Mitsubishi Mirage de Coupe '97 |
Autor |
Wiadomość |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2008, 01:29
|
|
|
CorTeZzzZ napisał/a: | a nasi kochani panowie mundurowi raczej nie wiedza jak wygladaja wszyskie samochody w seryjnym wydaniu |
dlatego jeżeli mają jakiekolwiek wątpliwości to mogą zatrzymać dowodzik i wysłać Cie na BT, ale wtedy Ty możesz okazać sie sprytniejszy i na BT założyć standardowe lamy potem lecieć do urzędu odzyskać dowód i mieć nadzieje że następna kontrola będzie mniej czepialska równie dobrze można robić z przyciemnionymi szybami itp....
tylko męczące jest to ciągle latanie po dowód do urzędu... ;/
a te reflektory które pokazałeś podobają mi się strasznie
zdjęcie tyłu auta to Twoje ? bo jeżeli tak to z tyłu masz już nieseryjne lampy.... |
|
|
|
 |
funtoy
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Mirage DE Coupe
|
Wysłany: 08-10-2008, 16:48
|
|
|
Cezar Dzięki za info o Mateuszu z All-Parts spoko gość.
Wiem że to dziwne pytanie ale może ktoś mi podpowie... chodzi mi o to że sam spróbowałem wymienić lampy przednie w ... no powiedzmy w COLCIE i lipa (powiedzmy bo mam inne autko ale przód to praktycznie do samo) i chodzi mi o to że jedną śrubkę odkreciłem a drugiej lub kolejnej nie mogę znaleść lampa już prawie wychodzi ale coś tam jeszcze "wyrczy" może któryś z Panów Coltowców może kiedyś też próbował i wie gdzie jest ta druga lub inna śrubka- może trzeba wiechać na kanał???
dzięki za podpowiedzi.
pozdro |
|
|
|
 |
CorTeZzzZ
Forumowicz TransporTer

Auto: Mitsubishi Mirage de Coupe 1.5
|
Wysłany: 08-10-2008, 17:41
|
|
|
funtoy, pstryknal bys kilka fotek swojej furki... straaaasznie jetem ciekaw jak wyglada |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 08-10-2008, 17:41
|
|
|
2 nakrętki są za kierunkowskazem i 2 jak podniesiesz maskę to na krawędzi bardziej do środka. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
funtoy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-10-2008, 19:08
|
|
|
londolut Dzięki za te info jutro z ranka sprawdzę
a co do fotek to już nie długo zapodam. muszę te lampy wymienić i wstawić mgielną
generalnie to nie wiele sie różni od Twojego mirage z tym że Twój ma alusy i spojler oraz białe lampy z tyłu- a mój oprócz amerykańskich blach niczym sie nie wyróżnia też czarny
pozdro
[ Dodano: 08-10-2008, 19:29 ]
CorTeZzzZ przecież Ty masz też mirage mogłbyś mi napisać gdzie są te cholerne śruby żeby odkecić te lampy (dwie już zidentyfikowałem od frontu i przy kierunkowskazie) dzięki wielkie |
|
|
|
 |
CorTeZzzZ
Forumowicz TransporTer

|
Wysłany: 09-10-2008, 12:15
|
|
|
funtoy, a dlaczego w ogole zmienasz te lampy ? zobacz moje... sa zażółknięte... daja slabe swiatlo... ale narazie musze na nich jezdzic z powodu braku na to funduszy |
|
|
|
 |
funtoy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-10-2008, 13:07
|
|
|
CorTeZzzZ"][b]
zmieniam lampy ponieważ zprowadzilem autko zza oceanu i muszę go zarejestrować a lampy z USA nie spełniają wymogów RP dlatego zmiana lamp i zalożenie przeciwmgielnych.
czyli wiesz jak odkręcić te lampy? bo ja już znalazłem dwie śrubki i już prawie prawie ale wciąż sie nie da
pozdro |
|
|
|
 |
CorTeZzzZ
Forumowicz TransporTer

|
Wysłany: 09-10-2008, 16:43
|
|
|
kurde ja mam lampy Koito czy jakos takos... i one chyba byly seryjne... mi przeglad podbili normalnie nawet bez przeciwmgielnych z tylu |
|
|
|
 |
funtoy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-10-2008, 21:14
|
|
|
TO chyba dawno sprowadzałeś to auto z USA lub moze kto inny je sprowadzał bo teraz to są strasznie uczuleni na to. jutro przychodzą moje lampy wkońcu
pozdro |
|
|
|
 |
CorTeZzzZ
Forumowicz TransporTer

|
Wysłany: 14-10-2008, 10:21
|
|
|
dostalem wiadomosc ile kosztowalaby mnie ta szyba karoseryjna... jesli chce to mog miec do 14 dni za 1150 zl albo za 4 tygodnie za 950 zl JESTEM W SZOKU !!
a powiecie na PLEXIGLASS ? dobre to by było jako zamiennik ? wziąłbym maxymalne przyciemnienie... Pomóżcie
widze ze ekipa lekko sie wykruszyla... a szkoda |
|
|
|
 |
funtoy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2008, 17:53
|
|
|
[quote="CorTeZzzZ"] dzwoń po tych firmach co chłopaki podają tutaj na forum może coś ci załatwią i sprowadzą w dobrej cenie.
a tak przy okazji chciałem sie Ciebie zapytać czy Ty osobiście sprowadzałeś tego mirage z USA? czy kupiłeś od kogoś co go sprowadził???
thx za odpowiedź |
|
|
|
 |
CorTeZzzZ
Forumowicz TransporTer

|
Wysłany: 18-10-2008, 09:16
|
|
|
funtoy, kupiłem już sprowadzony... ale na pewno jeździł po stanach bo znalazłem pod podłogą 3 ćwierćdolarówki heh... dalej czekam na Twoje fotki |
|
|
|
 |
funtoy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2008, 10:51
|
|
|
CorTeZzzZ tak tylko pytałem o te sprowadzenie z USA - bo sporo przy tym biegania i oplacania niestety. a co do fotek to mam to wciąż na uwadze i niebawem zapodam- narazie jeszcze wciąż rejestruję i to jest moj priorytet |
|
|
|
 |
CorTeZzzZ
Forumowicz TransporTer

|
Wysłany: 18-10-2008, 11:10
|
|
|
funtoy, sprowadzaniem sie nie zajmowalem bo jak go kupowałem był już na polskich blachach, a dokładniej na Rzeszowskich. Nie wiem ile on już jeździ po polsce... ale chyba już jakiś czas... a zapomniałem w ogole zapytać... Jaki masz tam silnik ?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|