Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oslepianie światłami stopu, albo przeciwmgielnymi...
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 25-12-2005, 13:13   

Chooper napisał/a:
Tak się specjalnie poprzyglądałem, dodatkowo jeszcze w deszczową pogodę, jak to jest z tymi światłami stopu, to aż sie dziwię, że Fido, albo ktoś inny nie wpadł jeszcze wczesniej na pomysł, czy przeszkadza komuś czerwone światło sygnalizatora gdy sie na nie patrzymy stojąc i wyczekując na zielone....:mrgreen:

Chooper chyba nie dostał prezentu pod choinkę ;-)

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-12-2005, 14:40   

sla napisał/a:
Chooper napisał/a:
dziwię, że Fido, albo ktoś inny nie wpadł jeszcze wczesniej na pomysł, czy przeszkadza komuś czerwone światło sygnalizatora gdy sie na nie patrzymy stojąc i wyczekując na zielone....:mrgreen:
Coś takiego może tylko napisać osoba z dużą wadą wzroku , lub nagminnie trzymająca w podłodze pedał hamulca.

wytłumacz, bo nie rozumiem...skąd takie przypuszczenie?

a prezencik dostałem ;) :D

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 25-12-2005, 22:57   

Chooper napisał/a:
Tak się specjalnie poprzyglądałem, dodatkowo jeszcze w deszczową pogodę, jak to jest z tymi światłami stopu, to aż sie dziwię, że Fido, albo ktoś inny nie wpadł jeszcze wczesniej na pomysł, czy przeszkadza komuś czerwone światło sygnalizatora gdy sie na nie patrzymy stojąc i wyczekując na zielone....:mrgreen:

Tak sobie myślę że dawno w ucho nie dostałeś :lol:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 26-12-2005, 00:27   

Hubeeert napisał/a:
Tak sobie myślę że dawno w ucho nie dostałeś

HUbiii.... ironia.......takie ładne słowo, o którym tak często zapominamy...:D

A tak mi się powiązało, że skoro mogą przeszkadzać światła stopu, to tym samym denerwujące jest czerwone światło sygnalizatora...

Czy chociaż w święta możemy przestać być tacy...."poważni" i popatrzec na wszystko troszeczke inaczej...przecież jest czas aby sie radować...ot takie moje filozoficzne rozważania....:)

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 26-12-2005, 20:35   

Święta świetami ale te lampki na choince w monitorze mi sie odbijają!! ;)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 26-12-2005, 20:49   

Niemożliwe Moominek nie mów mi że monitor masz na stałe przymocowany do sciany i nie można go odwrócić :lol:

A w temacie - wnerwia mnie nie tylko to że 95% samochodów w Polsce ma źle ustawione światła albo żarówki 90/100W ale równiez to że sporo kierowców wychodzi z założenia że przy byle okazji włączają tylne i przednie światła przeciwmgielne (przednie źle ustawione) i oślepiają niemiłosiernie. tylne światła przeciwmgielne w warunkach mżawki albo deszczu oslepiają. Taka jest prawda. daleki jestem od strzelania do takich "inteligentnych inaczej" ale mandaty bym sadził.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2006, 19:55   

Moominek napisał/a:
Święta świetami ale te lampki na choince w monitorze mi sie odbijają!! ;)

Pewnie znowu odwróciłeś monitor i oglądasz gołe babki ;-)

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 01-01-2006, 22:02   

No i się wydało ;)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 02-01-2006, 09:58   

Za naduzywanie przeciwmgielnych (glownie przednich) policja powinna porozrzucac troche mandatow i by sie ludzie uspokoili. Ale znajac policjantow to oni sami by chetnie na przeciwmgielnych przednich jezdzili bo to "fajnie wyglada"

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2006, 13:06   

Mnie również nie drażnią światła stopu i póki co nikt nie skarżył się na moje szczególnie trzecie led na prawie całą szybę;) w sumie to chyba mocno świeci bo jak sie raz do tyłu obejrzałem podczas hamowania to całe podszybie mam na czerwono oświetlone :shock:

Osttanio nawet sprawdziłem jak to wygląda, połozyłem cegłe :mrgreen: na hamulcu i wyszedłem z auta.. ładnie wygląda a nie razi.. :lol:

Co do zielonej strzałki w lewo: Mozna tylko skręcać nie wolno zawracać pamiętam takie pytanie na prawku było.

Jak ktoś mnie z tyłu razi to daję znać przeciwmgielnym że cos ma nie tak. Kilka razy włączam i wyłączam. Co innego jak stanie taki zaraz za mną w korku taki DŹIP czy cuś to już nie ma rady..

Odpowiedz do tematu