Doposażenie Outlandera III City Style |
Autor |
Wiadomość |
trooper
Mitsumaniak
Auto: OIII 2.2DID Automat Intense +
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-04-2017, 14:42
|
|
|
kubabrzesko napisał/a: | Czy jesli mam outlandera z canady 3,0 2014 rok z aktywnym tempomatem to mam tą kamere z przodu ?duza (droga) ingerencja jest ewentulanie zeby ją uruchomic ?? |
Niestety nie. Na 99% aktywny tempomat jest realizowany za pomocą czujnika radarowego a nie kamery. |
|
|
|
 |
kubabrzesko
Forumowicz
Auto: outlander III 3.0 GT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sty 2014 Posty: 161 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 08-04-2017, 14:50
|
|
|
Bardziej czekam na odpowiedz kolegi tokyo gdyz on wie , ze skoro auto ma aktywny tempomat to mam tez kamere wykrywania lini i hamujących aut.Pytanie tylko czy da sie ją podpiąc pod monitor radia w ktorym mam juz podpiętą (fabrycznie ) kamere cofania ? |
|
|
|
 |
trooper
Mitsumaniak
Auto: OIII 2.2DID Automat Intense +
|
Wysłany: 08-04-2017, 17:05
|
|
|
[quote="kubabrzesko"]Bardziej czekam na odpowiedz kolegi tokyo gdyz on wie , ze skoro auto ma aktywny tempomat to mam tez kamere wykrywania lini i hamujących aut.Pytanie tylko czy da sie ją podpiąc pod monitor radia w ktorym mam juz podpiętą (fabrycznie ) kamere cofania ?[/quote
Tempomat i FCMS wykorzystują ten sam czujnik radarowy. LDW ma faktycznie kamerę tylko że z tego co pamiętam to ta kamera jest umieszczona w podstawie lusterka. Czy się ją da podpiąć? Może i da tylko dla mnie trochę bezsensu. nie ten kąt widzenia kamery żeby ją stosować do parkowania. Kamery systemów 360 (czy przód/tył) z przodu są montowane w grillu tak byś widzial obrys zderzaka. Kamera od LDW tego nie potrafi.
Ale może się mylę i tokyo mnie poprawi. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 09-04-2017, 14:50
|
|
|
Jw kolega trooper
nawet na ta chwile podpiecie pod ta tzw kamerke jest molo mozliwe poniewaz jest ona sterowana plus minus i magistrala can
ostatnio podlaczalem sam ldw jednemu panu i aby uruchomic ten "czujnik" nalezy uruchomic troche funkcji {czujnik swiatla deszczu naslonecznienia i pomiaru}
Kamera tak jak trooper pisze jest w przednim dolnym grilu. Jak jest zalozona to da sie parkowac z dokladnoscia do 10 - 15 cm - a z zystemem auto to juz wogole
Robie teraz outka 2015 i kilka zdjec podesle jak starczy czasu |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Terex23
Forumowicz
Auto: Outlander 3 2016