Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
System audio w lancerach
Autor Wiadomość
seler 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-09-2020, 21:43   

Panowie a słyszał ktoś o emulatorze od firmy wefa? Niecałe 300zł, ma moduł bt i wejście usb, nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy to zadziała z fabrycznym radiem...

kfascik 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Wysłany: 08-01-2021, 10:29   

Cześć,

Czy orientujecie się jakie funkcjonalności posiada radio Ori z jednym pokrętłem? 8701A627
Zastanawiam się czy warto wymienić klasyczne radio z przyciskami 2 din z Asx na takie.
Czy poza obsługa kamery cofania, można odpalić tam Android Auto, czy ma wbudowany moduł bluetooth itp?
Można je ostatnio kupić w całkiem dobrych pieniądzach.

Pozdrawiam,
Mateusz

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 08-01-2021, 10:33   

kfascik, Wszystko znajdziesz w instrukcji obsługi: https://www.mitsubishi.pl...41/OMDO16E1.pdf
:D

kfascik 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Wysłany: 08-01-2021, 10:56   

Dziękuję bardzo! :D
Czyli niestety nie jest to zbyt innowacyjna stacja.

mz87 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer VIII 2011
Wysłany: 15-05-2021, 17:27   

Hej, mam 2 pytanka. Mam Mitsubishi Lancer VIII 2011 Sportback.

Pytanie 1
Cytat:
OBECNIE WYSTEPUJĄ 4 RODZAJE RADYJEK DO MISKOW:

1. Radio 1 cd bez obsługi USB
2. Radio 6 cd bez obsługi USB
3. Radio 1 cd z obsluga USB, BT audio, BT
4. Radio 6 cd z obsluga USB, BT audio, BT

A co jeśli w moim jest nr 3, ale bez BT i BT audio? Chyba, że nie potrafię po prostu na nim włączyć BT.

Zdjęcie:
https://www.eurofrance.pl...0f240a59497.jpg

Pytanie 2
Jak najłatwiej sprawdzić czy w moim samochodzie jest system Rockford? Bo chcę kupić nowe radio z Androidem, ale nie wiem czy brać z Canbusem czy bez.

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 15-05-2021, 20:35   

mz87 napisał/a:

Pytanie 1
Cytat:

A co jeśli w moim jest nr 3, ale bez BT i BT audio? Chyba, że nie potrafię po prostu na nim włączyć BT.

Zdjęcie:

Pytanie 2
Jak najłatwiej sprawdzić czy w moim samochodzie jest system Rockford? Bo chcę kupić nowe radio z Androidem, ale nie wiem czy brać z Canbusem czy bez.

Znaczek Rockford Fosgate na radiu + subwoofer w bagażniku

mz87 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-05-2021, 15:52   

Fred.X napisał/a:
mz87 napisał/a:

Pytanie 1
Cytat:

Zdjęcie:

Pytanie 2

Znaczek Rockford Fosgate na radiu + subwoofer w bagażniku

Nie mam takich rzeczy także mam fabryczne nagłośnienie. Dzięki bardzo za sprecyzowanie.

[ Dodano: 27-05-2021, 09:28 ]
Hej, to jeszcze mam jedno pytanie.

Jakie systemy audio były montowane w Lancerach? Fabryczny i Rockford Fosgate tylko?

Mam samochód, który nie ma labelki Rockford, ale dźwięk jest bardzo basowy i nie wiem czy czasem fabrycznie (bez Rockford) auto nie miało montowanego jakiegoś wzmacniacza czy mini subwoofera. W bagażniku jak coś to nie mam żadnego głośnika - jedyne widoczne to te w drzwiach. Słyszałem plote, że podobno pod siedzeniem kierowcy albo pasażera montowali też subwoofery, ale to może tylko plota.

Jak to wygląda w tych samochodach?

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 27-05-2021, 10:07   

mz87 napisał/a:
Fabryczny i Rockford Fosgate tylko?

Tak

mz87 napisał/a:
Słyszałem plote, że podobno pod siedzeniem kierowcy albo pasażera montowali też subwoofery, ale to może tylko plota.

