Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zobaczcie co znalazlem!!
Autor Wiadomość
Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-09-2007, 17:16   

zgadzam sie w 100% z powyzszym...

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2007, 20:22   

100% racji!!

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 08-09-2007, 21:28   

Jackie napisał/a:
Jak ktoś ma wątpliwości jak działa autoryzacja MMC niech sobie przypomni dzieje MKP - dziś już go nie ma...
MKP nie ma bo powstały Mitsumaniaki i im, a nie MMC i tej autoryzacji należy przypisywać sukces Klubu, Forum, Zlotom. Ludziom, którym się chce chcieć. Jestem pełen podziwu dla organizatorów Zlotu (poprzednich także), ja po organizacji MiniZlotu na Jurze, raptem na 10 aut (tyle było ostatecznie), dziękuję, postoję.

Jacku,
może tak w skrócie - co daje Klubowi, Forum ta autoryzacja?
Może mam zbyt wysokie oczekiwania ale w moim rozumieniu coś takiego jak Oficjalny Klub, Oficjalne Forum powinno mieć inne relacje z Importerem. Nie widzę żadnego wsparcia, w takim codziennym wydaniu, nie ma uczestnictwa nikogo z MMC, pytania pozostają bez odpowiedzi, itp. itd.
A wystarczyłaby odrobina chęci.... no i trochę pracy oczywiście :)

Nie wiem czy problem tkwi w reklamie. Przecież jak wpadnie tu ktoś i zacznie reklamować ... no nie wiem, Toyotę na przykład, to sami go pogonimy. A części i usługi? Zawsze jest przecież grupa ludzi, która nie pojedzie do ASO tylko zrobi u pana Henia i też będzie dobrze.
Myślę, że powinniśmy skupić się (to moja wizja) nad wypracowaniem nowych, lepszych relacji z MMC.

Hubeeert napisał/a:
prawda Bytomiak?
Prawda
Hubeeert napisał/a:
Niestety na pomoc MMC użytkownicy liczyć nie mogli.
Prawda

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Aga 
Don't start with me! ;-)

Auto: Toyota RAV 4
Wysłany: 09-09-2007, 08:12   

JCH napisał/a:
ja po organizacji MiniZlotu na Jurze, raptem na 10 aut (tyle było ostatecznie), dziękuję, postoję.

który zlot masz na myśli?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 09-09-2007, 11:12   

Aga napisał/a:
który zlot masz na myśli?
Aga,
Nie wiem czy wiesz ale przed "chaosem", o którym mowa była w którymś tam wątku i przed Mitsumaniakami było jeszcze kilka projektów typu "Forum Mitsubishi" :wink: :lol: 8)
Było to w maju 2004.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 09-09-2007, 13:19   

Hubeeert napisał/a:
Jackie, chyba Ci się pomieszało forum SIP z naszym.

Chyba nie.
Hubeeert napisał/a:
Tylko w jednym przypadku - gdy to będzie właśnie TO forum z bazą danych TEGO Forum.

Nie będzie.
Hubeeert napisał/a:

Na forum faktycznie jest słabo. Ale przypomnę Ci choćby Twoją rozmowę z Działem Części - obniżka cen dla aut powyżej 8 roku życia jest faktem. Opusty dla Mitsumaniaków na serwis - są faktem (choć niestety nie wszędzie), wsparcie już choćby finansowe na zlotach itd, itd. Nie chcę wystąpować jako advocatus diaboli ale jak na firmę importerską to nie mało.
Hubeeert napisał/a:
Najważniejsze jest i tak to: to użytkownicy Miśków będą tu polecać a nie firmy się reklamować

I co do tego 100% zgody.

JCH mój poprzedni post miał taki a nie inny ton dlatego, że przedstawiłeś Grafix jako dealera, który zajmuje się forum z powodów marketingowych i finansowych, a to nie prawda. Oczywiście z cała pewnością jest to forma reklamy i jakieś profity z tego płyną niemniej uwierz mi, że Mitsumaniaki nie służą zarabianiu pieniędzy. Chcę, żeby było jasne - cieszę się, że mogę uczestniczyć w tym projekcie i z pewnością moja firma na tym nie traci ale też u podstaw tego działania nie leży kasa i autopromocja, Grafix zarabia i bez tego.
Pozdrawiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 09-09-2007, 13:45   

Ja myślę że całość można by określić jednym dobrym słówkiem: SYMBIOZA
Każda ze stron na tym ma jakiś zysk i wszyscy są zadowoleni. Ot co. :badgrin:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 09-09-2007, 14:27   

Jackie napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Jackie, chyba Ci się pomieszało forum SIP z naszym.

