|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
GP Kanady |
Autor |
Wiadomość |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-06-2007, 18:22
|
|
|
faktycznie pewnie będzie jakieś dochodzenie.
a tymczasem
miejmy nadzieję że Robert pojedzie w stanach i zajmie dobre miejsce |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 11-06-2007, 19:29
|
|
|
Simones napisał/a: | Chyba wszystko jasne - Robert wyprzedzal po zewnetrznej, a Trulli mu zajechal droge chcac puscic po wewnetrznej (wole nie dopuszczac mysli, ze to bylo przyblokowanie, ale tak mi sie nasunela ta mysl po jego klamstwie |
To są wyścigi i blokowanie przeciwnika to jeden ze składników ścigania się ... nie tylko sama prędkość i wyprzedzanie. Czasem niestety kończy się to tak jak to miało miejsce wczoraj z Robertem
Cytat: | Anglik Anthony Davidson, kierowca zespołu Super Aguri-Honda, który w niedzielnym wyścigu o Grand Prix Kanady zajął 11. miejsce uważa, że szans walki o lepszą lokatę pozbawił go... bóbr.
Davidson twierdzi, że w czasie jazdy za samochodem bezpieczeństwa, gdy był w wyścigu na trzeciej pozycji, uderzył w przebiegającego przez tor bobra. W wyniku zderzenia w samochodzie Anglika uszkodzone zostało przednie skrzydło, które wymagało wymiany.
Na zjeździe do pit stopu Davidson stracił kilkanaście sekund i przez to nie mógł walczyć o lepszą lokatę. |
... a może Kubica, też się odbił od bobra |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 11-06-2007, 19:55
|
|
|
akbi napisał/a: | Na zjeździe do pit stopu Davidson stracił kilkanaście sekund i przez to nie mógł walczyć o lepszą lokatę. |
taaa zjechał na pitstop, a tam nikt na niego nie czekał , dopiero po kilku sekundach chłopaki sie zorientowali, że fura czeka na tankowanie i zmiane kół |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2007, 22:35
|
|
|
akbi napisał/a: | Simones napisał/a:
Chyba wszystko jasne - Robert wyprzedzal po zewnetrznej, a Trulli mu zajechal droge chcac puscic po wewnetrznej (wole nie dopuszczac mysli, ze to bylo przyblokowanie, ale tak mi sie nasunela ta mysl po jego klamstwie
To są wyścigi i blokowanie przeciwnika to jeden ze składników ścigania się ... nie tylko sama prędkość i wyprzedzanie. Czasem niestety kończy się to tak jak to miało miejsce wczoraj z Robertem |
Wybacz Akbi, ale chyba cos Ci sie pomylilo z Destruction Derby. GP F1 to przedewszystkim umiejetnosc pokonywania plynnie jak najszybciej serii okrazen i przygotowania samochodu, a nie zawody w blokowaniu oponentow, ale nie wszyscy slyszeli o fair play...
Choc tu musze przyznac, ze nawet M Schumacher (jedna z wiekszych swin, aczkolwiek zdolne bydle) nie widzialem, zeby celowo i z premedytacja blokowal rywala, ktory go wyprzedzal. To nie sa gokarty, gdzie takie manewry jeszcze uchodza prawie zawsze na sucho, przy tych predkosciach spychajac kogos na betonowa sciane mozna go zabic, a i samemu przy tym nabic sobie guza. Zawodnicy o tym wiedza i dlatego zadko sie oglada takie nie sportowe i ryzykowne manewry.
Natomiast sytuacja Davidsona z bobrem jest faktycznie humorystyczna, ale podlaczanie jej do sytuacji Roberta jest conajmniej na wysokosci lotu omawianego zwierzaka... |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 11-06-2007, 22:48
|
|
|
A nie mówiłem, że Trulli jechał jakoś dziwnie szeroko w tym zakręcie? |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
hayabusa [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2007, 22:52
|
|
|
No że napędził nam stracha to fakt,coś za wrażliwy na starość jestem bo też mi sie płakać chciało jak na to patrzyłem.Co do blokowania to wydaje mi się że przykład mieliśmy ..niestety!!!!Ale poczekajmy faktycznie na siakieś dochodzonko,choć dla mnie najważniejsze jest to że nic się Robertowi praktycznie nie stało .Tym bardziej że niemieccy mechanicy zaczynają mnie zastanawiać ,jak można dwa identyczne samochody ustawić na dwa różne sposoby.No oczywiście to pewnie trochę bardziej skomplikowane a znawca ze mnie żaden ,ale mnie to poprostu wk...wia.Tym bardziej że siedzę właśnie po tej złej stronie Odry i heh mam styczność na codzień z tutejszą pomysłowością i ^solidnośćią^.
Nic nowego chyba do tematu nie wniosłem ale siakoś mi lepiej heh,mam nadzieję że pojedzie w niedzielę a BMW -s..nie spieprzy czegoś znowu! |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 12-06-2007, 09:04
|
|
|
Simones napisał/a: |
Wybacz Akbi, ale chyba cos Ci sie pomylilo z Destruction Derby. GP F1 to przedewszystkim umiejetnosc pokonywania plynnie jak najszybciej serii okrazen i przygotowania samochodu, a nie zawody w blokowaniu oponentow, ale nie wszyscy slyszeli o fair play...