Nie plota, tylko tak jest jak ma się Rockforda.

Może poprzedni właściciel wymienił fabryczne głośniki na lepsze ;) .

mz87 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-05-2021, 11:25   

Tego akurat się nie dowiem już. Pytam tak, bo chcę zamówić radio Android i na aukcji producent napisał, że:

Cytat:
This machine can not control the factory Original subwoofer sound,system default sound/ But,This machine could control the sound That from RCA subwoofer<aftermarket subwoofer> .

Także zgłupiałem troche :lol:
Ale skoro nie mam Rockforda, a tylko tam można znaleźć subwoofer to chyba nie mam się czym przejmować.

Konrad24 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1.8
Wysłany: 22-07-2021, 20:20   

Cześć, na allegro są takie radia. Niby kompatybilne z lancerem 2008>. 2GB ramu i 4 rdzenie. Android 10. Ktoś może testował takie radio. Czy będzie to działać bez problemu jeśli mam audio rockforda? Ogólnie warte to zachodu jeśli chodzi o jakość dźwięku? Pozdrawiam

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 22-07-2021, 20:51   

Jak masz Rockford na pokładzie to musisz poszukac takie z interfejsem pod Rockford ,a tak to możesz mieć problem

Konrad24 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1.8
Wysłany: 23-07-2021, 06:26   

W sensie, że bez tego może nie wzbudzać subwoofera?

Czytałem posty użytkowników sprzed paru lat tutaj na forum i coś pisali, że radio musi mieć moduł do can'a i będzie działać. Te niby mają w zestawie. Tylko to dalej kupowanie trochę w ciemno, chciałbym się upewnić.

// jeśli by się okazało, że jednak nie podejdzie. Czy te fabryczne radia z wyświetlaczem mają jakąś sensowną nawigację i da się tam połączyć przez bluetooth z samego radia? U mnie niestety jest tylko moduł do zestawu głośnomówiącego, który i tak nie działa a tylko zużywał sporo prądu :P Także szukam czegoś do rozmów przez telefon i nawigacji.

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 23-07-2021, 16:39   

Popytaj na grupie fb Mitsumaniaków - tam temat 2DIN z Androidem jest ,,aktywniejszy" ;) .

Lawr 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer VIII
Wysłany: 24-08-2021, 12:57   

Konrad24 napisał/a:
Cześć, na allegro są takie radia. Niby kompatybilne z lancerem 2008>. 2GB ramu i 4 rdzenie. Android 10. Ktoś może testował takie radio. Czy będzie to działać bez problemu jeśli mam audio rockforda? Ogólnie warte to zachodu jeśli chodzi o jakość dźwięku? Pozdrawiam

Obrazek

Mam takie coś i chyba lepszej rzeczy nie mogłem zainstalować. Choć u mnie bez rockforda. Jeżeli chodzi o zakupy to polecam raczej chińskie alledrogo. Chinczyk doradzi jak masz rockford. Z clem 1600pln zapłaciłem, a mam mocniejsza wersje niż na alledrogo. Jakby co to pisz.

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 04-09-2021, 13:20   

cześć
Wymieniłem w swoim staruszku radio, wcześniej było z jednym pokrętłem i powiem że służyło elegancko, ale czas przyspiesza i car play stał się bardzo dostępny przy okazji zestaw głośnomówiący itd

Nowe radio sprawuje się super, bramę sobie zamykam i otwieram klikając na ekran i wszystko co umożliwia car play

poszedłem dalej i carplay u mnie jest teraz bezprzewodowo przez zainstalowanie adapteru wifi.,

musze jeszcze wyeliminować to co jest w tym wozie od początku, czyli zanik napięcia w radiu po starcie silnika. Czyli, przekręcam kluczyk radio sie uruchamia, zapalam silnik radio uruchamia sie ponownie. Znalazłem takie coś , jak myślicie da rade to w naszych lancerach zainstalować z pomyślnym skutkiem ?

do potrzymania napiecia

Odpowiedz do tematu