Chyba nie.
Hubeeert napisał/a:
Tylko w jednym przypadku - gdy to będzie właśnie TO forum z bazą danych TEGO Forum.

Nie będzie.
Hubeeert napisał/a:

Na forum faktycznie jest słabo. Ale przypomnę Ci choćby Twoją rozmowę z Działem Części - obniżka cen dla aut powyżej 8 roku życia jest faktem. Opusty dla Mitsumaniaków na serwis - są faktem (choć niestety nie wszędzie), wsparcie już choćby finansowe na zlotach itd, itd. Nie chcę wystąpować jako advocatus diaboli ale jak na firmę importerską to nie mało.
Hubeeert napisał/a:
Najważniejsze jest i tak to: to użytkownicy Miśków będą tu polecać a nie firmy się reklamować

I co do tego 100% zgody.

JCH mój poprzedni post miał taki a nie inny ton dlatego, że przedstawiłeś Grafix jako dealera, który zajmuje się forum z powodów marketingowych i finansowych, a to nie prawda. Oczywiście z cała pewnością jest to forma reklamy i jakieś profity z tego płyną niemniej uwierz mi, że Mitsumaniaki nie służą zarabianiu pieniędzy. Chcę, żeby było jasne - cieszę się, że mogę uczestniczyć w tym projekcie i z pewnością moja firma na tym nie traci ale też u podstaw tego działania nie leży kasa i autopromocja, Grafix zarabia i bez tego.
Pozdrawiam

No dobra - przepraszam - fakt masz rację co do tego niepomieszania.
Co do części również a co do Zlotów - zapewne też (nie wiem nie jestem/byłem organizatorem Zlotu)

saphire napisał/a:
Ja myślę że całość można by określić jednym dobrym słówkiem: SYMBIOZA
Każda ze stron na tym ma jakiś zysk i wszyscy są zadowoleni. Ot co. :badgrin:

W sumie racja.
Wiesz tylko co jest irytujące?
Te wszystkie bezsensowne rozmowy na temat tego, że cenzura i, że firmy to dla dobra użytkownikó działają chcąc oferować części. Obrzucanie błotem itd jest prawie na porządku dziennym.

Trzeba by zmienic jedną rzecz- w regulaminie forum ma być jasno napisane co i jak. Coś wymyslę w tym temacie.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 09-09-2007, 14:49   

Hubeeert napisał/a:

Trzeba by zmienic jedną rzecz- w regulaminie forum ma być jasno napisane co i jak. Coś wymyslę w tym temacie.

Hubercie, jak sięgam pamięcią sprawy regulaminu były już poruszane N razy... był zmieniany, modyfikowany i coś tam jeszcze... Proponowałem link do regulaminu na stronie głównej oraz jego treść pokazującą się podczas rejestracji, aby każdy mógł do niego dotrzeć nawet gdy nie chce. Przyznam, że odkąd jestem na forum nie czytałem regulaminu, bo poprostu nie wiem, gdzie jest, a jak życie pokazuje opcja SZUKAJ parzy ;)
Musimy zrozumieć jeszcze jedno. To forum, jak domniemywam nie jest (czy jest?) oficjałką nad którą czuwają w pewnym sensie organy ścigania. Jest "lajtowe" ( czy nie jest?). Więc mało kogo interesuje regulamin. Może zamiast regulaminu ustalmy coś lajtowego? Netykietę Mitsumaniaków? To parzy mniej i niech to będzie dostępne bardziej i czytelne i niech nie będzie lekturą na długie ziomowe wieczory ;)

Pozdrowionka
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 09-09-2007, 16:25   

Moominek napisał/a:
Hubercie, jak sięgam pamięcią sprawy regulaminu były już poruszane N razy... był zmieniany, modyfikowany i coś tam jeszcze...

Bo Forum w miarę rozrostu się zmienia Moominku. To co było dobre na początku, później może wymagać zmian.
Moominek napisał/a:
Proponowałem link do regulaminu na stronie głównej oraz jego treść pokazującą się podczas rejestracji, aby każdy mógł do niego dotrzeć nawet gdy nie chce.
Popatrz a ja zamiast to zrobić zastanawiam się co by zrobić żeby był czytany. Już jest.
Moominek napisał/a:
Przyznam, że odkąd jestem na forum nie czytałem regulaminu, bo poprostu nie wiem, gdzie jest, a jak życie pokazuje opcja SZUKAJ parzy

Przyklejony jako ogłoszenie w każdym dziale na forum.
Moominek napisał/a:
To forum, jak domniemywam nie jest (czy jest?) oficjałką nad którą czuwają w pewnym sensie organy ścigania

Oficjałką? Znaczy Forum MMC? Nie - nie jest. To jest Forum Mitsubishi, założone przez Jacka jako Forum Dilera, udostępnione nam jako Forum Klubu Mitsumaniaki.com na którym znalazł swoje miejsce również Klub M3M z Trójmiasta i może znaleźć swoje miejsce każdy Klub Mitsu i ni :-X tylko, który tego zechce.
Moominek napisał/a:
Jest "lajtowe" ( czy nie jest?).
Widzisz - Forum lajtowe dopuszcza (ztego co pamietam) OT w działach technicznych ("bo OT jest super"). To tego nie dopuszcza. Co jest zapisane w jego Zasadach.
Moominek napisał/a:
Może zamiast regulaminu ustalmy coś lajtowego? Netykietę Mitsumaniaków? To parzy mniej i niech to będzie dostępne bardziej i czytelne i niech nie będzie lekturą na długie ziomowe wieczory
Jak zwał tak zwał. I tak będzie to coś do przestrzegania... :)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2007, 22:28   

Cytat:
Proponowałem link do regulaminu na stronie głównej oraz jego treść pokazującą się podczas rejestracji, aby każdy mógł do niego dotrzeć nawet gdy nie chce.
Popatrz a ja zamiast to zrobić zastanawiam się co by zrobić żeby był czytany. Już jest.

Hubert - wiesz bywają inne kroki aby "nakłonić"ludzi do czytania regulaminu (trochę bardziej brutalne).
1. W czasie rejestracji trzeba przeczytać regulamin i odpowiedzieć po przeczytaniu na 5 pytań(aby zmusić do czytania) jeżeli odpowiedzi są błędne to nie można zakończyć procesu rejestracji.
2. Zmusić wszystkich użytkowników do przeczytania poprzez zmuszenia ich przy najbliższym logowaniu do przeczytania i odpowiedzenia na pytania - jeżeli tego nie zrobią nie mogą wejść na forum :mrgreen: :mrgreen: .

Są różne sposoby aby nakłonić ludzi do czytania :wink: :wink: Cóż- mogą sie ludzie poświęcić i przeznaczyć kilka minut na przeczytanie :wink:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 09-09-2007, 23:35   

dm17 napisał/a:
Cytat:

Hubert - wiesz bywają inne kroki aby "nakłonić"ludzi do czytania regulaminu (trochę bardziej brutalne).
1. W czasie rejestracji trzeba przeczytać regulamin i odpowiedzieć po przeczytaniu na 5 pytań(aby zmusić do czytania) jeżeli odpowiedzi są błędne to nie można zakończyć procesu rejestracji.
2. Zmusić wszystkich użytkowników do przeczytania poprzez zmuszenia ich przy najbliższym logowaniu do przeczytania i odpowiedzenia na pytania - jeżeli tego nie zrobią nie mogą wejść na forum :mrgreen: :mrgreen: .

Są różne sposoby aby nakłonić ludzi do czytania :wink: :wink: Cóż- mogą sie ludzie poświęcić i przeznaczyć kilka minut na przeczytanie :wink:

To co proponujesz nie zgadza się z podstawowym założeniem forum - user friendly czyli przyjazne użytkownikom

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2007, 23:38   

Zaznaczyłem że to trochę brutalniejsza wersja.
Na marginesie już sie z tym kilka razy spotkałem.........

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 09-09-2007, 23:42   

dm17 napisał/a:
W czasie rejestracji trzeba przeczytać regulamin
W poprzedniej wersji skryptu było automatyczne odesłanie do dowolnego tematu, w tej nie mogę tego znaleźć...

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 10-09-2007, 00:02   

dm17 napisał/a:
Zaznaczyłem że to trochę brutalniejsza wersja.
Na marginesie już sie z tym kilka razy spotkałem.........

dm17 ja też i powiem szczerze, że od razu zamykam okienko z takim forum :)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Odpowiedz do tematu