|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: JCH 01-12-2014, 00:11 |
Dyskusja o śląskim OT na Śląskim |
Autor |
Wiadomość |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-11-2014, 23:19
|
|
|
To może ta ? Łózko jest...
 |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
|
Wysłany: 20-11-2014, 10:05
|
|
|
Kompromisowa propozycja rozwiązania problemu przedstawiona przez mkm-a chyba rozsądna ? Może kolega JCH się do niej odniesie ? |
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
|
Wysłany: 20-11-2014, 10:21
|
|
|
Widzę, że się przejaśniło. Teraz [OT Śląski] ożył. W końcu jakieś rozsądne OT.
Moim zdaniem potrzebne są takie akcje, które ożywiają atmosferę na forum (oczywiście wszystko kulturalnie). |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
Ostatnio zmieniony przez tyku 20-11-2014, 14:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 20-11-2014, 14:03
|
|
|
Odpowiadając na posty z wczoraj i dzisiaj....
Grześ - przepraszam, bo dopiero dzisiaj, szukając mkm-owego posta, do którego mam się odnieść zauważyłem i przeczytałem Twojego posta Jak zwykle dłuuuuuuugi post.....
Twoje tłumaczenie jest (na szczęście ) tak pokrętne, że aż trudno się do niego odnieść. Wywód godny rozprawy filozoficznej
Zgadzasz się w 100% a później tłumaczysz mi zasady dobrego wychowania Przyznam, że nie rozumiem
Niemniej, zgadzam się z Tobą - również nie wyobrażam sobie mówienia "dzień dobry" do ściany lub do szafy z magnetofonem. Więc widzę, że się zgadzamy Tylko widzę też, że "Twoja racja musi być Twojsza"
Co do propozycji mkm-a....
Dzięki Maćku za głos rozsądku - tak, nie dajmy się zwariować, bo fakt, że na Lubelskim pomieszano pojęcia pojecia "forum" i "czatu" nie oznacza, że tak właśnie mają wyglądać wszystkie działy regionalne. Niech każdy z regionów będzie autonomiczny i indywidualny.
A tak naprawdę to, o czym w tej chwili dyskutujecie w tematach regionalnych (czy to OT LBN, czy OT ŚL) nadaje się do jednego tematu "Chcę powiedzieć że...."
Strzelam (bo nie będę tego analizował), że 90% postów nie ma kompletnie związku z danym regionem. I tak naprawdę gdyby intencją była miedzyregionalna integracja ludzi, budowanie więzi, rozwój Forum w kierunku większego angażowania się w życie Forum to tego rodzaju dyskusja powinna być tam właśnie prowadzona.
Czym się różni OT LBN od OT ŚL Niczym "....te same twarze, te same słowa, od lat już bardzo dobrze znane...." - cytując klasyka .
Zmienić tytuł tematu i jego umiejscowienie i kto by się zorientował
Wracając do mkm-a a także tego, co sugerował grzesiopol.....
Nie po to rozpoczynałem tę dyskusję.... w zasadzie to nie ja ją rozpocząłem .... - fakt, wyniknęła po sprzątnięciu "paru" postów - więc nie po to dyskutujemy tutaj o tym, by bawić się w ciuciubabkę. Bez sensu jest pisanie postów, które za 2 dni ja będę usuwał. Możemy przyjąć inne rozwiązanie - utworzę temat pt. "Dzień dobry - witam się w Śląskim" - temat dla ortodoksów kultury, którzy chcą powiedzieć "dzień dobry" do ściany. Proszę bardzo.
Bez sensu Bez sensu. Nie o to przecież chodzi.....
Ja wiem Grzesiu, że Polak z natury jest cwany i znajdzie obejście bzdurnego przepisu ale nie o to chodzi by ubierać w jakieś ramy co wolno pisać w OT a czego nie wolno. Nie o to chodzi Grzesiu.... Chodzi o rozsądek i zdrowe podejście do tematu.
Jednak jeśli ktoś nie potrafi zacząć dnia od napisania "dzień dobry" na Śląskim a nie ma ochoty napisać nic więcej - to proszę bardzo. Proszę pisać. Ja konsekwentnie będę te posty usuwał. I proszę się nie obawiać o RB, bo jak niektórzy wiedzą a kolega apg2312 doczyta, nigdy RB nie było dla mnie orężem. Wielokrotnie wyrażałem swoje zdanie, że RB jest zbędne a Forum może/mogłoby/powinno "moderować się samo" poziomem jego userów. Tak, są takie fora
Apeluję o rozsądek i nie robienie cyrku z Forum nawet jeśli jest to temat OT.
Mówiąc wczoraj o "jakości" zamiast całej masy postów o niczym mam na myśli taką sytuację, gdy np. pojawi się ktoś potrzebujący pomocy, wyjaśnienia, skierowania gdzieś, to taki ktoś zostanie zauważony i że tak powiem "obsłużony". A tymczasem wisi sobie bez odpowiedzi post z pytaniem o turbo w Lancerze i pies z kulawą nogą nie pochyli się nad tym postem, bo lepiej jest "bić pianę" na temat kilku zbędnych postów... Smutne
Renata - pisałaś wczoraj, że 99% Twoich postów są "o niczym" bo nie jesteś mechanikiem, nie znasz się na samochodach, itd. To zupełnie zrozumiałe, ja też się nie znam. A że 1% to porady prawne.
Szkoda, że nie chcesz tych proporcji zmienić tłumacząc się brakiem czasu, którego wystarcza Ci czasem na napisanie tylko "dzień dobry" w czterech miejscach. Myślę, że zyskałoby i Forum, i Ty, i ogólnie mówiąc idea "Mitsumaniactwa", na której niewątpliwie Ci zależy gdyby Twoja energia, wiedza i czas zostały.... że się tak wyrażę, "spożytkowane" na sprawy bardziej ważne niż "bicie piany" w temacie OT.
Żeby nie być gołosłownym wspomnę wczorajsze wątpliwości na temat sprawy danych osobowych w Dziale Moderatorskim.
Wybacz, że pozwalam sobie na krytykę Twojej osoby, być może powinienem napisać to na PW (ale sprawa poniekąd dotyczy Forum a ja nie mam zamiaru dyskutować prywatnie na ten temat, bo nie mam nic do ukrycia), być może nie powinienem pisać tego wcale (jeśli sobie nie życzysz by ten akapit pozostał publiczny to usunę lub zgłoś komu trzeba i niech usunie) ale jeśli Ty masz prawo do krytyki mojej osoby to pozwól również mnie na to samo. Tylko broń Boże nie zarzucaj mi, że chcę być dysponentem Twojego czasu - nie takie jest przesłanie tej wypowiedzi. Jesteś przecież "dużą dziewczynką" i to Ty wiesz do czego zmierzasz, i w jaki sposób to osiągnąć. Ja mogę mieć jedynie inne spojrzenie niekoniecznie właściwe.
apg2312 - Twoja sugestia o rzekomym wyedytowaniu posta, że coś tam było napisane przed edycją jest kompletnie "z czapy". Edycja posta dotyczyła jedynie odpowiedzi do Jaro1974. W poście jest dokładnie to, co było przed edycją.
Proszę Cię byś zaprzestał sugerowania, że coś zmieniam, kombinuję, ukrywam...... itp. Nie szukaj spisku tam gdzie go nie ma.
Czy zatem mógłbyś sprostować swoją wypowiedź
Zastanawiam się nad wydzieleniem tej dyskusji do osobnego tematu, bo nie jest to już OT tylko dyskusja o czymś konkretnym. Problem co prawda jest "z czapy" i niepotrzebnie wyolbrzymiony ale może warto wydzielić go i prowadzić dyskusję w jednym miejscu a nie pokątnie i na zasadzie rzucania aluzji.
OT pozostałby tematem OT a dyskusja o nim w osobnym wątku. Ale to dopiero wieczorem..... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Jaro1974
Mitsumaniak Outsilverman ;-)

Auto: O1 bez T, EA5W i moto
Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 20738 Skąd: Z outlandera ;-) LRY ;-)
|
Wysłany: 20-11-2014, 14:53
|
|
|
JCH napisał/a: | Mówiąc wczoraj o "jakości" zamiast całej masy postów o niczym mam na myśli taką sytuację, gdy np. pojawi się ktoś potrzebujący pomocy, wyjaśnienia, skierowania gdzieś, to taki ktoś zostanie zauważony i że tak powiem "obsłużony". A tymczasem wisi sobie bez odpowiedzi post z pytaniem o turbo w Lancerze i pies z kulawą nogą nie pochyli się nad tym postem, bo lepiej jest "bić pianę" na temat kilku zbędnych postów... Smutne |
Jacku masz rację że może to powinno wyglądać tak jak piszesz w zacytowanym przez mnie zdaniu, a raczej dwóch. Ale czy do pomocy w danych sytuacjach nie są działy w technicznym bądź w warsztacie? Co do podesłania kogoś do kogoś, polecenie komuś w danym regionie warsztatu to ok, powinno się to znaleźć w OT. A po drugie jeżeli został już przytoczony przez Ciebie przykład turbo w lancerze - masz konto na FB tak samo jak i ja i widzisz co się tam dzieje w grupie MM. Cały dział "warsztat" praktycznie przeniósł się na FB i tam działa, a tu są jak słusznie zauważyłeś pustki. I tu bym się dopatrywał problemu. Ja jedynie ze swojej strony mogę Cię zapewnić że już nie będę "dzieńdobrował" a jedynie jeśli będę miał coś konkretnego do powiedzenia to wtedy się wypowiem Będziesz dzięki temu miał mniej roboty dzięki mnie A teraz pozwolisz że oddalę się do swojej "czaterni" |