Choc tu musze przyznac, ze nawet M Schumacher (jedna z wiekszych swin, aczkolwiek zdolne bydle) nie widzialem, zeby celowo i z premedytacja blokowal rywala, ktory go wyprzedzal. To nie sa gokarty, gdzie takie manewry jeszcze uchodza prawie zawsze na sucho, przy tych predkosciach spychajac kogos na betonowa sciane mozna go zabic, a i samemu przy tym nabic sobie guza. Zawodnicy o tym wiedza i dlatego zadko sie oglada takie nie sportowe i ryzykowne manewry.
|
Simones chyba mnie zle zrozumiales. Ja nie pisalem o spychaniu na bande, czy w ogole o wypychaniu z poza toru rywala, ale o blokowaniu i niedopuszczeniu do manewru wyprzedzania ... pamietam jak w zeszlym sezonie zachwycali sie wszyscy jak to umiejetnie Kubica blokowal Masse.
Simones napisał/a: | Natomiast sytuacja Davidsona z bobrem jest faktycznie humorystyczna, ale podlaczanie jej do sytuacji Roberta jest conajmniej na wysokosci lotu omawianego zwierzaka... |
Przeczytaj tytul tematu - to nie jest temat o Kubicy, ale o calych GP Kanady |

|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 12-06-2007, 22:16
|
|
|
"BMW-Sauber w dwa dni zbuduje bolid dla Kubicy":
http://www.dziennik.pl/De...ArticleId=48271
To może jednak lepiej, żeby Robert nie jechał w Indy? |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
|
Wysłany: 12-06-2007, 23:53
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | "BMW-Sauber w dwa dni zbuduje bolid dla Kubicy": |
Przecież zbierali części z toru , zatrudnią mechaniorów i blacharzy z Polski i po kłopocie
A tak bez żartu to przecież mają zawsze zapasowy (do testów) tyle że muszą go przerobić i przygotować.
Pozdrav |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 00:03
|
|
|
akbi napisał/a: |
Przeczytaj tytul tematu - to nie jest temat o Kubicy, ale o calych GP Kanady |
a gdzie napisalem, ze piszesz nie na temat Chodzilo mi o to, ze do dzis mnie przeraza ten wypadek i akurat ten zart byl dla mnie malo na miejscu, bo mogl w nim zginac czlowiek, dla mnie nie byle jaki czlowiek.
Natomiast co do blokowania, spychania i tak dalej to mamy odmienne zdania i nie ma sensu tu bic piany.
BUBU napisał/a: | przecież mają zawsze zapasowy |
jest mniejszy - za maly - kokpit dla Roberta (zrobiony bardziej pod Heidfelda):!: ... Jakby to Akbi ujal - juz w tym mu wystawaly nogi |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 13-06-2007, 00:40
|
|
|
Simones napisał/a: | Chodzilo mi o to, ze do dzis mnie przeraza ten wypadek i akurat ten zart byl dla mnie malo na miejscu, bo mogl w nim zginac czlowiek, dla mnie nie byle jaki czlowiek. |
...ale wiadomość o Dawidsonie to nie był żart, tylko fakt.
Poza tym sorki ... może więcej przeszedłem podobnych widoków itp, dlatego jak tylko się dowiedziałem, że Kubica żyje i jest wszystko OK, to ja ochłonąłem po wypadku całkowicie.
Simones napisał/a: | Natomiast co do blokowania, spychania i tak dalej to mamy odmienne zdania i nie ma sensu tu bic piany. |
a ja wcale nie jestem przekonany, że mamy odmienne zdanie. Tylko po prostu nie łączę blokowania (co jest jak najbardziej naturalną rzeczą w jakichkolwiek wyścigach ... nawet w biegach) ze spychaniem (co jest oczywiście zagrywką chamską, nie fair i godną największych kar) |

|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 01:09
|
|
|
akbi napisał/a: | ...ale wiadomość o Dawidsonie to nie był żart, tylko fakt. |
Akbi, wiem Skonczmy ta dyskusje, bo cos nadajemy na kompletnie roznych falach i szkoda bitow |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 13-06-2007, 12:38
|
|
|
Mario Theissen napisał/a: | Jestem dumny z tego, czego dokonaliśmy jako zespół w Montrealu. Drugie miejsce Nicka Heidfelda potwierdza, że zmierzamy we właściwym kierunku. W zasadzie jego bolid był szybszy od samochodów McLarena i Ferrari, ale pewne okoliczności sprawiły, że nie wygrał. | Chyba dr M. oglądał inny wyścig. Pewne okoliczności sprawiły, że Nick przyjechał tylko 4,3 sek za Hamiltonem.
Cytat: | – Jarno Trulli zostawił Kubicy wystarczająco wiele miejsca – poinformował po analizie zapisu wideo dyrektor wyścigu Charlie Whiting, a szefowie BMW zapewnili, że nie doszło do awarii bolidu. | Wygląda zatem na błąd Roberta.
Obydwa cytaty za wp.pl |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 14-06-2007, 09:31
|
|
|
przekozak
jedziemy dalej
o tutaj |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|
|