialem Dezenty i nic się z nimi nie działo przez trzy zimy. Teraz jak go sprzedałem pewno kolejną przejeździ na tych felgach. Dlatego mam do tej firmy zaufanie. |
Dezent Dezentowi nierowny. To tak jak porownywac stareko Merola do nuffki sztuki. Oba to Mercedes i maja 4 kola. Kazdy producent produkuje wiele modeli felg co nie znaczy ze kazdy model jest przystosowany i znosi uzytkowanie zima. Te modele maja wzmianke w opisie ze sa przystosowane do jazdy zima. W mojej bylej Avensis dostalem piekne alusy 17'' AEZ (nie pamietam juz modelu) na zimowkach. Po 1 sezonie lakier zaczynal odlazic, bo to byly felgi wylacznie na lato. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
Ostatnio zmieniony przez mitsu00 26-10-2014, 21:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

Auto: Outlander III 2.0 MIVEC
|
Wysłany: 26-10-2014, 19:38
|
|
|
Tylko krowa nie zmienia pogladow ...po przeczytaniu wszystkich postow w piatek kupilem felgi stalowe i opony Falkena w rozmierze 16"... bo i tak alufelga 16 wyglada srednio to z dwojga zlego wybralem stalowki jako drugi komplet....a co do czujnikow to fajnie ze mam "golasa" i pare rzeczy mi zbednych nie musze serwisowac |
_________________ Mój OIII
http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=43874 |
|
|
|
 |
sebowy
Forumowicz
Auto: OIII 2.2 4WD
|
Wysłany: 26-10-2014, 21:37
|
|
|
Fun napisał/a: | Tylko krowa nie zmienia pogladow ...po przeczytaniu wszystkich postow w piatek kupilem felgi stalowe i opony Falkena w rozmierze 16"... bo i tak alufelga 16 wyglada srednio to z dwojga zlego wybralem stalowki jako drugi komplet....a co do czujnikow to fajnie ze mam "golasa" i pare rzeczy mi zbednych nie musze serwisowac |
Fun, - a mi dealer mówil że stalowe nie występują ... bo sie zacisk hamulca nie mieści...? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 26-10-2014, 21:37
|
|
|
Fun napisał/a: | Tylko krowa nie zmienia pogladow ...po przeczytaniu wszystkich postow w piatek kupilem felgi stalowe i opony Falkena w rozmierze 16"... bo i tak alufelga 16 wyglada srednio to z dwojga zlego wybralem stalowki jako drugi komplet....a co do czujnikow to fajnie ze mam "golasa" i pare rzeczy mi zbednych nie musze serwisowac | I dobrze. Tez jezdzilem zima na stalowkach 16'' i kolpakach Mitsu. A jak brala rdza po soli, przycieralem papierem sciernym i psiukalem czarnym szprejem do felg i przez 5 lat uzytkowania wygladaly jak nowe |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
jim8
Nowy Forumowicz jim8
Auto: Outlander 3 I+ 2.0 CVT
|
Wysłany: 26-10-2014, 22:27
|
|
|
A nie myślał nikt o zimówkach na 17" ? |
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

|
Wysłany: 27-10-2014, 17:04
|
|
|
sebowy napisał/a: | Fun, - a mi dealer mówil że stalowe nie występują ... bo sie zacisk hamulca nie mieści...? |
Nie wiem co Ci diler mówił,ale ja wiem że są produkowane stalówki w rozmiarze 16" do outka,asx i jeśli są to znaczy że muszą pasować...no chyba że masz jakiś zacisk Brembo i ceramiczne tarcze to przepraszam ....wiesz mi diler też proponował drugi komplet 18"+ zimówki w promocyjnej cenie 4200 pln jak odbierałem auto pod koniec lipca br....i też proponował mi chlapacze w cenie promocyjnej 580 pln komplet...ja sobie takie kupiłem ori za 169 pln...matę do bagażnika mi proponował w promocyjnej cenie 420 pln...ja kupiłem za 95 pln itd....pewnie takie promocyjne będą serwisy co 20 tyś km
Tu masz kilka aukcji
http://allegro.pl/listing...atch=s0-mt-1021
mitsu00 napisał/a: | I dobrze. Tez jezdzilem zima na stalowkach 16'' i kolpakach Mitsu. A jak brala rdza po soli, przycieralem papierem sciernym i psiukalem czarnym szprejem do felg i przez 5 lat uzytkowania wygladaly jak nowe |
Bardzo dobry pomysł z tym lakierowaniem stalówek...wulkanizator powiedział że będzie komfort w zimę na 16" ....kilka dni temu był w wulkanizacji Pan Insygnią na 20" letnich i chciał kupić u niego w tym rozmiarze zimówki i mało zawału nie dostał jak dowiedział się ceny Nokianów w 20"...od razu kupił 17" stalówki + zimówki i za tą różnicę może jechać do Austrii na narty |
|
|
|
 |
Jaad
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 27-10-2014, 17:07
|
|
|
Sorry za offtopic -- a gdzie kupiłeś matę do bagażnika ? |
_________________ Pozdrowionka ! |
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

|
|
|
|
 |
_tm_
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Cze 2014 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-10-2014, 17:23
|
|
|
Też mam taką |
_________________ Mitsubishi Outlander III Intense+ 2.0 MIVEC CVT 4WD |
|
|
|
 |
sebowy
Forumowicz
Auto: OIII 2.2 4WD
|
Wysłany: 27-10-2014, 17:38
|
|
|
Fun napisał/a: | Nie wiem co Ci diler mówił,ale ja wiem że są produkowane stalówki w rozmiarze 16" do outka,asx i jeśli są to znaczy że muszą pasować...no chyba że masz jakiś zacisk Brembo i ceramiczne tarcze to przepraszam ....wiesz mi diler też proponował drugi komplet 18"+ zimówki w promocyjnej cenie 4200 pln jak odbierałem auto pod koniec lipca br....i też proponował mi chlapacze w cenie promocyjnej 580 pln komplet...ja sobie takie kupiłem ori za 169 pln...matę do bagażnika mi proponował w promocyjnej cenie 420 pln...ja kupiłem za 95 pln itd....pewnie takie promocyjne będą serwisy co 20 tyś km |
nie no.. mam zwykłego diesla 2.2 navi z tego roku
ale jak kupiłem chlapacze z alledrogo do OIII to musiałem odesłać bo nie pasowały... a to co w serwisie przykładali leżało jak ulał więc z felgami nie chciałem kombinować i kupiłem zimowe alu 16" ...
w serwisie proponowali 3600 dałem 2800 (wszystko z oponami)
gdzie kupiłeś chlapacze ? daj namiar , będę miał czystsze auto |
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

|
Wysłany: 27-10-2014, 17:48
|
|
|
Sebowy-W Twoim przypadku pewnie masz na błotnikach tworzywowe nakola i pewnie te chlapacze nie do końca pasowały ...ja tych nakładek z tworzywa na błotnikach nie mam co powoduję że innym mam profil błotnika na dole....mi chlapacze weszły w fabryczne zapinki...jak bedzie widno jutro to zrobię fotki...
Mam takie i pasują jak ulał http://allegro.pl/mitsubi...4531173881.html bardzo porządny sprzedawca i ma sporo tego typu rzeczy. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 27-10-2014, 18:12
|
|
|
Fun napisał/a: | jeszcze brakuje to siatka odgradzająca część bagażową od pasażerskiej... | szkoda że nie ma już kratek jak do Outka2. Była co prawda mniej wygodna niż siatka, ale równie funkcjonalna |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|