Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak poznać Miśka II genereacji?
Autor Wiadomość
Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-01-2009, 12:51   

no wlasnie... jak widac na przykladzie aut kolegi Heilsberg :thumbleft:

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 12:54   

V20 to jest oznaczenie nadwozia.

Na zdjęciu chyba jest wersja z blokadą, ale zdjęcia są na tyle niewyraźne, że mogę się mylić :wink:

chudyone,

obowiązuje coś takiego jak prawa autorskie :D :wink: :D

jawaldek,

zdjęcia wstawione w tym poście:
http://forum.mitsumaniaki...p=409838#409838

to na pewno SS bo to moje zdjęcia :wink:

W/g mnie i w ES i w SS były wersje z blokadą i bez niej.
Pozycja N to już głębszy temat..., ale spotkałem się z ES z pozycją N, a w moim SS(na zdjęciach) też jest N.
Ostatnio zmieniony przez bartek2800 13-01-2009, 12:54, w całości zmieniany 1 raz  

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 13-01-2009, 12:54   

Heilsberg napisał/a:
Dlatego reguły chyba nie ma.

I własnie chyba nie nalezy patrzeć na to co jest na lewarku bo można przełożyć gałkę i po sprawie
Gene napisał/a:
Waldku juz nie mieszaj

W czym namieszałem?? W moich samochodach takie są oznaczenia na gałkach i taką też wiadomością się podzieliłem na forum. Pozdrówka :)

zdjęcia wstawione w tym poście:
http://forum.mitsumaniaki...p=409838#409838

to na pewno SS bo to moje zdjęcia :wink:
bartek
Tak zauważyłem to i nawet zastanawiałem się czy aby nie zmieniłeś swojego nicku :wink: :lol:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 13-01-2009, 13:07   

malosc napisał/a:
co oznacza oznaczenie V20
V20 to symbol fabryczny Pajero II, wersja 3-drzwiowej, V24 to Pajero II kabriolet i tak dalej...

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 13-01-2009, 13:18   

tak wyglada V20 (Shogun Angeliki):

Cytat:
W czym namieszałem?

jawaldek napisał/a:
Coś mi się wydaje że to ES :? Skrzynka SS nie ma pozycji "N"

w tym... co potwierdza wpis Heilsberg'a, ze N nie ma wplywu na to jaka to skrzynia rozdzielcza. :wink:
pozdrawiam

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 13-01-2009, 14:11   

Ja tam się wymądrzać nie chcę bom tutaj nowy ale dla mnie to proste jak słońce. Nie ma co dywagować czy ma N czy nie ma bo różnie było i nie można jednoznacznie powiedzieć do którego roku wsadzali ES lub SS bo jam mam ES w '96 to pewnie ktoś ma w późniejszym. Jak ma na gałce napędów 4HLc i jednocześnie 4Llc to jest SS czy z N czy nie to nieważne. Jak nie obejrzysz gałki to się nie dowiesz (no chyba, że samą gałkę ktoś przełożył). A blokadę ma jak obok zapalniczki oczy ujrzą przycisk R/D Lock. Jak nie ma to nie ma.

chudyone 
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Wysłany: 13-01-2009, 14:36   

bartek2800 napisał/a:
obowiązuje coś takiego jak prawa autorskie

hehe wiem wiem ale chciale pomoc wiec posluzylem sie Twoimi fotkami bo nie chcialo mi sie biec do garazu i robic fotki sowojego zwlaszcze ze u mnie jest identycznie:P
a co do blokady tylnego mostu to z tego co widac na tym zdjeciu to jest tam jakis przycisk w miejscu gdzie powinna byc blokada i na 99% jest to ten przycis no chyba, ze ktos wstawil tam cos innego albo ja juz jestem slepy:D

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 13-01-2009, 15:51   

Heilsberg napisał/a:
Cytat:
SuperSelect musi miec 4 pozycje 2H, 4H, 4HLc i 4LLc. Moze miec tez pozycje N* ale nie musi. EasySelect wogole chyba* nie ma pozycji N.

W moim krótkim Pajero II '96 jest ES z pozycją N i nie ma blokady tylnego mostu a w Longu '94 jest SS też z pozycją N i z blokadą mostu. Dlatego reguły chyba nie ma.