_________________ Admirał Gwiezdnej Floty
Pomogłem - kilknij POMÓGŁ
carisma http://forum.mitsumaniaki...p=940699#940699
outlander http://forum.mitsumaniaki...1289542#1289542
S40 https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1581589#1581589
EA5W A/T '02 https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1636386sid=8c835a59cb4250aa44c46bb3733c4f92#1636386
"Memories are the most important things that we remain to remember the most moving ones flowing from the depths of the HEART, recorded to the end of LIFE"
wozidełka; FSM 126P - 1995-1999; FSO 1500 - 1999-2004; seat ibiza 1.2 - 2004-2008; carisma 1.9td GLX - 2007-2014; megane 1.4 energy - 2008-2014; O1 - 2014- ; suzuki epicuro UC 125 - 2016 - ; honda CBF 125R - 2017 - ; volvo s40 1.9 Di- 2018 - 2020; EA5W A/T - 2020 - 2024 "RIP"; EA5A A/T 2024 - ?
"A co ja mogę - przecież tylko zwykłym szeregowym mitsumaniakiem już nie jestem "
ルブリン
 |
|
|
|
 |
grzesiopol
Mitsumaniak prowadzący ;-)

Auto: CX4A, C51A
|
Wysłany: 20-11-2014, 22:14
|
|
|
JCH Jacek zgadzałem się z tobą w gestii chodzenia do każdego pokoju i mówienia dzień dobry dla samego dzień dobry (taki był zamysł mojej wczorajszej gatki) i uważam to za głupotę. Nie zgadzam się w gestii wchodzenia do danego pokoju np. OT Ślaskie i mówienia np Dzień dobry aczkolwiek ja staram się unikać stosowania samego tylko zwrotu bo rzeczywiście brzmi to raczej dziwnie, ale jak wspomniałem jest to zachęta do odezwania się innych i zaczęcia konkretnej rozmowy. Dalej będę uważał, że taki dział jak OT własnie do tego służy i nikt nie powinien ograniczać swobody ale też nikt nie powinien za bardzo przeginać. Jak już pisałem to jest moje zdanie i moja opinia w tej sprawie.
JCH napisał/a: | Jak zwykle dłuuuuuuugi post..... | a co zdarzały sie już jakieś
Proponuje zakopać i dalej pisać to co nam trzeba pisać. A tak przy okazji okazji to trochę krzywdzące jest to twoje zdanie o Czatowaniu, ja uważam, że od tego jest właśnie ten temat, a uwierz mi wiele spraw załatwiamy poza forum bo tutaj na pewno moglibyśmy osiągnąć już OT nr 20.
Jak już pisałeś ty jesteś modem i ty ustalasz swoje zasady a w związku z tym ty tu rządzisz a my musimy się przystosować. Może kiedyś zmienisz zdanie. I zapraszamy na nasz Czat trochę pogadać
Dzisiaj krócej |
_________________ Pomogłem - wciśnij Pomógł , zanim zapytasz na PRIV zapytaj na forum lub dobrze poszukaj swojego tematu!!
Witam Gość przyłącz sie do MitsuManiaki Assistance
>>>>Moje Miśki<<<< Colt C51A GL - White Sleeper i moje nieMiśki 00223/KMM
Poniżej moja trzodka:
2021 - Colt C58A, 2017 - Colt C51A Cabri/Super Top, 2016 - Lancer SB Ralliart, 2015 - MZ ETZ 150,
Było -2018-2018 - Galant E57/54, 2014 - 2019 Peugeot 206 SW 1,4 HDI, 2013 - 2016 Lancer 1,8 SB, 2013 - 2014 C66A 1,6 is dead, 2010 - 2013 Space Wagon 2,0 Motion Plus, 2004 - 2011 Carisma 1,9 GLTD, 2001 - 2004 Opel Vectra A 1.8, 1998 - 2001 Łada 2105, 1200 Belgijka, 1995 - 1998 Fiat 125p, 1500, 1993 - 1995 Fiat 126p, 600
 |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 21-11-2014, 09:58
|
|
|
Jaro1974 napisał/a: | zgadzałem się z tobą w gestii chodzenia do każdego pokoju i mówienia dzień dobry dla samego dzień dobry (taki był zamysł mojej wczorajszej gatki) i uważam to za głupotę. Nie zgadzam się w gestii wchodzenia do danego pokoju np. OT Ślaskie i mówienia np Dzień dobry | Przecież to jest dokładna analogia takie zachowania w "realu" i "virtualu"
Można zatem wysnuć daleko idący wniosek, że kto nie zaczyna posta od "dzień dobry" to cham, burak i prostak
Absurd Choć gdzieś tam, między wierszami, można było się takich wniosków doczytać
Jaro1974 napisał/a: | masz konto na FB tak samo jak i ja i widzisz co się tam dzieje w grupie MM | Tak, mam konto na FB ale kompletnie nie wiem co się tam dzieje w MM. Do czego innego mi służy. Nie wiem, może coś kliknąłem, że nie dostaję powiadomień Ale całe szczęście, że tak jest, bo już nie ogarnąłbym tego zalewu komunikatów.
Uważam, też że FB to nie miejsce na warsztat, bo to tu na Forum była, jest i powinna być BAZA WIEDZY. A nie na FB gdzie wszystko żyje chwilą i jest ulotne. No chyba, że jest jakaś cudowna funkcjonalność FB, która pozwala na zbieranie tej wiedzy i później sięganie do niej.
Skoro już podrzuciłeś temat FB to tak się zastanawiam czy nie on jest bardziej funkcjonalny na takie właśnie sprawy jak OT
Tak na szybko, bez większego zastanawiania się wydaje mi się, ze tak ale w sumie to nieistotne.....
grzesiopol napisał/a: | I zapraszamy na nasz Czat trochę pogadać | Czasem wpadałem coś skomentować, zapytać.... I mam nadzieję, że jeszcze wpadnę..... postraszyć
Też mi wyszedł przydługawy post ale nie lubię odpowiadać równoważnikami zdań czy dwuznacznymi półsłówkami |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
Uwex

|
Wysłany: 21-11-2014, 11:35
|
|
|
JCH- ciągnięcie tam-tego tematu jest chyba trochę bez sensu. Bo skoro masz swoją wizję moderowania i (jak wnioskuję z Twoich wpisów) zamierzasz się jej trzymać, to po co jeszcze "rozdrapywać rany" ? Chyba już wszystko zostało wyjaśnione i werdykt ogłoszony :
precz z "witaczami" i im podobnymi |
|
 |
JCH

|
Wysłany: 21-11-2014, 12:55
|
|
|
Uwex napisał/a: | precz z "witaczami" i im podobnymi | I precz z preczem
Sądząc po wniosku nie wiem czy dobrze zrozumiałeś ideę
Twój post przeniosłem tu, bo jest o o OT a nie typu OT. Natomiast ciągnąć temat czy "rozdrapywać ran" nie widzę potrzeby, niemniej wypada odpowiedzieć komuś z kimś się dyskutuje. Tym bardziej, że dyskusja jest kulturalna i bez napinki. Tak mam, że nie pozostawiam tematów bez odpowiedzi. |
 |
|
|
|
 |
Uwex

|
Wysłany: 21-11-2014, 16:55
|
|
|
JCH napisał/a: | ... czy dobrze zrozumiałeś ideę |
zrozumiałem i rozumie też, że jeśli ktoś coś pisze, to odpowiadasz.
Tylko nie widzę sensu, żeby to ciągnąć- i tyle, ale to jest tylko moje zdanie i JCH napisał/a: | bez napinki. |
Życzę owocnego moderowania. |
|
 |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
|
Wysłany: 26-11-2014, 20:30
|
|
|
powiem Wam, że do dziś miałam chandrę
ale temacik tak mnie rozbawił, że chandra zniknęła
dzięki Jacuś - najlepszy prezent urodzinowy
najwyraźniej się nudzisz i szukasz sobie roboty na forum ale wiedz, że nie poszło to na marne !! |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
|
Wysłany: 26-11-2014, 21:07
|
|
|
Ooo Jacek widzę że Sylwia z urlopu wróciła i przykręciła śrubę
Humor nie dopisuje , na tych biednych userach trzeba się wyżyć
Paskiem ich |
|
|
|
 |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
|
Wysłany: 26-11-2014, 21:13
|
|
|
no co - przynajmniej tutaj może sobie porządzić |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
|
Wysłany: 27-11-2014, 12:54
|
|
|
Takie mamy w Polsce obrażalskie towarzystwo. Typowa mentalność "Polaków" . Zwróć im uwagę to obraza na wszystko. Najbardziej mnie irytuje, jak się jeszcze powołują na demokrację.
Wracać na Śląsk i nabijać posty, ale nie grzecznościowymi zwrotami. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 27-11-2014, 13:41