Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] SPALANIE NOWYCH OUTLANDEROW?
Autor Wiadomość
kolak 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 instyle
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-07-2009, 15:32   

trasa : Szczecin - Graz - Rijeka - Wenecja - Szczecin

okolo 3500km.

Samochod ma ponad miesiec - swierzynka :)

Bagaznik wypchany po dach, dwoje doroslych, dziecko. Naped 2WD. Klima caly czas wlaczona.
3000km to autostrady, 500km drogi lokalne.
Srednia po autostradzie wg komputera : 100km/h
Jazda z predkosciami w przedziale 100km/h- 145km/h - tempomat
Spalanie na powyzszej trasie miedzy 7,5l - 8,0l
Maksymalnie przejechane na baku 746km - dalej balem sie, ze samochod stanie.
Maksymalnie zatankowane do baku : 53,67l

ciekawostka - na "zagranicznym paliwie" przejechalem okolo 70km wiecej niz na polskim

pzdr

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 30-07-2009, 16:26   

kolak, a teraz po podróży możesz iść kupić litr oleju silnikowego.

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 05-08-2009, 12:57   

Możesz, ale przedtem raczej sprawdź czy musisz - raczej wątpię ,czy przez 3500 KM połknął cały litr. Nie każdy 2.0 DiD (czy raczej TDI) pije olej w takich ilościach.

Gunner 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Wysłany: 05-08-2009, 14:14   

Zgadza sie!!!
Na paliwach zachodnich jakos moj outek dalej zazwyczaj zajechal.
A olej juz mozesz wymienic.Nic nie dolewaj ,jak nie musisz....
Nanizsze spalanie osiagnalem w Niemczech-----5,7L przy 85km/h .W aucie bylo 2 osoby.

Mont 
Forumowicz

Auto: E82
Wysłany: 05-08-2009, 19:28   

Dane stystyczne z wakacyjnych podróży ;)

autostrada 160km/h - 7,4l/100
kręta droga za upierdliwym kierowcą 50-60 km/h 5,7l/100 :)

Na trasie do Chorwacji tankowałem tylko raz :) i tu upatruję zalet mojego Outlandera :)

Gorbi 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD Instyle
Wysłany: 11-08-2009, 20:55   

Witam,
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, tak samo jak jestem użytkownikiem nowego outlandera II w wersji 2.0 DiD. W moim przypadku po przejechaniu ok 1500 km, średnie spalanie wychodzi ok. 7.2 l/ 100 km. Z tym, że większość w trasie.

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 11-08-2009, 21:02   

Gorbi, wychodzi tle, bo piszesz prawdę. To jest wynik bardzo akceptowalny

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 14-08-2009, 11:41   

A mi spalanie systematycznie maleje i albo niechcący zmieniłem styl jazdy albo się drań dotarł i mniej 'piciu' potrzebuje :mrgreen:

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-08-2009, 11:43   

Jest jeszcze trzecie wyjście - starzejesz się ;-) ale najbardziej prawdopodobne jest takie, że faktycznie się dotarł a Ty dostosowałes styl jazdy do nowego samochodu.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

androzek 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 DID
Wysłany: 14-08-2009, 15:58   

Aktualnie eksperymentuję.Do pracy mam 31 km bez dramatycznego natężenia ruchu bo poza miastem ( oprócz największego ronda nowoczesnej Europy w Białych Błotach na przedmieściach Bydgoszczy - budowa drogi ekspresowej ).Jadę spokojnie ale czasami przy wyprzedzaniu muszę depnąć do oporu.Ponadto w tygodniu sporadyczne wypady do miasta.Początek drogi to 1 km gruntówki.Czas dojazdu 30 minut.
Tankuję na Lukoil - stacja sprawdzona.Spalanie z cały czas włączonym Auto 4 WD 7,4 l/100 km.Nastepne tankowanie i jazda z wyłaczonym napędem na 4 koła - 7,1 l/100 km.
Teraz zatankowałem Shell Diesel V-power i zobaczę ile wyjdzie na 2WD.Odnośnie tego paliwa - trudno ocenić odczucia,być może jest trochę ciszej i dynamiczniej ale być może wlanie tego paliwa działa jak zwiększenie mocy przez nalepienie nalepki SUPER TURBO TUNING.Docelowo mam zamiar zapędzić zonę,żeby zatankowała nie mówiąc jakie paliwo,wtedy będzie to krok do obiektywizacji problemu.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 24-08-2009, 14:39   

Spalanie wg komputera 7,1/100km a wg motostat 8,0l/100 - spalanie "z trasy".
Litr różnicy? Hmmm

btw - zrobiłem pierwszą większą trasę Outkiem (900km) i jestem zadowolony, po cichu nawet przyznam że jechało mi się lepiej niż Carismą.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

AlCapone
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2009, 11:42   

androzek napisał/a:
Aktualnie eksperymentuję.Do pracy mam 31 km bez dramatycznego natężenia ruchu bo poza miastem ( oprócz największego ronda nowoczesnej Europy w Białych Błotach na przedmieściach Bydgoszczy - budowa drogi ekspresowej ).Jadę spokojnie ale czasami przy wyprzedzaniu muszę depnąć do oporu.Ponadto w tygodniu sporadyczne wypady do miasta.Początek drogi to 1 km gruntówki.Czas dojazdu 30 minut.
Tankuję na Lukoil - stacja sprawdzona.Spalanie z cały czas włączonym Auto 4 WD 7,4 l/100 km.Nastepne tankowanie i jazda z wyłaczonym napędem na 4 koła - 7,1 l/100 km.
Teraz zatankowałem Shell Diesel V-power i zobaczę ile wyjdzie na 2WD.Odnośnie tego paliwa - trudno ocenić odczucia,być może jest trochę ciszej i dynamiczniej ale być może wlanie tego paliwa działa jak zwiększenie mocy przez nalepienie nalepki SUPER TURBO TUNING.Docelowo mam zamiar zapędzić zonę,żeby zatankowała nie mówiąc jakie paliwo,wtedy będzie to krok do obiektywizacji problemu.

Zalałem dzisiaj tym GTL-em......weszło 50l.......i od razu poczułem różnicę.........REWELACJA........!!!!!!

:lol:

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 25-08-2009, 12:09   

Ja już 3 bak na GTL-u wypaliłem i nadal w trasie trzymam około 7,5-8 l/100 km. W/g mnie rewelka. Wcześniej średnio w trasie spalal mi 8,5-9 l/100km. Silnik chodzi też jak pisałem wcześniej wyraźnie równiej i ciszej.

Pozdrawiam

Dominik

AlCapone
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2009, 15:24   

mitsu00 napisał/a:
Ja już 3 bak na GTL-u wypaliłem i nadal w trasie trzymam około 7,5-8 l/100 km. W/g mnie rewelka. Wcześniej średnio w trasie spalal mi 8,5-9 l/100km. Silnik chodzi też jak pisałem wcześniej wyraźnie równiej i ciszej.

Pozdrawiam

Silnika jakbym w ogóle nie słyszał a przyspieszenie od razu UP........... :lol:

Co do spalania to przy następnym tankowaniu powiem.....

Pzdr.....

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 25-08-2009, 20:58   

mitsu00 napisał/a:
Ja już 3 bak na GTL-u wypaliłem i nadal w trasie trzymam około 7,5-8 l/100 km. W/g mnie rewelka. Wcześniej średnio w trasie spalal mi 8,5-9 l/100km.
spadek zużycia może wynikać z dotarcia. Osuszyłem 2 zbiorniki z GTL i jakiegoś wielkiego efektu na zużyciu paliwa nie zauważyłem. Silnik owszem pracował ciszej i może nieco lepiej się zbierał, ale równie dobrze to mogło być wrażenie.

Odpowiedz do tematu