I Ss ma N i ES też ma N, Pajeroa po 2000 roku już tej opcji nie mają chodzi o V60, 70, 80, 90

lisekexeter 
Nowy Forumowicz
lisekexeter

Auto: shogun 2.8 tdi long 94
Wysłany: 20-02-2009, 01:33   

witam serdecznie po czytaniu waszych wypowiedzi widze ze sporo sie znacie postanowilem wiec zadac kilka pytan :? jestem z bratem w Anglii ale dom jest w PL)) mieszkamy na wsi i mamy las nic w tym dziwnego by niebylo gdyby nie to ze jest on za rzeka i trzeba sie dostac na okolo.a zeby ojciec lodka nie plywal)) kupilismy mu tydzien temu auto terenowe.padlo na shogun 2.8 tdi manual 94 rok.teraz juz wiem ze mas super select i blokade tylnego mostu)) ale moje pytanie jest takie)) po zalaczaniu napedow nie swieca sie zadne kontrolki na desce lecz napedy dzialaja bo zrywalismy na trawie)) no i tablokada tylnego mostu kiedy sie pozna ze jest aktywna a kiedy nie? czy jest kontrolka od niej? auto bylo tanie i jest ladne wiem ze niemaczego wymagac za te pieniadze ale pomoc sie przyda)). :mrgreen:

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 20-02-2009, 07:26   

Tylna blokada załączy się tylko wtedy gdy działać będą wszystkie czujniki, blokadę tylną załączasz tylko w pozycji HLc i LLc, Kontrolka jest też na zegarach, tam gdzie napędy, jeśli jest włączona pali się na pomarańczowo miedzy kołami tylnego napędu.

lisekexeter 
Nowy Forumowicz
lisekexeter

Wysłany: 20-02-2009, 12:32   

Tak jak mowilem lece sprawdzic i o wszystkim napisze.pozdrawiam.

[ Dodano: 20-02-2009, 14:00 ]
po powrocie stwierdzam ze nie odpalilem auta bo bateria padla.dam jej powera i odpale ale za to wykrecilem zegary zeby sprawdzic kontrolki bo od napedow nic sie nie swiecilo.jedna tylko byla spalona ta od blokady tylnego mostu reszta dobra ale i tak nie dzialaja :( niedziala tez kontrolka cisnienia oleju :cry: ale od blokady mostu swieci teraz :lol:

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 20-02-2009, 16:05   

zbyszekm2 napisał/a:
Tylna blokada załączy się tylko wtedy gdy działać będą wszystkie czujniki

Moje doświadczenie sprzed tygodnia mówi, że wszystko może działać bez problemów, blokada centralna, reduktor i blokada tylnego mostu a lampki napędów się nie zaświecą. W takim wypadku u mnie by walnięty jeden czujnik na skrzyni. Po wymianie wszystko jest jak dawniej tylko cztery zielone kółka zabłysły na desce w tym dwa na stałe. :lol:

lisekexeter 
Nowy Forumowicz
lisekexeter

Wysłany: 20-02-2009, 22:26   

no ta jak masz fote tej czujki to chetnie zobacze :lol: a wezme sie za rozkrecanie jak bedzie w PL bo tutaj troche mi zabawek brak))))

[ Dodano: 27-02-2009, 12:06 ]
witam ponwnie.wczoraj zmienialem olej w shogunie bo 22marca do Polski rusza no i weszlo 6,5 litra(myslalem ze wejdzie wiecej) a przy okazji chcialem zerknac na czujnik cisnienia oleju bo sie nie swieci kontrolka.wyczytalem ze jest on kolo filtra oleju ale nic tam niema)) no nic czujki nie znalazlem ale cisnienie chyba jest :badgrin: pozdrawiam))

devdd
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2009, 20:43   

po przeczytanie powyzszych postow az zwatpilem czy mam pajero II, ale chyba mam... skrzynia ES z N, + R/D Lock, a na dodatek sprzegielka z przodu :) . Poki co, napedy dzialaja i to mnie cieszy najbardziej. Buda V20.

lisekexeter 
Nowy Forumowicz
lisekexeter

Wysłany: 27-02-2009, 21:08   

w tym moim shogunie co mam teraz na wyspie to jest nawet dokumentacja japonska bo byl z japonii sprowadzony do Anglii)) niezla droga przed nim,22 marca do Polski i juz tam zostanie)).pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu