Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Windows 7
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2009, 21:40   

Udostępnianie to inna bajka ale teraz widzę trochę lepiej w tych nowszych systemach. Pulpit zdalny przynajmniej mi nigdy nie sprawiał problemu. Często tak używałem XP PRO, Vistę Biznes, 2003 Server itd.

placet 
Mitsumaniak
brat Londoluta!

Auto: Colt GLXi 1.6 CA0
Wysłany: 23-11-2009, 21:44   

Jak słyszę Vista to mnie ściska.
Ale dobrze wiedzieć jutro przed południem sobie to sprawdzę;)

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-11-2009, 21:49   

No mnie też trochę szczególnie że styczność z tym miałem tylko w pracy... Ta to potrafi zdławić T9600 i 6GB ramu :shock:

Teraz Windows 7 na archaicznym t2300 i 2GB ramu mi hula lepiej niż XP więc jest krok na przód a nie 2 do tyłu.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 26-11-2009, 15:07   

Ja miałem styczność z Vistą na prywatnych kompach.

Po odpowiedniej konfiguracji śmiga aż miło na Core 2 Duo E7400 z 4 GB ramu i grafiką Radeon HD 4830 512 MB. Vista 64 BIT nie ma raczej problemów z aplikacjami i wszystko działa jak należy. Miałem przyjemność pobawić się tym PC i o mały włos nie przekonałem się do Visty.

Źle skonfigurowany XP ze skryptami korporacyjnymi potrafi zamulić nawet potężny sprzęt. Pracuję na Dell Precision z dwoma procesorami Dual-Core Intel® Xeon® 5150 2.66GHz, 1333 FSB, 4MB L2 Cache, 65 watts, 8 GB pamięci (4x2GB Quad Channel), NVidia quadro X4500 i system startuje 15 min!!!

Windowsa 7 używałem w wersji beta na wirtualnej maszynie. Śmigał aż miło nawet z 1024MB ram, wystarczyło wyłączyć opcje graficzne.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-11-2009, 15:17   

Owczar - nie należę do ludzi którzy lubią grzebać w bebechach (nie mówię że nie potrafię). Jak microsoft uznał że dane usługi mają działać to niech tak będzie. Jakoś w 7 się im udało bez grzebania. A jakość systemu ocenia się na słabym sprzęcie nie na extremalnym :P

Ostatnio też instalowałem pare razy XP SP3 po wyłaczeniu np. mesengera zaczynają się jazdy z Outlookiem... Jak skonfiguruję połączenie przez komórkę to ciągle wyskakuje czy chce się połączyć chodź Wi-Fi działa... Potem przestawał działać outlook i IE (świerzy system) Nie miałem już siły.... zainstalowałem 7 jak ręka odjął. Czekam jeszcze jak dodadzą do firefox-a że można go z szybkiego startu od razu z danym adresem odpalić (dzwne że jakiś free faststone - do grafiki ma to a taki popularny firefox nie).

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 26-11-2009, 15:33   

Cytat:
W XP to musisz mieć Pro albo jakiś innych program udostępniający pulpit [chodzi o pulpit zdalny]. Jak masz XP PRO odpalasz usługę "usługi terminalowe". Zakładasz użytkownika z hasłem i w właściwościach systemu zezwalasz na połączenie pulpitu. W Viście to musi być któraś biznesowa lub Ultimate.
No jak to :?: Mam aktualnie Vistę Home Premium, wcześniej na innym kompie XP Home i pulpit zdalny zawsze był i jest. Chyba, że coś inaczej nazywamy :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-11-2009, 15:48   

JCH - chyba mylisz możliwość połączenia się z pulpitem zdalny. Można się połączyć z każdego systemu, ale udostępnić pulpit zdalny to inna sprawa.

londolut - ja nie ukrywam że z ortografii jestem noga i że polonistka mnie skrzywdziła nie wysyłając na testy na dysleksję :P

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 26-11-2009, 16:11   

krzychu napisał/a:
udostępnić pulpit zdalny to inna sprawa.
A to chyba że tak :) Sorry za zamieszanie :oops:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 29-11-2009, 01:40   

ja tam ostatnio robiłem formata i znowu zapodałem XP SP2 :wink: jednak ten system jest nie zawodny i nie ma bata :wink: ..... raz mi się zachciało spróbować Visty ... jedna wielka klapa ! .... kilka moich ulubionych gierek ni chciało działać + 2 programy + McAfee SC cały czas wywalało ... nie wspomnę tutaj o internecie PLAY który ni chciał zatrybić :roll:

Jeżeli chodzi o 7-kę to testowałem ją u kumpla i powiem wam że robi pozytywne wrażenie ( 3 godziny ją męczyłem i nic się nie stało ps. po 20 min. na takim samym sprzęcie na Viście komp zaliczył zwiechę ) wiem że 3 godziny to za mało ale jak mnie kiedyś XP zawiedzie to na pewno przesiądę się na Winde 7 :wink:

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2009, 19:35   

szpala85 napisał/a:
nie wspomnę tutaj o internecie PLAY który ni chciał zatrybić :roll:

mi na viscie play dziala bez problemu

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 30-11-2009, 09:25   

Z tym zawieszaniem Visty to też jest przesada... Mi przez kilka godzin dość intensywnego użytkowania, w tym instalacji sterowników i softu, nie zawisła ani raz. Co prawda zdarzyły się problemy z kompatybilnością paru programów z wersją 64 bit, ale wszystko jest w sieci. Mowa o darmowych programach typu np SubEdit.

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 30-11-2009, 11:30   

Ja mam problem z Windows 7 32bit po zainstalowaniu Protela 99SE. Wywala mi sterowniki od dźwięku i przewala jakieś pliki systemowe, bo nie mogę włączyć panelu do zarządzania właściwościami komputera np :)

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 30-11-2009, 11:35   

spown, a Protel99SE w którym roku wyszedł? Ustawiałeś zgodność?

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 30-11-2009, 16:27   

Nie mam pojęcia co za zgodność - nie ustawiałem ;) A Protel 99 w 99 ;) Tylko ten program sam w sobie działa, a z systemem dzieją się cuda po instalacji samego programu i SP do niego.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 01-03-2010, 10:50   

Mam W7 RC- czyli windowsa bete, odpalam sobie dziś kompa i wszystko chodzi bezproblemowo. I tu mam takie pytanie czy ma ktoś jeszcze tą bete i mu wszystko dobrze chodzi? Jak wiadomo dziś pierwszy marca to wszystko miało zacząć szlag trafiać...

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Odpowiedz do tematu