Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mjsystem
20-08-2015, 10:10
Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA
Autor Wiadomość
grzesiopol 
Mitsumaniak
prowadzący ;-)

Auto: CX4A, C51A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-03-2019, 12:53   

W manualu jest napisane:
Check that the passenger’s air bag OFF indicator light illuminates when the ignition switch is in the "ON" position.
Check that it illuminates for approximately seven seconds and then goes out.
In the following situations, the indicator will stay on to show that the passenger’s (front) air bag is not operational.
•The occupant classification-ECU and weight sensor sense 66 pounds (30 kg) on the front passenger seat.
•The front passenger’s seat is not occupied.

Przetłumacz sobie.
Poniżej moja trzodka:
2021 - Colt C58A, 2017 - Colt C51A Cabri/Super Top, 2016 - Lancer SB Ralliart, 2015 - MZ ETZ 150,
Było -2018-2018 - Galant E57/54, 2014 - 2019 Peugeot 206 SW 1,4 HDI, 2013 - 2016 Lancer 1,8 SB, 2013 - 2014 C66A 1,6 is dead, 2010 - 2013 Space Wagon 2,0 Motion Plus, 2004 - 2011 Carisma 1,9 GLTD, 2001 - 2004 Opel Vectra A 1.8, 1998 - 2001 Łada 2105, 1200 Belgijka, 1995 - 1998 Fiat 125p, 1500, 1993 - 1995 Fiat 126p, 600

miko_ok 
Forumowicz

Auto: 1.6 Mitsu Lancer Sportback
Wysłany: 09-03-2019, 18:30   

Montaż radia 2-din już wykonany włącznie z hydrografiką ramki i listwy :)
Poducha na panelu nie świeci bo montowałem radyjko bez włączonego zapłonu i siedzenia na fotelu pasażera.

MAthew2000x 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 13-03-2019, 22:40   

Witam wszystkich ;)
Chcąc odmłodzić nieco wnętrze mojej bestii postanowiłem sprawić sobie nawigację wybór na allegro niezbyt duży wybrałem dwie opcje :

https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-mitsubishi-lancer-android-7-kamera-7470030311

https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-gps-mitsubishi-lancer-06-12-8-cor-7835232136

Cena sroga dlatego też czy ktoś coś może powiedzieć o tych stacjach multimedialnych ??
pozdrawiam ;)

Nowy25 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer X
  Wysłany: 30-03-2019, 22:04   [CY3A 1.8] Problem z navi kenwood DNX7240BT działa ale nie m

Witam, kupiłem ostatnioa lancera który powinien mieć nawigacje jednak jej fizycznie nie posiadał. Kupiłem radio kenwood DNX7240BT, podłaczyłem i wszystko działa oprócz tego że nie ma dzwięku w głośnikach i kamera cofania nie załacza się. Czy wymaga może jakiegoś kodowania, wgrania czy może to być wina radia koncówki mocy czy coś?? Na zwykłym radio dzwięk jest i wszysko działa. Lancer z 2009 roku sportback 1.8 cvt. Dziękuje

afternoonbydy89 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 2008 1,5
Wysłany: 28-04-2019, 12:01   

Czy montował ktoś radio z ekranem od outlandera 3 w lancerze 2008 pasuje, jakieś problemy wskazówki?

kubo7 
Nowy Forumowicz

Auto: Szukam
Wysłany: 06-05-2019, 18:53   

MAthew2000x napisał/a:
Witam wszystkich ;)
Chcąc odmłodzić nieco wnętrze mojej bestii postanowiłem sprawić sobie nawigację wybór na allegro niezbyt duży wybrałem dwie opcje :

https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-mitsubishi-lancer-android-7-kamera-7470030311

https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-gps-mitsubishi-lancer-06-12-8-cor-7835232136

Cena sroga dlatego też czy ktoś coś może powiedzieć o tych stacjach multimedialnych ??
pozdrawiam ;)

Cześć. I jak, kupiłeś któreś z tych? Też się obecnie zastanawiam nad kupnem stacji multimedialnej i nie wiem jaka byłaby najlepsza, zważając na stosunek ceny do jakości. Ewentualnie może ktoś coś poleci?

martin19844 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DI.D 150 KO
Wysłany: 14-06-2019, 23:30   

Moi mili co powiecie o zamontowaniu tego produktu z tej strony https://ten-tech.pl/radio-stacja-multimedialna-mitsubishi-asx-p-1177.html do ASX z 2010 roku zamiast mmcs e-05. Przepraszam jeśli popełniłem jakiś błąd.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 15-06-2019, 06:22   

Cytat:
WINDOWS 6.0 CE 1GHz 512mb ram !!!

Po prostu szał :wink: .
Ja bym szukał czegoś z androidem.

inzmbl 
Nowy Forumowicz
Marek Sysoł

Auto: Lancer Sportback 1.8 DI-D
Wysłany: 31-10-2019, 14:44   

Hej mam pytanie :) wymieniłem liczniki na kolorowe i radio wyglądało zbyt czerwono, więc kupiłem od Outlandera z białymi cyframi. Pytanie czy muszę coś modzić z tym CANem czy nie dotyczy? Ja nie mam BT w swoim.

MAthew2000x 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 16-12-2019, 20:51   Sprawdzona stacja multimedialna audio rockforda

Witam,
Od długiego czasu przymierzam się do zakupu stacji multimedialnej. Przejrzałem już ich dziesiątki i większość jednak nie współgra w 100 procentach z audio rockforda.
Czy ktoś z forumowiczów wymieniał może swoje radio i jest w stanie polecić stacje ,która nie zniszczy potencjału jakże wspaniałego systemu audio :)

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi
Pozdrawi am,

mjelec 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 12-02-2020, 06:37   

Cześć,

W moim lancerze posiadam niefabryczne radio 2din z takimi danymi:
Numer modelu S07
MCU Version MTCB-HA-V2.85
Wersja systemu 4.4.4_28032016

Niestety nijak nie mogę znaleźć potrzebnych informacji na kilka tematów:
1. Widzę w Ustawienia->Pamięć 12gb przestrzeni, jednak nie mogę na niej instalować żadnych aplikacji. Inna pamięc to 1Gb i jest już cała zapchana chociaż praktycznie nic tam nie ma. Jak umożliwić instalację aplikacji w innym miejscu? Próbowałem nawet na zewnętrzym pendrive, bez skutku...
2. Mam subwoofer w bagażniku oraz wzmacniacz pod siedzieniem kierowcy - jednak jak sprawdzić czy wykorzystuje pełnie możliwości systemu rockford? W ustawieniach niby coś tam mogę zmieniac, ale nie ma nic dotyczącego choćby subwoofera... Dźwięk oczywiście jest, sterowanie z kierownicy działa (czasem...)

Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji sprzętu i ew. informacje bądź wskazówki gdzie ich szukać :)

Venom86 
Forumowicz

Auto: Lancer Evo X
Wysłany: 12-02-2020, 11:41   

Z tymi tableto-Chinczykami nikt ci racej nie pomoze :/ jak nie masz ori ksiazki albo papierow kto to zrobil to one z zewnatrz wszystki tak samo wygladaja. A bebechy jakie wypisaes to takie jaki tablet akurat w fabryce znalezli.

Ogolnie obslugujesz to radio jak telefon z Androidem

Ad1. W nich jest jakis Android z reguly 5+ takze jesli chcesz instalwoac cos z zewnetrznego zrodla(pendrive) to musisz ta opcje wlaczyc np tak jak tu: https://www.youtube.com/watch?v=SUkE5nzycsg

Jesli chcesz instalwoac cos z google sklepu to musisz albo udostepnic internet ze swojego telefonu(hotspot) albo podpiac modul z karta sim i dostepem do mobionego iternetu.

1gb ramu to niestey bardzo malo na Androida. Mozesz sobie apke zaistalwoac do czyszczenia ramu na bierzaco ale do tego musisz zrobic 1 z poprzedniich 2 krokow.

co do pamieci android zajmuje ok 8GB takze z tych 12 to max masz 4 ale na bank do tych radi mozesz podpiac pendrive by rozszerzyc pamiec.

Ad2. te radia maja tzw modul CAN ktory oszukuje komap auta i wzmacniacz RF. Czy roznica jest i czy wykorzystuje pelne mozliwosci to ktos kto ma takie cos musi sie wypowedziec. W ori radio da sie sterowac moca Subwoofera od 0 do 6 bez wzgledu na ustawienia glosnikow + masz takzwane efekty "surround"jak SCENA / LIVE / NORMAL poza predefiniowanymi ustawieniami dzwieku jak POP/Classic/Rock itp

mjelec 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 13-02-2020, 11:14   

Dzięki za odpowiedź.

Tutaj niestety Android 4.4.4 i na razie nie chciałbym tego zmieniać bo boje się że ucegle urządzenie. W menadżerze plików widzi tą pamięć, tak samo jak w ustawieniach ale nie pozwala mi nigdzie instalować na niej. Sklep google mam i udostępniam internet z telefonu/domowego WiFi, ale problemem jest właśnie, że nie ma gdzie instalowac. Jest kilka wyjść usb więc pewnie tak się skończy ze kupię osobnego pendrive (jeden slot na sd jest zajęty przez GPS, nie wiem czy jest drugi nie wydaje mi się), tylko czy system zezwoli mi na instalacje aplikacji tam - to inna sprawa. Specjalne aplikacje typu app2sd też tego nie umożliwiają (brak root'a? nie wiem).

Co do radia - właśnie potrzebuję pomocy kogoś kto ma w ten sposób zrobione - ja przy zakupie auta już tak miałem i na razie trochę bieda - ani PowerAmpa nie zainstaluje (bo "brak miejsca, usun aplikacje"), ani toto nie gra jakoś zauważalnie lepiej od podstawowych głośników w starej Fabii :P (może głośniej) - nie wiem czy jestem skrzywiony czy faktycznie coś jest nie halo :D

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 13-02-2020, 11:24   

Do instalacji aplikacji na pamięci zewnętrznej zazwyczaj wymagany jest root. Wtedy można też zainstalować aplikację, która "rozszerza" pamięć RAM wykorzystując pamięć zewnętrzną.

Próbowałeś przywrócić całe radio do ustawień fabrycznych? Wtedy powinno usunąć zbędne pliki, które zajmują miejsce, a nie masz możliwości ich usunąć ręcznie.

jdunaj 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer1,8
Wysłany: 12-03-2020, 21:46   Radio nawigacja 8701A748

Cześć . Chcę zmienić stację . Moja Alpine padła.Czy Radio Mitsubishi asx/lancer/outlander radio nawigacja 8701A748
będzie kompatybilma z moim Lacerem z 2011r. A jak nie ta to jaka ?
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu